User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
87 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Sıkıntılı Bir Durum (Adli)

C!N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sıkıntılı Bir Durum (Adli)

Arkadaşlar sizlere geçtiğimiz perşembe (24.01.2013) başıma gelen bir olaydan bahsetmek istiyorum;

Perşembe akşamı saat 21.30 sularında evime gelirken sokağıma girdiğim sırada telefonum çaldı ve rahat bir şekilde konuşabilmek için yolun sol kısmında bulunan geniş bir yere, yolu engellememek için duraklayıp aracımı stop ettirmeden ve farlarım açık bir şekilde telefonumla konuşmaya başladım, yaklaşık 5 dakika sonra sağ tarafıma arkadan yaklaşan renault panelvan yipi bir araçtan birisi baktım bişey söylüyor, camı açıp efendim diyecekken baktım adam langır lungur konuşuyor, telefonumu kapayıp; ''buyur ne vardı'' dedim, adamdaki cevap '' ne işin var lan senin burada, sen kimsin, ne yapıyorsun'' oldu. Bunun hemen ardından ''benim sokağım, asıl sen sen kimsin, sanane ne soruyorsun'' dememle şöför ve yanındaki 2 kişi aracından indi, şöförün araçtan inmesiyle elindeki bira şişesinin farketmem bir oldu. O an kendi kendime bir eyvah dedim tabii ki, 3 adamdan ikisi benim şöför mahali tarafıma gelip kapımı açıp beni darp etmeye başladılar. diğer adam aracımın yolcu tarafnda kaldı. Bu iki kişiden şöför olanı tarafından ilk darbeyi elindeki bira şişesiyle yüzüme dudak kısmıma aldım ve ön dişimden birisi kırıldı ve akabinde yüzüme ardışık yumruklar yemeye başladım. Tabii ellerimle yüzümü koruduğum ve kafaları güzel olduğu için çok büyük hasarlar oluşturamadılar, o sırada iki araç yanyana idi. O sırada birbirlerine hitap ederlerken ben birinin ismini öğrendim. Benim tarafımda olan 2 kişi dur lan geliyoruz deyip araçlarını ileriye almaya gittiler, parkedip gelirlerken ben olay yerinden kaçtım hemen. Biraz ileriye, gözle görülebilir alandan uzaklaştıktan sonra 155 i aradım.

155'deki memur, bütün ekiplerinin olayda olduğunu bana hangi hastaneye gideceğimi sordu, ben de kendi iş yerim olan hastanenin adını verdikten sonra telefonu kapatıp hastaneye gittim, oradaki acil memurunu gördüğümde durumu anlatacakken haberinin olduğunu söyledi kendisi ve direkt beni muayeneye yönlendirdi. Hastanede acil muayenesi bittikten ve biz darp raporunu aldıktan sonra iki sivil polis geldi ve olayı sordular, ayak üstü anlattıktan sonra ve araç ve isim bilgilerini aldıktan sonra olay mahaline gidip araştıracaklarını söylediler ben de sonrasında merkezdeki bir karakola gidip ifademi verdim, sonrasında işimin bittiğini pazartesi (yarın) günü kat-i raporu için karakola gelmem gerektiğini söylediler. Tam karakoldan çıkarken hastanedeki sivil polisler geldiler ve birşey bulamadıklarını söylediler. Akabinde karakoldan ayrıldım.

Mahalleme geldiğimde, çevreyi bi dolaşmaya başladım, bu araca ve bu şahıslara (Sivil polislerin bulamadığı) yine bir yerlerde içiyorlar umuduyla rastlarım diye... Ben ıssız içilebilecek yerleri dolanırken, çok da ıssız olmayan, ana yol üzerindeki bir yerde bu araca tekrar rastladım, hemen yakınındaki açık olan bir bakkala kimin olduğunu sordum ama ne hikmetse bakkalın bilgisi yoktu. Hemen sonra 155'i tekrar aradım, aracın konumunu bildirdim, ilgilenmezlerse kendimin ilgileneceğini söyledim, karakoldan oradan uzaklaşmamı hemen ekip yolladıklarını söylediler. Ben yine araç yakınlarında bir başkasının kullandığı farklı bir araçla dolanırken ekip aracının geldiğini gördüm, hemen durdurduk, aracın yanına giderken bu şahıslardan ikisinin araçtan yaya şekilde uzaklaştığını gördük ve ekibe söyledik hemen orada alındılar, karakola götürüldüler, ardından da hastaneye, karakolda bizim artık bir orada bir işimizin olmadığı söylendi. Evimize geldik o gece o şekilde kapandı.

