User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
22 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: corsa c jant ebatı ???

irfanakbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question corsa c jant ebatı ???

2004model 1.3CDTI CORSA C 5K marka aracım var.135,000km de motoru iyi durumda ve şuan üzerinde 14inçlik jantlar takılı.jant ebatını büyütmeyi düşünüyorum.size sorum bu araçta 16 jant 7,5 ofsetle yürürmüyokuş çıkarken sorun çıkartırmıbu bahsettiğim özellikteki araçta 16 ebatta jant kullanan arkadaşlar varsa fikir almak istiyorum.birde 16 jantla lastik seçimim ne olmalı.verilecek cevaplar için şimdiden teşekkür ederim...
    profsyoneller yüksek hacimli motor kullanır.acemilerse ufak motor.benim 1.3 dizel tercihim ise tamamen ekomnomik sebepler.

''eski E36 mın şasesi sızlasın''

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    16 jantla tabiki araç yürür, rampalarda da dizel olduğun ve torkun iyi olduğu için sorun yaşamazsın.

16 takarsan lastik ölçüsü 195 45 16 olmalı, en güzel görüntüyü bu sağlar.

Genelde corsa c lerde 15 jant kullanılıyor, aslında hic maceraya girmeden 15 de takabilirsin. Onda da 195 45 15 cok iyi duruyor, yanak biraz kalın olsun dersen de 195 50 15 kullanabilirsin ama jantı biraz öldürür.

Aracı alçaltacaksan bu ölçüler dışına çıkma, alçak arabalarda 16 jant da sürtme yapabilir.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    istersen elimde 15" enjoy jantı var, corsaların enjoy modellerindeki orijinal fabrikasyon janttır..

15" enjoy, 16" astra h jantları corsalara cok yakısıyor tabi bulmak biraz zor..

Mst - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    16" jant için lastik seçimi 45/16 olduğundan süspansiyon bayağı bayağı bi sertleşiyor, tercihen 15" jant ile 195/50/15 lastik kullanırsanız bence memnun kalırsınız.
    Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptallar küstahça kendinden emindir..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DRaGGeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    16 jantla tabiki araç yürür, rampalarda da dizel olduğun ve torkun iyi olduğu için sorun yaşamazsın.

16 takarsan lastik ölçüsü 195 45 16 olmalı, en güzel görüntüyü bu sağlar.

Genelde corsa c lerde 15 jant kullanılıyor, aslında hic maceraya girmeden 15 de takabilirsin. Onda da 195 45 15 cok iyi duruyor, yanak biraz kalın olsun dersen de 195 50 15 kullanabilirsin ama jantı biraz öldürür.

Aracı alçaltacaksan bu ölçüler dışına çıkma, alçak arabalarda 16 jant da sürtme yapabilir.
    16 jant ve 45 yanak lastiklerle hem görünüm olarak hemde ölçü olarak ayar saglanıyor. 15 jant 45 yanaklada güzel görünüyor fakat bu seferde lastik ölçüsü olarak ufak kalıyo,50 yanak lastiklerle ölçü tutuyor bu seferde görüntüden kayıp veriyosun
    profsyoneller yüksek hacimli motor kullanır.acemilerse ufak motor.benim 1.3 dizel tercihim ise tamamen ekomnomik sebepler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TUĞRA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    istersen elimde 15" enjoy jantı var, corsaların enjoy modellerindeki orijinal fabrikasyon janttır..

15" enjoy, 16" astra h jantları corsalara cok yakısıyor tabi bulmak biraz zor..
    teşekkür ederim ama farklı bir jant düşünüyorum. astra h jantlarıda fena durmuyor evet o konuda haklısınız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mst Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    16" jant için lastik seçimi 45/16 olduğundan süspansiyon bayağı bayağı bi sertleşiyor, tercihen 15" jant ile 195/50/15 lastik kullanırsanız bence memnun kalırsınız.
    bakalım artık 15 yada 16 ikisinden birini tercih etcem ama her iki seçimde de 45 yanak kullanmayı düşünüyorum.böylede olunca 16 jant ta lastik sapma ölçüsü en aza inmiş oluyo. bahsettiğiniz olay lastik yanağı ufaldığından lastikle jant arası esneme azalıyor haliylede araç sertleşiyor, süspansiyonlarla ilgili bir olay değil bu.

aliergun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence corsa c için alınabilicek en makul jant corsa d sport jantı.. 16 ebatta daha güzel bir jant ben görmedim 195 45 16 lastik 1.3 corsayı fazla yormuyor.
    eski arabamdan 1-2 foto :

orjinal yaylı :

standart corsalarda 185 55 15 lastik çıkıyor. hesaplayınca en yakını 195 50 15 denk geliyor. hafiflik derdiniz yoksa yine corsalarda çıkan oem jantları kullansanız güzel olur. fikir vermesi açısından şuanki corsamda spoon kullanıyorum. fotolar:

Ali's Detailing Garage / Erenköy

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı irfanakbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    16 jant ve 45 yanak lastiklerle hem görünüm olarak hemde ölçü olarak ayar saglanıyor. 15 jant 45 yanaklada güzel görünüyor fakat bu seferde lastik ölçüsü olarak ufak kalıyo,50 yanak lastiklerle ölçü tutuyor bu seferde görüntüden kayıp veriyosun
    15 konfor olarak daha iyi olucaktır özellikle 50 yanakla

ben 50 yanaktan 45'e geçtiğimde farketti, aracın sertliğininde etkisi var tabi.

