User Tag List

Sayfa 1/6 123 ... SonSon
101 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Cane corso beslenmesi-antremanı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Cane corso beslenmesi-antremanı

Selamlar. Allah izin verirse şubatın ilk haftası 2 aylık blue cane corso mu alıcam. 2 erkek 1 dişi yavrudan 2. erkek. Tam emin değilim aslında şampiyon babasına çeker mi..

Fiyat performans ilişkisi olarak en besleyici protein karbonhidrat değeri yüksek mama hangisidir ne kullanayım? Kas ve kemik gelişimi için başka ne yiyecekler kullanayım? Ve gün içinde ona nerde nasıl idman yaptırayım?

Büyük, kaslı ve atletik olmasını istiyorum.

Son olarak kulağını ve kuyruğunu nerde kestireyim?

Teşekkürler, saygılar.

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayvanın kulağını kestirmeyin bence..
    idman programına gelince hayvanın yapılı olmasını istiyorsan ilk aşıları tamamlanıp dışarı çıkmaya başlayınca düzenli olarak koşturup, yazın yüzdürün kesinlikle hayvana çok fazla getirisi oluyor.
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Ey Türkoğlu bu ihanetlerin tarihini sakın unutma!
    16.11.2013
    08.06.2014

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah çok güzel bir hayvan özellikle bebekliği süperdir, atik çevik bir mastiff, oyun çok sever aile olarak gördüklerine aşırı bağlı ve aile dışı olanlara karşı duruma göre ciddi agresiftir, ayrıca aşırı ilgi sever, bunun dışında dominant bir yapıya sahiptir ve şayet bebekliği zamandında diğer hayvanlar ile sosyalleşmezse ilerisi problem olabilir.

Hareket şart yoksa kalbi yağ bağlıyor, antrenman olarak da tempolu yürüyüş tavsiye ederim ve yüzme. Eukanuba veya proplan tavsiye ederim açık satılan mamaları asla almayın ayrıca kasaplardan kemik alıp kaynatıp suyunu mamalarına dökebilirsiniz, çok faydalı gelir

Çenesi ve göğsü için petshoplarda satılan kalın halatlardan alın ve, ya bir yere sabitleyerek yada siz tutarak çekmesini sağlayın fakat uzun süre yapmayın.

Yerinizde olsam çok agresif yetiştirmem ve ileri itaat eğitimi almasını mutlaka sağlarım, hatta Ankarda iseniz, bir eğitmen arkadaş var, benim arjantin mastiff imide eğitmişti.

Son olarak, gerçekten çok güzel bir ırk alıyorsunuz, aklımda 2 mastiff vardı biri ajantin diğeri ise cane corso, ben kulaklarını kestirme hatasında bulundum ve yerinizde olsam kulaklarını kestirmezdim, acı çektiği süre içerisinde anladım ki sadece kendi egomu tatmin etmek için bir başka canlıya acı çektirmişim.
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

typh10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mama olarak Pro Plan kullanmanızı tavsiye ederim. Market mamalarından uzak durun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cabrioleter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayvanın kulağını kestirmeyin bence..
    idman programına gelince hayvanın yapılı olmasını istiyorsan ilk aşıları tamamlanıp dışarı çıkmaya başlayınca düzenli olarak koşturup, yazın yüzdürün kesinlikle hayvana çok fazla getirisi oluyor.
    Düzenli koşturucam kesinlikle günlük 3-5 km arası koşar ilk 6 ay gittikçe arttırırım. Yazında benimle birlikte yüzer. Yokuş merdiven çıkarıyımmı yada kumda yürütiyimmi?

Alıntı undertaker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah çok güzel bir hayvan özellikle bebekliği süperdir, atik çevik bir mastiff, oyun çok sever aile olarak gördüklerine aşırı bağlı ve aile dışı olanlara karşı duruma göre ciddi agresiftir, ayrıca aşırı ilgi sever, bunun dışında dominant bir yapıya sahiptir ve şayet bebekliği zamandında diğer hayvanlar ile sosyalleşmezse ilerisi problem olabilir.