Ertesi gün emniyet mensubu tanıdıklar sayesinde vatandaşların 250 şer promil alkollü olduklarını ve ifadelerinde biz kimseyi darp etmedik dediklerini öğrendim .

Şimdi sizden asıl öğrenmek istediğim konuya gelmek istiyorum; arkadaşlar ben engelliyim, aracım da engelli aracı, plakamda engelli ibarem durmakta, Engelli olduğum da bana vurmayan, yolcu tarafında olan şahıs tarafından bilinmekte. Ayrıca bu saldırıyı bana ait olan aracımın içinde yaşamış bulunmaktayım. Olay şimdi yargı boyutunda, kendilerinden şikayetçi oldum, ön dişimden biri kırıldı, yüzümde şişlikler var, 3 gün oldu gerçi şu anda geçmiş durumdalar, yarın bu kat-i raporu almaya gideceğim. Öğrendiğim kadarıyla bu şahıslar hapis cezası alamayacaklar, ya da ben yanlış öğrendim.

Avukat arkadaşlar başta olmak üzere tecrübeli arkadaşların her türlü bilgisine ihtiyacım var. Bu adamların bu olaydan sonra ellerini kollarını sallaya sallaya gezmelerini istemiyorum, neler yapabilirim, lütfen bildiklerinizi paylaşmaktan çekinmeyiniz, şimdiden teşekkürler...

Kısmet Cin

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kanım çekildi nutkum tutuldu. Umarım alabilecekleri en büyük cezayı almalarını sağlarsın. Geçmiş olsun.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

EEE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0532 255 64 35 ara beni ne istiyorsan yardimci olurum
    Boşunamı Şehit Oldu O Kadar Vatan Evladı
    Uyanmak Gerek Uykulardan Artık

POWERED BY EMS GARAGE(GARDIYAN)

kickbuttowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabada her daim biber gazı bulundurmak, aracınızın otomatik kilidi varsa hareket eder etmez kilitlemek yoksa elinizi her kırmızı ışıkta kilidin üstünde tutmak, kullanabileceğiniz bilimum alet edevatı (bulundurması suç teşkil etmediği halde) şöfor mahalinde bulundurmak..
    Bu ülkede adalet bazen işler, bazen işlemez kafasına göre hareket eder ben şahsen mağdur konumunda olmaktansa suçlu konumunda olmayı tercih ederim..

Ertekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi ceza alacaklarını sanmıyorum.Çok geçmiş olsun.

HarunToprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yuh,çok geçmiş olsun. İnşallah ceza alırlar.

h.savas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hiçbir ceza almayacaklar, adaletini bilmem ne yaptığımın ülkesinde...
    tabi ya ...

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelıkle çok geçmiş olsun hangı ınsan ırkına tepki olarak doğmuş şeref yoksunu boyle bısey yapar.Hakkınızı sonuna kadar arayın hapis cezası alabılırler benım bir arkadasım alacagını alamadıgı için 2 arkadasıyla birini darp etti diye 2.5 yıl hapıs yattı arkadaslarına da 5.000 tl para cezası geldı sırf benım paramı alıp gasp ettıler dedı dıye aslında ortalıkta gasp falan da yoktu olmazsa sizde benı gasp ettıler diyin paramı telefonumu aldılar diyin gasp ın cezası daha ağır olması lazım yatsın surunsunler insan müsfettelerı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hapis cezaları almamaları gibi bir durum yok. Şikayetçi olduysanız, iş yargıya intikal ettiyse; kasten yaralamadan ötürü haklarında işlem yapılacaktır.

