haziran ayı otomobil satışları:
http://www.odd.org.tr/folders/2837/c...ziran%20RS.pdf
anlı şanlı honda 971 adet satılmış.. 995 adet satılan Kia'nın bile gerisinde..
haziran satışlarında 1. reno, 2. vw olmuş..
mazda 83, mitsu 113 adet satılmış.. japonlar türkiyede kan kaybetmeye devam ediyor..
bu arada dizel civic'in arka çamurluğunda bulunan o saçma sapan çıkıntı, avrupadaki emsallerinde yok.. bizde neden var?![]()
sanırım motor üretim algımanız çok farklı..
mercedes renault motoru kullanıyor dizelde
bmw pegeout motoru kullanıyor
hatta ssyaoung mercedes dizel motoru kullanıyor..
amerikalı üreticiler vw motoru kullanıyor dizelde
kısaca bir firmanın başka bir firmanın motorunu kullanmasının nedeni üretememesi yada tek başına üretemiyceğinden değil hepsi istese kendi motorunu çok çok rahat üretir dizel teknolojiside öyle çok karmaşık bir teknoloji değil hepside birbirine benziyor teknoloji olarak..
firmalar üretmiyorsa yada ortak arge yapıyorsa tamamen gelir gider nedenlerinden sermayasel nedenlerden dolayı mercedes 3.0,3.5,4.0 dizel üretir ömrü boyu 1.5 ,1.6 dizel üretmemiş belki bandını kursa o iş için ek bir fabrika yada bant açsa yatırım yapıcak işçi alımı yapıcak v.b ama renaultdan almak daha ekonomikse uzun vadede tabiki adamlardan alır bunun adı ticarettir.. kendi üretemiyceğinden değil..
koskoca mercedes mi motor yapamıycakda renaultyamı muhtaç kalıcak yada bmw motor üretemiycek pegout yamı muhtaç kalıcak yada koskoca General motors dizel motor üretemiycekde vw nemi ihtiyaçdan ötürü motor alıcak.. bunlar ticari hesap kitap meseleleri..
birde bir motorun çok markada olması sizin düşündüğünüzün aksine çok daha iyidir. çünkü parçaya ulaşım alternatif markalar ve alternatif fiyatlar üstünden kolaylaşır.. sende opel 1.3cdti vardır cdti motor fiatın multi jet motorudur pahalı bir parça arıza yapsa fiatdaki fiyatı 100 liradır opeldeki fiyatı 250 liradır.. yada yarın öbürgün opel motorun üretimi kesse fiat devam ettirse gene motor parçasına her tür ulaşımın fiat üstünden devam eder parça sıkıntısı çekmessin.. yani tek bir noktaya tek bir kanala bağımlı ve bağlı olmassın tek noktaya muhtacıyet fiyattada genelde tekelciliği ve pahalılığı getirir..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Ben ne yazdım sen ne anladın... ben tecrübeden bahsediyorum sen ne yazıyorsun... Mercedesin BMW nin diğer salak saçma markaların elbetde dizel motor üretebileceğini biliyorum ama maliyet düşürmek amaçlı ortak motorlar kullanmanın daha mantıklı olduğunu bende biliyorum... onun için ortak motor kullanmayı tercih ediyor o firmalar yoksa alamazdınız 30 35 liraya ucuz dizel arabalarınızı yedek parçada hiç alamazdınız... hondada dizellerin pahalı olma nedenide bu zaten çünkü hayvani argeler harcıyorlar diğerlerinden farklı olmak için... ürettikleri motorlarda diğerlerinden zaten farklı hem emisyon hem yakıt ve hafiflikte.... yani kısacası merak etme senin bildiklerini bende biliyorum...
1991 HONDA CRX - TOTALLED
1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
1990 HONDA CIVIC EF - SOLD
85-92 OLDSKOOL COMING SOON
bence timuçinle honda konusunda rollinge girmeyin 1 direk atıyor
ayrıca 2nizinde dedigi doğru.
diger markalar daha cok satmak daha ucuza satmak için ortak motor araç üretiyor.
honda en iyisini yapmak mantıgıyla kendi dizelini üretiyor.
atmosferikte zaten hondaların ününü anlatmaya gerek yok.dizeldede nam salcaklar.
şimdi asıl korkutucu olan turbo benzinli typer cıkınca ne olcak? atmosferik motorlar oem kol pistonla 500hp kaldırıyosa forged internalle 1000hp desteklermi![]()
hondanın dizel motoruna en azından ben bir laf etmedim gayet az yakar ister ısuzu olsun ister kendi üretimi olsun safkan i-cdti lar bile gayet kaliteli motorlardı.. az yakıyormu kalitelimi motormu evet ben ona bakarım..
türkiyede satabilicekmi şahsi fikrimdir pek sanmıyorum insanlar işde senin yazdığın "ben ne yazdım sen ne anladın" kısmını anlıycaklar renault motorlu mercedesleri pegeout motorlu bmw leri fiat motorlu opelleri vw leri pegoutları citroenleri fiatları alıcaklardır 1.3-1.6 arası dizelde bu benim fikrim..
honda sevmeyen biri değilim ailedede iki tane jazzımız var çokda severim isterimki hondada çok satsın ama sanmıyorum en azından dizelde benim fikrim tabiki umarım çok satar.
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Herzaman böyledir ucuz ekonomik olan herzaman çok satacaktır reno hyundai başı çekecektir bana göre bu konuda ( tabi hyundai fiyat konusunda uçmuş durumda) ha bana kalsa sadece hondayı sevenler alsın hondada ikinci bir CIVIC JDM katliamı olsun istemiyorum
HONDA iyidir candır, can simididir![]()
jazz içinde iyi haberler var
1.5 dizel 92HP 265NM lik motor gelecek sanırım 1,2 sene içinde şu anda uzakdoğuda honda brioda kullanılıyor
o motorda daha uyguna jazz ve city tarzı bir modelle trye uygun fiyatlı gelirse işte o zaman çok satar...
büyük ihtimalle o motorlar 2015 te patlama yapmayı planlıyan hondanın benzin turbo motorlarıyla dual clutch şanzımanlar ve NSX in piyasaya çıkacağı an olacağını tahmin ediyorum ben...
1991 HONDA CRX - TOTALLED
1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
1990 HONDA CIVIC EF - SOLD
85-92 OLDSKOOL COMING SOON
bu işler tercih meselesi şimdi civic hb sınıfında dizel bir araç şahsen kendim alıcak olsam hem dolu olması elektrikli koltuklardan cam tavanına kadar hemde otomatik olması olmassa olmazım olurdu sırf bu yüzden bile civic hb tercihlerim dışında kalırdı.. önceliğim ya renault yada hyundai i30 falan olurdu.. işde senin dediğine geliyoruz mantıklı yazdıkmı aynı şeylerden bahsediyoruz.. ama hondacı adam ne olursa olsun gider o civici alır..araç biraz daha hondacı kesmin içinde kalır kolay kolay apaçi eline düşmez.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)