Hareket şart yoksa kalbi yağ bağlıyor, antrenman olarak da tempolu yürüyüş tavsiye ederim ve yüzme. Eukanuba veya proplan tavsiye ederim açık satılan mamaları asla almayın ayrıca kasaplardan kemik alıp kaynatıp suyunu mamalarına dökebilirsiniz, çok faydalı gelir

Çenesi ve göğsü için petshoplarda satılan kalın halatlardan alın ve, ya bir yere sabitleyerek yada siz tutarak çekmesini sağlayın fakat uzun süre yapmayın.

Yerinizde olsam çok agresif yetiştirmem ve ileri itaat eğitimi almasını mutlaka sağlarım, hatta Ankarda iseniz, bir eğitmen arkadaş var, benim arjantin mastiff imide eğitmişti.

Son olarak, gerçekten çok güzel bir ırk alıyorsunuz, aklımda 2 mastiff vardı biri ajantin diğeri ise cane corso, ben kulaklarını kestirme hatasında bulundum ve yerinizde olsam kulaklarını kestirmezdim, acı çektiği süre içerisinde anladım ki sadece kendi egomu tatmin etmek için bir başka canlıya acı çektirmişim.
    Öncelikle çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz ve görüşleriniz için.

Halat falan kesin alıcam zaten çeksin dursun. Agresif yetiştirmek değil amacım bana, kız arkadaşıma aşık olsun geri kalanlarıda umursamasın yeter

Neden kulakları için pişman oldunuz? Çok mu acı çekiyor? Kaç aylıkken kestirdiniz?

Bu arada özelden yada burdan eğitmenin adını numarasını alabilir miyim. İyi bir eğitmenmidir bana Tarkan diye birini önerdilerde.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı typh10 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mama olarak Pro Plan kullanmanızı tavsiye ederim. Market mamalarından uzak durun.
    Herkes proplan öneriyor ama fiyatı sıkıntıya sokmasın beni? Kalıplı olsun diye kuzulusundan günde kaç gr vermem lazım?

Birde en uygun fiyatlısını nerden bulabilirim?

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    afedersin ama kulak kesmek neden ? yagmur suyu veya yıkanırken kulagının ıcıne sular sureklı kacsın dıye mı ? yada denize girdiğinde aynı şekilde ?..

cane corso bende cok severım ama kulak kesimine karşıyım..boxer sahıbıyım bende nıyetlenmıstım sonradan vazgectım ogrenınce..ıyıkı de vazgecmısımd edim.. yol yakınken umarım sende vazgecersın..

bu arada o bi can..evlat,çocuk
    bodybuilder değil..

bu kadar takılma.. guzel ılgı ıle besleyıp gereklı yuruyus planını vs yaparsan zaten gerektiği şekilde bakmış olursun.

ılk 1yasına kadar ilk 6ay kalsiyum aksatmassan kemikleri guzel gelişir.Birde kemikler ve dişler tam gelısmeden zorlamassan ıyı olur.(kemikler ıcın yuksektenatlamak vsvs) dişler için gereksiz tuttugu seyı ckıstırme vsvs..
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Köpeği alıp bodybuilder yapma gibi bi amacım yok zaten. Kasları iyi gelişsin kemikleri iyi gelişsin ve büyük olması amacım.

Kulak kesimini aşıları bittikten sonra mikrop kapma sorunu kalktıktan sonra yaptırıcam. Çok mu sıkıntı oluyor köpek çok mu acı çekiyor anlamadım ki. Kaç tane cane corso gördüysem kesilmiş ve daha yakışıklı duruyor. Ayrıca diğer köpeklerle ilgili sıkıntısında kötü bi durum olmaması içinde bunu istiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne antremanı yapıcak anlamadım ?, günlük enerjisini atmasından bahsediyorsunuz sanırım ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    kıkırdaklar geliştikten sonra zaten kestıremessın ıstesende.et tırnaktan ayrılırmı..