Kasten yaralamada illâ ki yaralanma olması gerekmiyor.

Türk Ceza Kanunu'nun 86. Maddesinde 1. bendinde şöyle demektedir.
    Kasten yaralama
    MADDE 86. - (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
    Yine o sizi darp edenlerin yanındaki kişiler de suça iştirak ettiklerinden ötürü ceza alacaklardır.
    Yardım etme
    MADDE 39. - (1) Suçun işlenmesine yardım eden kişiye, işlenen suçun ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektirmesi hâlinde, onbeş yıldan yirmi yıla; müebbet hapis cezasını gerektirmesi hâlinde, on yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası verilir. Diğer hâllerde cezanın yarısı indirilir. Ancak, bu durumda verilecek ceza sekiz yılı geçemez.
    (2) Aşağıdaki hâllerde kişi işlenen suçtan dolayı yardım eden sıfatıyla sorumlu olur:
    a) Suç işlemeye teşvik etmek veya suç işleme kararını kuvvetlendirmek veya fiilin işlenmesinden sonra yardımda bulunacağını vaat etmek.
    b) Suçun nasıl işleneceği hususunda yol göstermek veya fiilin işlenmesinde kullanılan araçları sağlamak.
    c) Suçun işlenmesinden önce veya işlenmesi sırasında yardımda bulunarak icrasını kolaylaştırmak.
    Normalde kişi suç işlerken iradesi dışında alkollü olduğunu ispatlarsa ceza almıyor. Ancak burada öyle bir durum da yok.

Üstelik engelli olduğunuzu belirtmişsiniz ki; bu da ağırlaştırıcı bir sebeptir.

Kanuna göre bakarsak ceza almaları kaçınılmaz. Engelli bir vatandaşı SEBEPSİZ YERE darp ettikleri için de ağırlaştırıcılık faktörü öne çıkıyor.

Yapacağınız tek şey savcılığa suç duyurusunda bulunmak şu durumda. Ya da zaten polis onları adliyeye sevk ettiyse adli süreç başlamıştır.

Geçmiş olsun.

bahadı-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeşim eğer sabıkaları yoksa pek bişi çıkmaz bence ama çok sağlam bi dayak yemeleri şart...

murat86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi çok geçmiş olsun ya biz nasıl biyerde yaşıyoruz hergün ayrı bişey çıkıyo allahım sen bizleri koru

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok çok geçmiş olsun.

sinan-s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Büyük geçmiş olsunn
    2003 BMW E46 330 Cİ Topassss
    2006 BMW E46 318 Cİ SİYAH (SOLD)
    ]2001 PEUGEOT 106 GTI SARI SOLD)
    1998 DOĞAN SLX 1.6.İE BORDO (SOLD)
    2008 PORSCHE 911 TURBO S SiYAH (SOLD)

mechanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dişe diş diyorum ben
    --
    her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...

gökh@n_gr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun memleket ne hale geldi.Şerefsiz dolu ortalık

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kavga etmeyi sevenlere söylüyorum. normal vatandaşa yumruk atmakla aynı değil engelliye vurmanın cezası.

engeli sadece gözlük bile olsa cezayı ağarlaştırır. ben ispatlarsanız ellerini kollarını sallayarak kurtulacaklarını sanmıyorum.

bu arada çok geçmiş olsun. aracın plakasını öğrenmemizde sakınca varmıdır? adli açıdan sakıncası varsa verme.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok geçmiş olsun

Chn53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yemin ediyorum bunlar insan değil.

dahan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok geçmiş olsun,,,onlar inkar etsede polis bülbül gibi öttürür istese suçlarını kabul ederlerse, mahkeme çilesi başlar senin için, onların tanıtıkları gelir yanına af isterler vs gibi şeyler,,,ben olsam o araçı tekrar gördügümde polisle ugraşmam 10 kişi ye bi telefon ondan sonra kendileriyle beraber arabada pert olur,,,,sokakta kız mefzusu gibi şeylermi acaba seni başkalarıylamı karıştırdılar,,,

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)