45-15 ufak kalmaz.

195-50-15 var bu fotoda

195-45-15

Mst - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aliergun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ali bu arka tozluklar orjinal aksesuarlardan sanırım, nerden ve ne kadara aldın acaba?
    Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptallar küstahça kendinden emindir..

uerbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben 16'' 7,5 ofset kullandım 45 yanaktı çok sert ve aracı istediğim gibi düşürmeme izin vermedi size 15'' 50 yanak tavsiye ederim

batucan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    15" candır... hiç 16 ya girmeyin derim 195/45/15 en güzel ebat....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aliergun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence corsa c için alınabilicek en makul jant corsa d sport jantı.. 16 ebatta daha güzel bir jant ben görmedim 195 45 16 lastik 1.3 corsayı fazla yormuyor.
    eski arabamdan 1-2 foto :

orjinal yaylı :

standart corsalarda 185 55 15 lastik çıkıyor. hesaplayınca en yakını 195 50 15 denk geliyor. hafiflik derdiniz yoksa yine corsalarda çıkan oem jantları kullansanız güzel olur. fikir vermesi açısından şuanki corsamda spoon kullanıyorum. fotolar:

yardımınız için teşekkürler. 16 jantlar tahminimden dahada iri durmuşlar corsa da
    oem jant olarak corsanın silverline leride hoş duruyor sanki 45 yanakla ama. 45 yanakla da sanki çok rahatsız edecekmiş gibi gelmege başladı yorumlardan sonra
    .

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek...08518566/detay

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    15 konfor olarak daha iyi olucaktır özellikle 50 yanakla

ben 50 yanaktan 45'e geçtiğimde farketti, aracın sertliğininde etkisi var tabi.

45-15 ufak kalmaz.

195-50-15 var bu fotoda

195-45-15

fotolar lastik yanakları konuşunda baya yardımcı oldu teşekkür ederim.45 yanak ile gerçekten daha güzel görünüyor, iki lastik ebadını kullanmış biri olarak peki siz bana hangi ebatı tavsiye edersiniz.ama aracım 5k yeri geldiğinde 5 kişide binebilirim ama yüzde 90 bagajsız ve 2 kişi olarak kullanıyorum.ve bu arada aracım orjinal yaylı 45 yanaklı 15 jantı takınca leylek gibi durmasın gerçi basmayıda planlıyorum ama araç çok sert olur mu?spor yaylar hep sertmidir yoksa yumuşak spor yaylarda mevcut mu?(bu araç için).şuan jant olarak 15inçlik 7 ofsetli lenso bsx gümüş var aklımda.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı uerbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben 16'' 7,5 ofset kullandım 45 yanaktı çok sert ve aracı istediğim gibi düşürmeme izin vermedi size 15'' 50 yanak tavsiye ederim
    Alıntı batucan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    15" candır... hiç 16 ya girmeyin derim 195/45/15 en güzel ebat....
    verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim tavsiyelerinizi dikkate alıcam.

MuratCan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eski aracımın totoğrafları belki fikir verir
    15 jant 195-50-15 lastikler

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

16 jant 205-16-40 lastikler
    MCT 106
    '11 GP evo dizel ===>
    '02 Corsa C GSI 1.8 ===>

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı irfanakbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fotolar lastik yanakları konuşunda baya yardımcı oldu teşekkür ederim.45 yanak ile gerçekten daha güzel görünüyor, iki lastik ebadını kullanmış biri olarak peki siz bana hangi ebatı tavsiye edersiniz.ama aracım 5k yeri geldiğinde 5 kişide binebilirim ama yüzde 90 bagajsız ve 2 kişi olarak kullanıyorum.ve bu arada aracım orjinal yaylı 45 yanaklı 15 jantı takınca leylek gibi durmasın gerçi basmayıda planlıyorum ama araç çok sert olur mu?spor yaylar hep sertmidir yoksa yumuşak spor yaylarda mevcut mu?(bu araç için).şuan jant olarak 15inçlik 7 ofsetli lenso bsx gümüş var aklımda.
    ne kadar basıcağına bağlı

benim araka yaklaşık 2cm falan yüksekken 3kişi bindi sürtme falan yoktu ama şu anda sürter

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MuratCan07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eski aracımın totoğrafları belki fikir verir
    15 jant 195-50-15 lastikler

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

16 jant 205-16-40 lastikler
    fotolar ve yardımınız için teşekkür ederim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ne kadar basıcağına bağlı

benim araka yaklaşık 2cm falan yüksekken 3kişi bindi sürtme falan yoktu ama şu anda sürter
    5cm yay hiçte fena olmazdı aslında ama süspansiyonları fazlaca zorlayacağını ve yere çok yaklaşacagını sanıyorum, bu yüzden 3cm karar gibi görünüyor, zaten düşündüğüm jant et38 7 ofset nekadar düşürürsem düşüreyim sürtme yapacağını sanmıyorum,çünkü hesaplarıma göre lastik çamurluk içerisinde kalıyor.geçen gün nette fikir edinmek için jant fotolarına bakarken şöyle bir şey fark ettim , jant ofsetli olunca sanki araç üzerinde diger aynı ebat ofsetsiz jantlara göre 1 ebat daha ufak görünüyor.sizin araçtaki t37ler mesela 45 yanak lastik ile sanki 16 jant hissi vermiş. sizin t37lerin ofset vede et değeri kaç acaba?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)