isteyerek değil ancak mecbur kalınarak yapılacak bir iş mümessillik...
isteyerek değil ancak mecbur kalınarak yapılacak bir iş mümessillik...
usta ben buyuk 1 ecza deposunda bilgi islem muduruyum, 35-40 tane bolge elemanimiz var hepsiyle bilgisayarlari nedeniyle hasir nesirim telefonda olsun bolgede olsun, 1 tanesi bile yaptigi isten memnun degil abartmiyorum, yasca buyuk olanlar zaten bu meslekten gelmekte olduklari icin pek problem etmiyorlar ama yukardada arkadasimin dedigi gibi neredeyse eczaci hanim yada beyin kicindan ayrilmiyorsun, doktorlarin tabiri caizse g.tunu yaliyorsun ozur dilerim
haaa bu isi yapan yirtik yada tekrar ozur diliyorum yalaka adamlar da isini goturuyor, altinda son model arabasi, elinde akilli telefonu, yada tableti, notebooklari vs. vs. imkanlari cok tabi?
what goes around.. comes around..
şu an hakkatten mecbur kaldım başkan..
yalaka olmam ama yırtıklık mevcut ztn hocam
anlatılanlar hep doktora ya da eczacı kaprisiyle uğraşmak üzerine
ben şuanda yukardada dedim 300 küsür ergen bebeyle uğraşıyorum üstüne aldığım para bir mümessilin yarısı arabam yok akıllı telefonumu kendim aldım
+ en önemli faktör ben şu an hayraboluda yaşıyorum mümessil olursam ankarada yaşicam
ki kimse ücret ödememe sigorta yapmama falan gibi problemlerdende bahsetmemiş bence bu da önemli
eski mümessil bir arkadaşım vardı işten ayrıldı daha doğrusu 2 ay kotayı tutturamadı diye kovuldu...o zamandan beri tibette kendisi...ruhunu arındırıyormuş...yorumlamam bu kadar...
bu meslek için bilgim yok ama satışın pazarlamanın tanıtımın olduğu her alanda birilerini pış pışlamak gerekiyo.. ve artık bi çok alanda takım elbise+şirket aracı olarak çalışılıyo bencede başka alanlara yönelebilirsiniz![]()
Yorumlari okuyrmda hep birilerini pofpoflamaktan bahsetmis bunu yapilmadigi bir tek meslek soyleyebilcek varmi ne yaparsak yapalim bu olacak onun icin sknti edilcek nokta bunsan cok isin devamliligi Olmali bu konudaki yorumumda su eger isinde iyiysenn onlara eleman coksa snada isyeri cok bunun icinde kendine guveniyrson hic bir sknti yok bunun yani sira eksileri olmucakmi illaki olcak yanliz bunu Kabullenmen suanki durumundan daha kolay olacaktr cunku KENDI TERCIHINI YASIYOR OLUCAKSIN..
tıklım tıkış hastenede hastalar sıra beklerken yüzünü yere çevirip hocanın odasına gireceksin...japon filmlerinde kullanılan masaj malzemesiyle hocayı iyi bir yoğuracaksın...hoca çıkarken sana elektrik faturasını verecek...sen odadan çıkarken hastalar 5. kuşak akrabalarına kadar küferetmiş olucak...faturayı yatırmaya giderken eczaneye uğrayacaksın...orada sıfatsız bi yamak sana atar gider yapıcak yüzüne güleceksin...
fatura öderken telefonun çalıcak başka bir hoca seni havaalanına yollayacak hanımını alman için peki diyeceksin...o sırada müdürün seni arayacak bölgen satışlarını çok kötüolduğunu biraz daha çalışman gerektiğini söyleyecek...sen de ona"bi kulağımın arkası kaldı gelin tüm şirket bir tur geçin isterseniz" diyemeyeceksin...
çok keyifli değil gibi...
