iPhone 4 kullanıp da home tuşuyla sıkıntı yaşamayanınız pek azdır heralde.
Tamirinin 50-100 tl arasında olması, tamir edilirken işçiliğin çok ince olması ve içime pek sinmemesi, garantili cihaz olsa dahi 2 hafta telefonsuz kalma durumları benim tuşu kendi kendime düzeltmeme yeter de artar sebepler
Öncelikle ihtiyacımız bir adet home butu ilk günkü naifliğinde olmayan iPhone.
Benim bir miktar araştırmalarım sonunda şöyle bir metoda ulaştım ki;
iPhone Home Tuşu Sorunu Çözümü | iPhone Home Button Problem Solution 100% working - YouTube
Tuşun alt tarafındaki tozları bir miktar çıkarma, bir miktar da farklı yerlere kaydırmaya dayalı. Benim cihazımda fark edilir iyileşme oldu. Tavsiye edilir. Ancak istediğim gibi miydi? Hayır.
Daha sonra şöyle bi' şey buldum, yazılımsal olarak kalibrasyon diyorlar, olumlu ve olumsuz binlerce yorum var, denemekten zarar gelmez dedim ve yaptım.
Iphone Home Tuşu Kalibrasyon www.iosuygulama.com - YouTube
Şunu atlamayalım, sorun hem donanımsal hem de yazılımsal olabiliyor.
Bazı tuşu iyi basmayan cihazlar formatlandığında tuş da sıfır kondisyonuna dönebiliyor.
O yüzden hem mekanik hem de yazılımsal temizliğe devam.
Bitti mi? Bitmedi.
Benim home tuşum %50 kondisyondan %75 lere ulaşmıştı ki, bence hala yeterli değildi.
O derece hassas dokunmatik ekranın altında bankamatik tadında bi buton cihazın tüm kullanışlılığını öldürüyor.
O yüzden temizliğe devam dedim. Ve şampiyonluğu getiren golü attım. (Sergen attı şampiyonluk geldi)
Son ihtiyacımız olan şey: Etil alkol ve kulak pamuğu.
Alkolü nerden edinebiliriz? Eczane.
Gerek var mı? Bence yok
Böyle bi aftershave ile bu iş olur. Denedim, oluyor
Kulak pamuğunu aftershave (ya da alkol şişesi) daldırıyoruz, ucu yeterince ıslandıktan sonra home tuşuna minik minik dokunarak yüzeyin biraz ıslanmasını sağlıyoruz.
Kulak pamuğu seçmemizin sebebi yüzeyi çizmeyecek olması. Gözlük temizleme bezi gibi bişeyle de silinebilir. Hatta pamuk kalmayacağı için daha bile iyi olur.
Çok alkole bulamaya gerek yok, alkol uçucu dahi olsa miktar arttıkça uçma süresi de uzuyor
Üzeri kısmen ıslanmış butona bas-çek yaparak ve basılı tutup elimizle alkolü sağa sola yayarak tuşun iç kısmına da işlemesini sağlıyoruz.
İş bittiğinde saç kurutma makinesi ile bir miktar hava tutulursa tamamen kuruduğundan emin olabiliriz.
Duruma göre 2. bi seans daha yapılabilir.
Benim iPhone'um bir miktar dövme, 2 kalibrasyon ve 2 seans alkol temizliği sonunda sıfır kondisyonuna ulaştı.
Resmi bi' tamir metodu olmadığını ve olası bi' terslikte sorumluluğun size ait oşacağını hatırlatırım. Lütfen ince çalışınız
Kolay gelsin![]()