Merhaba herkese,
Babam ve annem, 2008 model Terios Gold kullanıyor otomatik ve lpg'li, hiçbir şekilde de binek arabaya binme niyetleri yok.
Bu arada Terios'la bir vale kaza yaptı, daha doğrusu Bahçelievler'de eski JFK Hastanesi vardı, vale aracı aldı, biz içeri girdik, o da arabayla arkamızdan girdi
Kaput ve çamurluk değişti. Terios 90bin km'de. Yol bilgisayarına bakarsak 15 litre gibi bir tüketim gösteriyor:S
2003 Kia Sorento 2.5 CRDi EX 29.800 TL Galeriden satılık ikinci el - 106396127
Linkteki Sorento tanıdığım bir galeri.
Geçen hafta gösterdim aileme, beğendiler ama ben kararsız kaldım acaba yanlış bir iş mi yapmış oluruz diye.
Bu arada Sorento'da hatrı sayılır miktarda siyah duman var, onun haricinde döşemeler, ön göğüs vs. hatasız denebilecek düzeyde. Aynı şekilde gidiş, şanzıman sorunsuz.
Sorento konularını okudum, yüksek tüketim, yol tutuş zayıflığı, arkadan kayma eğilimi var.Kullandım birkaç saat, hakkaten çok yaylanıyor. Ama kıyaslamayı Terios'la yaparsanız ne dersiniz? Arkadan kaymayı o kadar çok söylemişki herkes, sanki yolda 80-90 düz giderken ufak suya girse arkası kopacak izlenimi oldu bende
Bizimkiler günde 20km yol yaparlar, Bahçelievler-G.O.Paşa, birde yılda 1-2 kere Saroz'a giderler, Terios çok ufak geliyor. Ki Terios da oldukça dengesiz geliyor bana.
Sorento yerine şunu düşünseniz demezseniz sevinirim, şu an için bu olasılık var, yoksa asıl hedefim bir Grand Vitara idi.
Bu durumda, yorumlarınız ne olur?
Siyah duman sebebi enjektör ya da pompa mıdır? Nasıl tespit ederiz? Bir carbon celan yaptırsam mı acaba almadan önce?