kulak kesimi kucuk yasta yapılır(aylarda yani) max 3ay diye biliyorum.Fakat yazdığın bilgiler daha dogrusu cevaplardan bıraz uzak veya bilgisiz gördüm seni.sadeece bi hevestir,vs gibi algılıyorum okudugum zaman kusura bakmassan benim cevabım bu.

ben bir veterinerden yardım alman taraftarıyım.Zaten ne sekılde beslıceksınvs bılmedıgın herkonu hakkında benden/bizden daha iyi bilgiler vericektir.Bide ıntertnette forumlara vs uye olursan ordaki insanlar neler yapıyor bılgı alısverısı vs yaparsın.Hayırlı olsun ne dyim..

+ büyük olması seninle yaptırdıgın antremanlarla vsden cok kökeni ile alakalı.

Tabirin ile belgeli heralde ki Şampiyon'a çektiyse,sen bişey yapmasanda mevcut şekli şemali yerinde olur zaten..
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ufak bi google' search sonucu..

How to Train a Cane Corso | Dog Training
    - K -

________
    Dr.Ecu

blackZS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mama olarak önce tabi ki pro plan ben benim sıpa da 5 ay yakın onu kullandım,sonra Purina ya geçtim hala onu kullanıyorum(kuzu etli tercih),8.5 aylık falan gayet iyi fiyat olarak da daha uygun Purina ile yola devam edicem,Kullanım olarak da bir yaşına kadar yavru mama yla besleyin derim.

Kulak kesimine bende son derece karşıyım,Ve Cane zaten yakışılı kulaklı daha da yakışıklı =)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Fbc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ne antremanı yapıcak anlamadım ?, günlük enerjisini atmasından bahsediyorsunuz sanırım ?
    Günlük enerjisini atması haricinde kas ve kemik gelişimi için söylüyorum.

Alıntı Mr.K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kıkırdaklar geliştikten sonra zaten kestıremessın ıstesende.et tırnaktan ayrılırmı..

kulak kesimi kucuk yasta yapılır(aylarda yani) max 3ay diye biliyorum.Fakat yazdığın bilgiler daha dogrusu cevaplardan bıraz uzak veya bilgisiz gördüm seni.sadeece bi hevestir,vs gibi algılıyorum okudugum zaman kusura bakmassan benim cevabım bu.

ben bir veterinerden yardım alman taraftarıyım.Zaten ne sekılde beslıceksınvs bılmedıgın herkonu hakkında benden/bizden daha iyi bilgiler vericektir.Bide ıntertnette forumlara vs uye olursan ordaki insanlar neler yapıyor bılgı alısverısı vs yaparsın.Hayırlı olsun ne dyim..

+ büyük olması seninle yaptırdıgın antremanlarla vsden cok kökeni ile alakalı.

Tabirin ile belgeli heralde ki Şampiyon'a çektiyse,sen bişey yapmasanda mevcut şekli şemali yerinde olur zaten..
    Veterinerle konuştum 4 aylıkken aşılarının bittiğini ve o zaman yapılması gerektiğini söyledi. Öncesinde hastalık kapma riski varmış.

Tabiki hevesliyimde çocuk değilim köpeğim olsun seviyim demiyorum. Ben 14 senedir sporcuyum dolayısıyla onunda o şekilde olmasını istiyorum. Çok normal bişey bu. Ayrıca yarışmalara katılması içinde böyle şeyler gerekli. Düzgün bi şekilde büyürse neden olmasın?

Evet bi veteriner bilgim yok.

Alıntı Mr.K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ufak bi google' search sonucu..

How to Train a Cane Corso | Dog Training
    Teşekkürler internette olsada sizlerden bilgi almayıda istiyorum.

Alıntı blackZS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mama olarak önce tabi ki pro plan ben benim sıpa da 5 ay yakın onu kullandım,sonra Purina ya geçtim hala onu kullanıyorum(kuzu etli tercih),8.5 aylık falan gayet iyi fiyat olarak da daha uygun Purina ile yola devam edicem,Kullanım olarak da bir yaşına kadar yavru mama yla besleyin derim.

