Elimde mobil 1 5-50 tam sentetik motor yagı var.
üretim tarihi olarak 2008 görünüyor.bunların raf ömrü hakkında bilgisi olan varmı ?
Elimde mobil 1 5-50 tam sentetik motor yagı var.
üretim tarihi olarak 2008 görünüyor.bunların raf ömrü hakkında bilgisi olan varmı ?
Dr.Ecu
her ne kadar rafta bekleme süresi 'ömürsüz' dense de, kapağı açılmamış, hava ile temas etmemiş, direk güneş altında beklememiş ya da donmamış ise:
![]()
iyi oldu ya bende yeni yag almıştım üretim tarihine bakayım,ayıptır söylemesi biraz kelepire almıitımda![]()
PROSTOCK GARAGE
SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS
Harbi çok yararlı konu olmuş kanka.Bencede açılıp saçılmadıysa bişey olmadıysa sıkıntı olmaz. Sonuçta bunlar tank şeklinde depolanan yerlerdede hep aynı tankta bir bölümü en azından çeyreği dura dura bekliyor.
Sen koy gazla sonra bir dahakine 2010 ve üzri bulmaya çalış
![]()
Vw Cc & Mk 5 Gti
konu güncelligini korusun benceben död korkusuyla gidip deiştirdim 2011 üretimlisini buldum onu aldım
![]()
Dr.Ecu
2009 yılında sormuştum castrol uk ye;
QUESTION :
Hi,
I bought 4 liter castrol tws motorsport 10w-60 engine oil which production date is 06-2007.What is this oil(unopened) expiration date?
Thanks.
Aldığım cevap;
Hi Bilal
We have a rule of thumb of 3 years from fill date so assuming it's notbeen exposed to extremes of temperature and is sealed, I would suggestthat the oil will be fine to use. I would suggest making sure the oil isclean clear and bright with no streaking or cloudiness. If you areunsure of the quality, it would be safer to get some new oil than riskpossible damage from the oil not doing it's job properly.
Kind regards
Andy Griffin
Automotive Lubricants Technical Advisor
Failure is not an option.
bende yağ değiştrecektim bu konudan sonra tarihine dikkat edeceğim açan arakadaşa teşekkür ederim
güzel bir konu olmuş sabit konular arasında yerini almalı![]()
•06 E 6577 - MAT BRAVO • / •06 ZOF 96 - CORSA GSİ • / •06 ZUZ 87 - 1.6 İES • / •06 JR 124 - F7R • / • 35 CSE 57 - İNTEGRA • / • 42 CNE 94 - VW Polo • / •34 ZR 3191 - Seat Cordoba •
bence bu konuya hort çekilmeli diyorum.
şuan otosartta mobil esp de kampanya var. bunlar eski ömürlü diyemi ucuz acaba? mesela sahibindende otosarttan alınma 2013 mayıs üretimi diye satış yapanlarda var. bu kadar geçmesi sorun olmaz herhalde.
Motor yağı raf ömrü kaç yıldır?
Orjinal ambalajı açılmadığı takdirde üretildikten sonra 2 yıldır.
kaynak: http://www.otosatissonrasi.com/haber...li-Bilgiler/96
Dolum tarihinden itibaren 3 yıl gibi genel bir kuralımız var. Yağın aşırı sıcağa maruz kalmadığını ve açılmadığını kabul ederek, bu yağın kullanılabileceğini söyleyebilirim. Yağın temiz, parlak ve tortusuz* olduğundan emin olmanızı öneririm. Yağın durumundan emin değilseniz, işini düzgün yapmayan bir yağdansa yeni yağ almanız daha güvenli olacaktır.We have a rule of thumb of 3 years from fill date so assuming it's notbeen exposed to extremes of temperature and is sealed, I would suggestthat the oil will be fine to use. I would suggest making sure the oil is clean clear and bright with no streaking or cloudiness. If you are unsure of the quality, it would be safer to get some new oil than riskpossible damage from the oil not doing it's job properly.
* koyduğum yerdeki kelimenin Türkçesini tam olarak bilemiyorum bi eksik yada hatam varsa düzelten olursa sevinirim
yıldan çok yağın o yıllar içerisinde ne durumda saklandığı daha önemli bir etken bence
konuyu bende bi hortlatayım...son kullanım ömrü ne kadar yağların açılmadıysa ve motul x clean kullanıyorum son kullanım tarihi nerde yazıyor ??
Bende hortlatayım konuyu yine. Yaw arkadaş Internetten aldım Yağı adam 2010da dolum yapmış hala satıyor. Neden kimse bilmiyor bu işi tam anlamıyla, bide bilinen bir siteden aldım. Yağların son kullanım tarihleri silinmiş. zorlan 2015 okundu birinden. Mobil'in sitesine bakıyorum birşey yok. bu arada thd@exxonmobile.com yada teknik.destek@exxonmobile.com adresine yazdım bu durumu. Castrol içinde zamanında demiştim. Barkodlarından bulunabilecek bir bilgi sistemi çıkartın kardeşim. Ona göre yazalım bulalım. Şimdi bekle kaçgün de neler olacak bulacaklar mı falan diye.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)