User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
56 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Mersin hakkında bilgi lütfen

naci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Mersin hakkında bilgi lütfen

Selamlar.
    Mersinde yaşayan, ya da Mersini iyi bilen arkadaşlardan bazı bilgilere ihtiyacım var.
    Ailecek geçici ya da uzun soluklu olarak taşınmayı düşünüyoruz.

İlçe ve semt olarak nerede nezih, rahat ve huzurlu yaşanır.
    çağdaş eğitim veren kaliteli, resmi ve özel İlköğretim okulları hangileri ve nerede dir.
    Depreme karşı sağlam binalar olarak nereleri tavsiye edersiniz.
    Mersinde yaşam nasıldır.

aklıma şimdilik bunlar geliyor soracak soru olarak, aslında yakın zamanda eşimle birlikte bir Mersin turu yapmayı düşünüyoruz. Şimdilik üstteki soruların bir cevabını alalım da ona göre gezelim diyoruz.
    Cevaplar için şimdiden çok teşekkürler
    2 Temmuz 1993 unutma / unutturma

ofli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende ankaradan mersine tasındım 3 yıl once memnunmuyum degilim

Depreme karsı saglam bina konusunda yardımcı olurum abim muteahhit ben hazırbetonda laborantım geldiğinizde yardımcı oluruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslan teşekkürler. İnşallah görüşürüz bu konularda.
    peki neden memnun değilsin? özel konu değilse paylaşırmısın.

ofli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ailem ankarada arkadas cevremde orada ama buradaki tech uyeleride sagolsunlar onlar olmasa zaten durmazdım. ankara gibi alısveris merkezleri yok sanayisi tam tırt benim icin bunlar onemli cok sıcak yazın sıkıntılı

Artıları
    Denize gitmek 30 dk nı alıyor haftasonları otoban cok iyi dunya kadar yol tepmek zorunda kalmıyosun. Ankarada enkaya gidince anlıyosun buranın kıymetini he bide cok ucuz sehir, son olarakta benzinli araca binmek cok kolay trafik yok heryer yakın fazla yol yapmamıs oluyosun yauv artısı cok daha fazla oldu sanırım heheheh

Viper_Si - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mersin anlatılmaz yaşanır diyerek başlayayım İzmir'in küçüğü diyebiliriz, ancak arada büyük bir insan farkı var ki yatsınamaz derecede karışık yani lafın kısası mersine yerleşmeyi düşünüyorsanız, mezitli hatta daha şehir merkezine uzak yerlerden ev almanızı öneririm. diğer büyük şehirlere göre evler daha ucuz, ulaşım kolay (akşam iş çıkış saatleri hariç), her türlü bütçeye uygun yemek çeşidi olan çok zengininde fakir bir aileninde yaşayabileceği bir şehirdir mersin. siz gelin aslan kardeşimle yardımcı oluruz.
    Civic Si, Typer, S40 T4, M3 ve son olarak şuan E30 M52b28tu

Bartu_evo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selam , Mersinde sahil kesimine yakın yerler nezihdir , 45 evler tarafında bir sürü yeni site yapıldı oralarıda tavsiye ederim. Mezitli taraflarındada çok fazla yeni ve güzel site vardır .Deprem konusunda sahil doldurmadır ama bildiğim kadarıyla en riski az bölge Mersin Eğitim konusunda yıllardır orada Özel Toros okulları , Bahçeşehir koleji ve çok uzak olmasada 25-30 km uzakta Tarsus'da
    Tarsus American Koleji mevcut.
    Alışveriş yapıp gezebileceğiniz Forum alışveriş merkezi var aradığınız herşey orada bulabilirsiniz , akşamlarıda Mersin Yat limanı (marina) içerisinde bir sürü cafe , pub ve restorantlar mevcut,ayrıca sahil şeridi üzerindede yine böyle bir çok mekan var . Geldiğiniz zaman beklentilerinizin üstünde olacağını düşünüyorum . Sormak istediğiniz detay olursa özelden çekinmeden sorabilrisiniz her konuda yardımcı olmak isterim .

hasectear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mersin (33).

Çok Göç Aldığı için farklı kesimlerden insanlarla bolca karşılaşabilirsin. Yazları Çok Sıcak olur akdeniz bölgesinde adana'dan sonra tabii..bizim nem olayı vardır bide..Sanayisi zayıf sosyal yaşamı güclü bir şehirdir.(ankaraya göre zayıf kalabilir )

2013 akdeniz olimpiyatları meselesi var o yuzden şehir güzelleşmeye başlıyor.Uzak mesafe ve cok sıkışık trafik olmaz..Semtler arası yakındır. Mezitli-Viranşehir taraflarında depreme dayanıklı çok güzel plazalar son 2 senede yapılmış cok elit binalar var. 2008'de avrupanın en iyi alışveriş merkezi olan Forum Mersin..Yenişehir bölgesinde etkili olmuş sosyal hayatı geliştirmiş ayrıca 2012 yılında (yanlış hatırlamıyorsam ) marina yapılmıştır..
    Yazları yayla dediğimiz olay şehir merkezinden 35 km uzaklıkta mesire alanları piknik vs.. 60 km ileride antik kentler kızkalesi vs. denize girilebilicek yerler piknik alanları vs. cok yakındır..Eğitim düzeyi çok üst seviyelerde olmasa da ev'inize yakın bir çok okul bulabilirsiniz.
    Alıntı rapstar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Burası techturkey beyler burası techturkey burda şaka yok burda herşey gerçek burda şaka yok !

hasectear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada HEYE kelimesini en sık duyacağınız şehir mersindir " heye " demeye başladığınız an Mersin'li olmuşsunuz demektir...
    Alıntı rapstar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Burası techturkey beyler burası techturkey burda şaka yok burda herşey gerçek burda şaka yok !