Kulak kesimine bende son derece karşıyım,Ve Cane zaten yakışılı kulaklı daha da yakışıklı =)
    Tamam ozaman yavruluk döneminde proplan vericem kuzulu olanından. Günlük kaç gr vereyim?

Herkese teşekkürler.

burakcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı typh10 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kesinlikle ben pitbull için pro plan kullandım çok iyi bir marka ama biraz fiyatlı ayrıca kulak ve kuyruk kesimi yasaklanmıştır kuyruk köpeklerin denge organı olduğundan kesindiğinde sorun yaşarsınız ( neden rotlarda sorun olmuyor derseniz rotlar cane corsa gibi atletik köpekler değillerdir)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yasak olduğunu öğrendim bende evet. Pro plan alıcam sanırım. En uygun nerden bulabilirim yardımcı olabilcek birisi var mı?

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dachosen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Düzenli koşturucam kesinlikle günlük 3-5 km arası koşar ilk 6 ay gittikçe arttırırım. Yazında benimle birlikte yüzer. Yokuş merdiven çıkarıyımmı yada kumda yürütiyimmi?

Öncelikle çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz ve görüşleriniz için.

Halat falan kesin alıcam zaten çeksin dursun. Agresif yetiştirmek değil amacım bana, kız arkadaşıma aşık olsun geri kalanlarıda umursamasın yeter

Neden kulakları için pişman oldunuz? Çok mu acı çekiyor? Kaç aylıkken kestirdiniz?

Bu arada özelden yada burdan eğitmenin adını numarasını alabilir miyim. İyi bir eğitmenmidir bana Tarkan diye birini önerdilerde.
    Çok canı yandı, çok ağladı 2 yada 3 aylıktı, dediğim gibi bugün ki aklım olsa hayatta kestirmem, bir yavrusunu arkadaşıma kulak kestirmemek şartı ile verdim ve gerçekten kesilmemiş hali de çok yakışıklı ki cane corso daha yakışıklı bir hayvan, şuan 8 yaşında koskocaman 45kg bembeyaz bir oğlan

Bende Tarkanı tavsiye edecektim, düzenli koşması ve ip çekmesi yeterli olacaktır zaten çevik bir hayvan olduğu için kum pek fark etmez. Ben aldığımda hava çok soğuktu ve koynuma sokup eve getirdim, o gün bu gündür sokağın başından dönsem hemen cama yapışır ve ağlar, annemler de emre geldi der o derece bağlı bir hayvan, eğer sahiplenmesini istediğiniz biri var ise çevrenizde, o daha bebek ken bol bol oyun oynatın, sevdirin. Merak ettikleriniz olursa özelden sorabilir siniz, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Offff canımı sıktı şimdi bu kulak işi.

Yok Allah ne kadar ömür verirse benimle olucak Kimseye vermeye niyetim yok.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle veterinerini doğru seç, bazı ırkların bazı besinlere allerjisi olabiliyor, mesela benimkinin tavuğa allerjisi çıktı az daha kaybediyorduk yavruyken... ecounaba ve proplan güzel mamalar ama hangilerini kullanman gerektiğini veterinerinden öğren, gelişimine göre yönlendirmeli seni...

kulak olayına gelince, benimkisinin 2 aylıkken kulaklarından biri kırıldı terse dönmeye başladı, öyle olmasaydı kestirmezdim... dogo argentino sahibiyim dişi 6 yaşında şimdi 20 günlüğünden beri bende...

İtalyadayken 3-4 tane cane corsa yı alıp gezdiren hatunlar görürdüm, eğitim çok önemli normalde sakin hayvanlardır...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ankarada iyi bildiğiniz bi veteriner varsa araştırır soruştururum tabiki. Alerjiye çoook dikkat etmek gerektiğini biliyorum.

Eğitime sizce kaç aylıkken ne kadar süre göndermeliyim?

İçerik olarak pro plan yavru maması (kuzulu) en iyisi. 6 aylığa kadar onu sonrada yetişkine geçicem sanırım.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)