+ git gel masrafları, ayırılması gereken zaman ve lan bu bozulmuş diyip gıcık olmaktan iyidir. Dediğini yaptım çünkü olmuyo :D bmw 5 serisinin orjinalleri en az 2 sene çok rahat dayanıyordu.
Printable View
Valla muz silecek bana göre de çok daha iyi.
r9'da eskileri değiştirip muz olmayandan takmıştım hem sesliydi hemde iyi silmiyordu vette aldım memnun kaldım.
Yine corsa da önce vette kullandım şimdi markasını bilmediğim bir muz silecek var memnunum
2yıldan fazladir vette kullandim, inanilmaz memnundum, artik ses yapmaya basladi. champion marka silecek ile degiştirdim. champion da beklediğimden cok daha iyi cikti...
benim aracımda bosch marka eski tip sileceklerden vardı.görünümünü beğenmediğim için markası belli olmayan muz silecek aldım.hiç memnun değilim beş para etmez diyebilirim.hemen eski boschları takıcam.
Hatta megane2'nin fabrikasyon üzerinde gelen bir silecek var, göz gözü görmiyecek derecede yağmur yağarken bile gacur gucur çalışır.
Servisle kavga ettim, renault merkez ile konuştum fabrikadan böyle çıktığını söylediler çözüm üretemediler.
30liraya bir çift silecek aldım çözüldü ses mes kalmadı
herhangi bir takım muz silecek iş görür benim 2. sene oldu maşallahı var hiç bir sıkıntı yok kipadan aldığım silecekler 6 ayda mortlamıştı
7 liraya rbw marka bi çift silecek taktım. cama zaten ölümüne yagmur kaydırıcı yapmıştım. 60 70 den sonra neredeyse hiç silecek kullanmıyorum boşa para vermişim gibi hissediyorum:p
Bosch kullanıyorum gayet memnunum ve mercedeste 1 senede değişmedi normal mesela benim aracım clk ve tek silecek var ve 1 senede yıpranıyor ben her sene değiştiriyorum 44 tl ya aldım
Bazı muz kullananlar cok memnun, bazıları değil. Aracta orjinal silecek tipi ne ise ona göre silecek takmak gerekir. Aracın silecek kolu muz yada klasik tipli sileceğe göre tasarlandığı için aralarında fark vardır buda atlama gıcırtı ses iyi silememe olarak geri döner vs. olarak geri döner.
Aşağıdaki resimde "aynı aracın" orjinalinden muz silecekle gelen versiyonu ile orjinalinden klasik tiple gelen versiyonu arasındaki silecek kollarının farkını görebiliriz.
http://www.pimpmyskoda.co.uk/V2Image...Wipers%201.JPG
Suan yaptığım iş orj silecek üretimi ford fiat renaultun tedarikçisi bi firmada üretimde çalışıyorum açıkçası silecege para vermiyorum :) ama silmede silecek kolundan yayına kadar etken var Suan sahinimde ve unomda japon lastikleri ile yaptığım silecekleri kullanıyorum sıkıntısız eğer ufak tefek iz birakiyosa cama doğru silecek kolunu biraz egim verim tabi abartmadan tabi kesin çözüm değil
Yaz başı kış çıkışı birer takım muz tipi alıyorum 25 - 30 TL toplamda maliyeti.
Cin amli muz olanlarin alayi ayni, valeo'larda %90 onlarin valeo markali olani :) icinde oldugum icin net soyluyorum:))
Ben orjinal bosch muz tipi kullaniyordum 130+ TL gibi rakama satiliyordu, annesine kufur etmiyorum ama ..... birileri 2 kere silecekleri kirinca, 10tl lik muzlara gecis yaptim yaz kis bahar araba yikattikca degisitiriyorum hala 40tl tutuyor :)) sikintiya gerek yok, guzelde is yapiyorlar,
Eski tip silecege lastik gecirmek riskli, komple cami cizmeyi goze almaya gerek yok.
muz sileceklerin orta kısmı bazı camlarda yukarıda kalıyor o yüzden silmiyor yırtılıyor vaya en gıcık olduğum şeydir.. tamda yola baktığın kısımı silmez bu yüzden forever eski tip silecek..
ben rbw almışdım tüv onayı var diye.. tüv onaylamışsa en azından bir testten falan bir şeylerden geçirmişdir diye aldım..
Klasik Bosch'tan vazgeçmem.
Banana tiplerin sertleşince ses yapmasına uyuz oluyorum.
Her sene Bauhaustan 25TL ye değiştiriyorum.
sileceğin silmemesinden ziyade özellikle ses yapması beni deli ettiğinden önem veririm bende,,,eski bravomda sonradan uyarladığım muz tipi bosch(o zaman 35 lira idi) silecekleri 3 kış sorunsuz kullandım ;) şimdi yeni astramada orjinal bosch(50tl) aldım kesinlikle memnunum,,,aynı malın yine astraya uygun rbw si 20 lira idi,,fakat her sene silecek değiştirmek istemediğimden ve bi iş yapılmışsa bi kere yapılmalı inancıyla bosch tan devam dedik :) ...
diğer aracım vectra da orjinal olarak üstünde gelen marka olan eski tip SWF(kolları ile birlikte 60tl) leri kullanıyorum 3 senede onlar kesinlikle gidiyolar ...