Arkadaşlar sizlere geçtiğimiz perşembe (24.01.2013) başıma gelen bir olaydan bahsetmek istiyorum;
Perşembe akşamı saat 21.30 sularında evime gelirken sokağıma girdiğim sırada telefonum çaldı ve rahat bir şekilde konuşabilmek için yolun sol kısmında bulunan geniş bir yere, yolu engellememek için duraklayıp aracımı stop ettirmeden ve farlarım açık bir şekilde telefonumla konuşmaya başladım, yaklaşık 5 dakika sonra sağ tarafıma arkadan yaklaşan renault panelvan yipi bir araçtan birisi baktım bişey söylüyor, camı açıp efendim diyecekken baktım adam langır lungur konuşuyor, telefonumu kapayıp; ''buyur ne vardı'' dedim, adamdaki cevap '' ne işin var lan senin burada, sen kimsin, ne yapıyorsun'' oldu. Bunun hemen ardından ''benim sokağım, asıl sen sen kimsin, sanane ne soruyorsun'' dememle şöför ve yanındaki 2 kişi aracından indi, şöförün araçtan inmesiyle elindeki bira şişesinin farketmem bir oldu. O an kendi kendime bir eyvah dedim tabii ki, 3 adamdan ikisi benim şöför mahali tarafıma gelip kapımı açıp beni darp etmeye başladılar. diğer adam aracımın yolcu tarafnda kaldı. Bu iki kişiden şöför olanı tarafından ilk darbeyi elindeki bira şişesiyle yüzüme dudak kısmıma aldım ve ön dişimden birisi kırıldı ve akabinde yüzüme ardışık yumruklar yemeye başladım. Tabii ellerimle yüzümü koruduğum ve kafaları güzel olduğu için çok büyük hasarlar oluşturamadılar, o sırada iki araç yanyana idi. O sırada birbirlerine hitap ederlerken ben birinin ismini öğrendim. Benim tarafımda olan 2 kişi dur lan geliyoruz deyip araçlarını ileriye almaya gittiler, parkedip gelirlerken ben olay yerinden kaçtım hemen. Biraz ileriye, gözle görülebilir alandan uzaklaştıktan sonra 155 i aradım.
155'deki memur, bütün ekiplerinin olayda olduğunu bana hangi hastaneye gideceğimi sordu, ben de kendi iş yerim olan hastanenin adını verdikten sonra telefonu kapatıp hastaneye gittim, oradaki acil memurunu gördüğümde durumu anlatacakken haberinin olduğunu söyledi kendisi ve direkt beni muayeneye yönlendirdi. Hastanede acil muayenesi bittikten ve biz darp raporunu aldıktan sonra iki sivil polis geldi ve olayı sordular, ayak üstü anlattıktan sonra ve araç ve isim bilgilerini aldıktan sonra olay mahaline gidip araştıracaklarını söylediler ben de sonrasında merkezdeki bir karakola gidip ifademi verdim, sonrasında işimin bittiğini pazartesi (yarın) günü kat-i raporu için karakola gelmem gerektiğini söylediler. Tam karakoldan çıkarken hastanedeki sivil polisler geldiler ve birşey bulamadıklarını söylediler. Akabinde karakoldan ayrıldım.
Mahalleme geldiğimde, çevreyi bi dolaşmaya başladım, bu araca ve bu şahıslara (Sivil polislerin bulamadığı) yine bir yerlerde içiyorlar umuduyla rastlarım diye... Ben ıssız içilebilecek yerleri dolanırken, çok da ıssız olmayan, ana yol üzerindeki bir yerde bu araca tekrar rastladım, hemen yakınındaki açık olan bir bakkala kimin olduğunu sordum ama ne hikmetse bakkalın bilgisi yoktu. Hemen sonra 155'i tekrar aradım, aracın konumunu bildirdim, ilgilenmezlerse kendimin ilgileneceğini söyledim, karakoldan oradan uzaklaşmamı hemen ekip yolladıklarını söylediler. Ben yine araç yakınlarında bir başkasının kullandığı farklı bir araçla dolanırken ekip aracının geldiğini gördüm, hemen durdurduk, aracın yanına giderken bu şahıslardan ikisinin araçtan yaya şekilde uzaklaştığını gördük ve ekibe söyledik hemen orada alındılar, karakola götürüldüler, ardından da hastaneye, karakolda bizim artık bir orada bir işimizin olmadığı söylendi. Evimize geldik o gece o şekilde kapandı.
Ertesi gün emniyet mensubu tanıdıklar sayesinde vatandaşların 250 şer promil alkollü olduklarını ve ifadelerinde biz kimseyi darp etmedik dediklerini öğrendim .
Şimdi sizden asıl öğrenmek istediğim konuya gelmek istiyorum; arkadaşlar ben engelliyim, aracım da engelli aracı, plakamda engelli ibarem durmakta, Engelli olduğum da bana vurmayan, yolcu tarafında olan şahıs tarafından bilinmekte. Ayrıca bu saldırıyı bana ait olan aracımın içinde yaşamış bulunmaktayım. Olay şimdi yargı boyutunda, kendilerinden şikayetçi oldum, ön dişimden biri kırıldı, yüzümde şişlikler var, 3 gün oldu gerçi şu anda geçmiş durumdalar, yarın bu kat-i raporu almaya gideceğim. Öğrendiğim kadarıyla bu şahıslar hapis cezası alamayacaklar, ya da ben yanlış öğrendim.
Avukat arkadaşlar başta olmak üzere tecrübeli arkadaşların her türlü bilgisine ihtiyacım var. Bu adamların bu olaydan sonra ellerini kollarını sallaya sallaya gezmelerini istemiyorum, neler yapabilirim, lütfen bildiklerinizi paylaşmaktan çekinmeyiniz, şimdiden teşekkürler...
Kısmet Cin