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkürler arkadaşlar, (daha fazla yazan olursa memnun olurum )
    Arkadaşlar zaten biz sakin bir ortam istiyoruz ve en önemlisi iyi bir okul bulup, o okulun yakınlarda nezih bir ev istiyoruz, özellikle iki küçük kızımızı rahatça büyütmek, ahlaki ve çağdaş yönden yetiştirebileceğimiz bir çevre istiyoruz. öyle avm düşkünü değiliz, her şeyden önemlisi deniz yakın ya ara sıra balığa çıkarım güzelcene, ailecek sahil kenarında yürüyüş yaparız. İş konusunda sıkıntım yok, devlet memuruyum ve bölge müdürlüğümüz (karayolları) de boş kadro varsa geçmek için uğraşacağım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mersine ilk ve son olarak 2001 yılında gittim ve 1 hafta kaldım, gerçi o haliyle bile hayal meyal hatırlıyorum, güzel bir yerdi. Aradan baya zaman geçmiş şimdi nasıl bilmiyorum.

kemal_koker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçen mersine gittim hiltonun olduğu sahil kenarında ki bulvarda neler oluyor öyle ya

roccolu hatunlarla cooperlu hatunlar kapışıyor :S

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okul nedeniyle 4 sene boyunca belirli dönemlerde gidip geldim sürekli..Ama nedendir bilmiyorum bitürlü sevemedim alısamadım...Denildigi gibi her kesimden insan var aklınıza öle akdeniz diyipte cagdas modern bi sehir gelmesin..Tabiki orda yasayanlara göre iyidir alısılmıştır vs sakın yanlıs anlasılmasın bu dediklerim ama bi baska sehirden giden biri olarak konusuyorum..O sıcagı,otobüslerdeki galagulu konusmalar,arap ve dogu kökenli insanlar beni en cok sogutan seylerden birisiydi..Ucu bucagı olmayan denizini ve tertemiz havasını kimse inkar edemez

turci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Naci abi umarım hayırlısı olur sizin için,
    Yücel Mersin'de değil miydi? onunla da bir konuş istersen.

Makinist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mrtngn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Okul nedeniyle 4 sene boyunca belirli dönemlerde gidip geldim sürekli..Ama nedendir bilmiyorum bitürlü sevemedim alısamadım...Denildigi gibi her kesimden insan var aklınıza öle akdeniz diyipte cagdas modern bi sehir gelmesin..Tabiki orda yasayanlara göre iyidir alısılmıştır vs sakın yanlıs anlasılmasın bu dediklerim ama bi baska sehirden giden biri olarak konusuyorum..O sıcagı,otobüslerdeki galagulu konusmalar,arap ve dogu kökenli insanlar beni en cok sogutan seylerden birisiydi..Ucu bucagı olmayan denizini ve tertemiz havasını kimse inkar edemez
    Galagulu..? Madem rahatsız oluyordun gidip kendi memleketinde yaşicaktın. Bizde arabız. Belki o otobüste galagulu konuşan benim bir tanıdığımdı..? Yanlış yazıyorsunuz abicim çok yanlış...!

battalgazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yenişehir en gözde yeri sosyal imkanları çok geniş 20 km sahil şeridi var her türlü spor imkanın var,15 dk toroslara doğru sürdünmü ormanın içindesin her türlü yayla etkinliği mevcut,yazın sıcağı ilk başta boğar ama alışırsın kışın soğuk olmaz klima yeterli oluyor yollar yeni yapılıyor ana hatlar düzgün sayılır,onun dışında hırsızı boldur olayların çıktıgı semtler var tvden izliyorsundur gözünüzü korkutmasın ben 20 yıldır yaşıyorum

Faruk'S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vatanımın heryeri ayri güzeldir..
    #NeMutluTÜRKÜMDiyene!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Turcan teşekkür ederim. Greencard başvurusu yaptım bu sene 2. kez amma oranın durumu hiç iç açıcı değil, dedik bari Mersine gidelim, güzel diyorlar, zaten 1 defa gitmiştim beğenmiştim oraları. Bakalım artık hayırlısı ile, Yücelle rastlaşırsak sorarım. Şimdi en büyük uğraşım kadromu aldırmak oraya, bir şansımızı deneyelim, Ankara beni çok yordu ve bunalttı artık.

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araba ile 20 dk yol gidip kartopu oynayip, 20 dk daha gidip denize girip balik tutabileceginiz baska bir yer biliyorsaniz iste orasi mersinden guzeldir ancak...
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mezitli de belediyenin ve 2 nolu sağlık ocağının o tarafları nasıl, özellikle deniz kıyısı değilde dağ tarafları nasıl dır?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)