ben de bu yaz 1 ay sakarya'da kaldım. başlarda alışamadım ama fena şehir değil. 1 ay staj için oradaydım. sabah trafiği sıkıntılı sayılmaz. tam olarak anlatamayacak olsam da, artık çıkışa doğru sağda shell var. oradan sonra biraz trafik oluyorsa oluyor.onun harici pek sıkıntı olmadı hiç. ben de çark caddesinde kalmıştım. her gün çark caddesinin oradan arifiyeye gittim.
izmit tabiki daha güzel bir şehir. ama bence her gün gidip gelmeye değmez. akaryakıt parasını geçtim, bir süre sonra o yolu çekmek sıkıntı. çünkü adapazarı-izmit arası çok yoğun oluyor. izmit girişinde, özellikle goodyear, pirelli, real tarafları ölüm desem yeridir. bizim gölcük'te ev var, sırf bunun için git gel yapmamıştım. he, olur da oralarda çalışmaya başlarsam belki o zaman gider gelirim de, hiç çekilecek gibi değildi onu söyleyeyim. otoban iyi ama ona da her gün yol parası vermek istemez adam.
serdivan diğer arkadaşların da dediği gibi güzel yer ama arabası olmayan adam için çarşıya gelmek sıkıntı gibi geldi bana. ben orada hiç toplu taşıma kullanmadım ama bir-iki kere serdivan'a da gittim, o kadar da yakın sayılmaz yani. imkanınız varsa bir araba edinin. park sıkıntısı sadece meydan gibi bir yer var orada oluyor. onun harici dert değil.
adapazarı'nın merkezi güzel. düşündüğünüz gibi pek bağnaz değiller. açık saçık dolu kız vardı :D çark caddesinde cafeler caddesi diye bir yer var, oraya gidin anlarsınız :) ama ilçeleri pek öyle sayılmaz. bu süre zarfında karasu hariç tüm ilçelerine gittim, adapazarı merkez gibi rahatlık yoktu. insanlar yabancıya da biraz mesafeli. yol sormak için akyazı'da durduğumda adam bir kere beni süzdü, plakaya baktı, '' biz edirnelülerü seviyruk buyur '' dedi de öyle anlattı :D hendek de farklı sayılmaz. oralarda başına bela almak çok kolay :) hendek'te 1-2 tanıdık var, orayı da daha önceden biliyordum zaten. 7-8 kere gitmişliğim vardır. akyazı gibi sayılır.
istanbula yakın olması büyük avantaj. ayrıca bursa da pek uzak sayılmaz. izmit daha yakın demişler ama otobana çıktıktan sonra fazladan 35 km civarı gitmiş olursunuz o da uzun bir süre sürmez zaten, sonuçta otobanlar gayet iyi.
kısacası ben olsam adapazarı'nda kalırdım, yine de senin bileceğin iş :)