çalışan biri çıksa dese böle böle die tamam olacakta iyi ya da kötü hep yorumlama yapıyoruz
iyi tarafı yok çünkü rol mü yapsın insanlar?
yorum istemişsin millet de yorum yapıyor.
sen, "valla bu devirde yapılacak en kıyak iş" şeklinde bir destek istiyorsun da yok öyle bir şey işte.. aklın yolu bir o iş ya-pıl-maz..
ha sen kararını vermişsen kimse birşey diyemez buna.. git yap.. neyin onayını desteğini istiyorsun ki..
altlarına verilen araba,
telefon ve şirket hattı,
giyim çekleri ve süper giyim kuşam,
ellerinde çanta gözlerde gözlük ultra yüksek iş adamı tripleri,
bunlar mı seni etkileyen şeyler..
önce kendine bir kariyer planı çizmen gerek.. günü kurtarmak yerine ne yapmak istiyorsun sen 20 yıl sonra hangi konuda uzmanlaşacaksın bunun kararını ver..
iş seçerken bu üstteki kriterleri ön plana alamazsın.. Senin kariyerini planlayabilecek bir uzmandan yardım al..
reprezantları ben de gayet yakından çooook iyi tanırım ki o iş yapılmaz.. niye önerilmediğini herkes yazmış zaten.. ben üzerine 2 sayfa daha yazarım farklı şeyler de anlatırım da sen zaten bunları duymak okumak istemiyorsun.. kararını vermişsin ki daha neyi sorguluyorsun anlamadım..
abi niye kızıyorsun
ya ben kararımı verdim vermesine de fenamı olur şu an aktif çalışan bir arkadaşın işin ne kdr kötü olduğunu anlatması
şimdi ben mecbur bu işi yapıcam gibi duruyor konu sayesinde kafamda işin şekli oturdu daha önce yaptığım işlerle kıyaslıyorum
iş yapılmaz diyorsun ama o senin fikrin benimde bu işi uzun süredir yapan ev geçindiren tanıdıklarım var ama forum kadar samimi değilim ki onlara soriim![]()
başka bir örnek veriyorum hanımın kuzeni yeni başladı işe 1 ay oldu...büyük bir ilaç firmasında...900tl+ssk+prim+full akbil...yapılır mı sence??
not: çocuk ankarada neden full akbil verdiklerini anlamadık...ailecek şaşkınız...
canım benim niye kızayım kızmadım
fikrim değil bu benim.. bildiklerim..
ben 6 yıl reprezantların içinde yaşadım. kendilerinin de nasıl ortamda çalıştığını biliyorum, müdürlerinin de onlara nasıl davrandığını biliyorum. O yüzden yapılmaz diyorum. Eskidendi o reprezantların kral olduğu zamanlar.. 3-4 yıldır yapılmaz..
ilaç sektörü pis bir sektör. bazı işler para için bile yapılmaz.. konunun özeti bu..
make your choose..
sene 1998.. üniversite son sınıftayım.. Eskişehir..
benden 2 yıl önce bir arkadaşımız mezun olmuştu, istanbula geldi reprezant oldu.
onun ev arkadaşı da türkçe öğretmeni..
tam rakam hatırlamıyorum ama o zaman öğretmenin aldığı maaşın 15 katı para kazanıyordu ayda..
şimdi örnek veriyorum 1000 tl öğretmen maaşı, bu adam 15bin tl kazanıyordu.
bu rakamlar yok artık.. 5bin bile kazanamazsın..
çok iyi düşün.. geleceğine yön vereceksin..
mümessillik zor meslek evet ama sonuçta her mesleğin kendine göre zorlukları var...
ablam,eniştem ve birçok arkadaşım mümessil.mümessillikde önemli olan firman ve müdüründür bu zamana kadar gördüğüm kadarıyla...
ablam 3 firma değiştirdi çok eziyet çekti ama şuanki firmasından memnun dediğim gibi firma faktörü çok önemli
Ablam ankaradaydi evlenip izmire yerlesti,Ankarada adini hatirlamadigim bi firma sonra celtisde calisti baya zorluk cekti bu iki firmada.suanda abbott firmasinda ve halinden memnun
mümesillikte yeni bir döneme geçiliyordu diye biliyorum.
yani sertifikası olan bu işi yapabilir diye bir acıklama yapmıştı bakanlık.
misalen veriyorum rakamları;
5000 tane sertifika verilecekmiş.fakat şuanki mümessil sayısı 12000 civarıymış. diye anlatmıştı bir arkadaş.
araştırmanda fayda var.benden söylemesi
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)