User Tag List

Sayfa 2/12 İlkİlk 1234 ... SonSon
215 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Komando Olmak ?

  1. #20
    TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jan 2007
    Yaş
    45
    Şehir
    İstanbul
    Mesaj
    7.227
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı coderz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu ülkede askerlikmi? hemde bide komando? bir daha düşün

    allah nasip ederse 30 una kadar kaçıp 30undada bedelliyi basıp kurtulmayı istiyorum

    bu ülkede askerler kımın için ve ne için ölüyor bilen varmı?
    Sonra da utanmadan bu ülkenin ekmeğini yiyeceksin öyle mi?

    "Amaan nasıl olsa 50 tane devlet işgal etmiş yurdumu, ben ölürsem kurtulacak mı sanki vatan" deseydi atalarımız bugün adın ya michaeldi ya da yorgo..

  2. #21
    DENON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Mar 2009
    Yaş
    45
    Şehir
    Prusias / Kirmastoria
    Mesaj
    4.947
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sakın komando falan olayım deme kardeşim , askerde sınıfın ne olursa olsun görevin ne olursa olsun bu vatan için zaten aslanlar gibi yapacaksın , komando olan cok şerefli askerlık yapıyorda o komandonun bulaşığını yıkayan adi bır askerlık mı yapıyor ??

    ıllede komanda olacam dıyosan dagıtım iznine geldiğinde tekrar bu konuya yaz bakalım ama gerçekleri yaz , tabanların patlayacak , tanınmaz hale geleceksin , foçaya falan düşersen sabahın 5.ınde buzz gibi denızın içinde 5 kişi 80 kg kütüğü bır düdük indirip bir düdük kaldıracaksın , cok fena gaza gelmişsin ama sonra lanet okuyacaksın

    CNC MACHINE WORKS
    CUSTOM TUNE PARTS

  3. #22
    TechTurkey B.Aktepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Nov 2005
    Yaş
    44
    Şehir
    Istanbul
    Mesaj
    5.312
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı _muhaRRem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bazen komutanlar öyle bi zorluyorki ulan terörirstmiyim lan ben diyorsun .. o yüzden zorlama fazla komandoluk falan nasip neyse o olsun de , devam et. akışına bırak yani
    Zoru başarırız, imkansız biraz zaman alır. Komando okulunda sıkça karşılaşılan motive eden tabelalarda yazan bir cümle.

    Zoru öğreniceksin, yapıcaksın yoksa dağda perişan olursun. Aldığımız her eğitimin bir amacı vardır. En azından benim için öyleydi.

    Ben eski foça 4. jandarma komando okulunda, temel komando kursu aldım. Asteğmen oldum. Tim komutanı oldum. 2007 nisan dönemi kritik bir dönemdi bizim için, terorün tekrar alevlendiği, eğitimlerin önem kazandığı bir dönemdi. Biz gerçekten astsubay-subay gibi komando kursu gördük aynı zamanda ilk 2 hafta temel yanaşık düzen eğitimi gördük her acemi asker gibi. 13 hafta kurs boyunca özel harekat derslerinden, bomba düzenek eğitimine, baskın eğitimleri, pusu harekatları, helikopter yönlendirme, arazi şartlarına uyum, hayatı idame, yön bulma,telsizle irtibat, takip, gündüz atış eğitimleri, gece atış eğitimleri, jandarma komando timinde bulunması gereken bütün silahlar ile atış eğitimi, uzun arazi yürüyüşleri (40km) ve daha şuan aklıma gelmeyen bir çok konuda eğitim aldık, Bu eğitimin yanında (ısparta eğirdir dağ komando dan farklı olarak) mıntıka ve koğuş temizliği, yerden izmarit, çöp,kurumuş dereden büyük taş, dağdan poşet, pet şişe gibi sadece emire itaat konusunu pekiştirmek için işlerde yaptık.

    Komando olmak filmlerde gördüğümüz gibi olmuyor malesef, gerçekten bu işe gönül vermek gerekiyor, boy kilo ile de olmuyor. zaten 1.80 boy dezavantaj arazide. ayakların yara olucak kanıyacak o kan kurumadan alttaki deri tekrar yara olucak ve kanıyacak. Sırtın belin boynun belki ağrıdan kopucak, bacakların pişik olucak uyuşacak, 20 gün yıkanmayacaksın, çamurların içinde yatıcaksın, gözlerin harici heryerin çamurun içinde sürüneceksin. ve o kıyafetleri 10 dakikada temizleyip gerekirse ıslak giyip tekrar içtimaya katılacaksın aç kalıcaksın, susuz kalıcaksın, komutanlarına küfür ediceksin ama eğitim bittiği zaman anlıyacaksın neden böyle eğitim verdiklerini. Askerlik tamamen bittiği zaman belkide içten içe şükrediceksin eğitim komutanlarına.

    ben tim komutanıydım. ben 19 (16 tim askeri+3 destek timi askeri) erbaş/er 1 uzman jandarma çavuştan sorumluydum. Çok şükür benim dönemimde hiç zaiyat vermedim. Ben geldikten sonra 6 ay içinde, 1 astsubay,1 asker gazi oldu, 2 asker şehit oldu. Allah rahmet eylesin.

    Açıkçası bu yola baş koyduysan, zorluklara katlanırım, yorulmam yürürüm,sızlanmam taşırım,söylenmem itaat ederim,duygusal değilim, bekleyenim yok diyorsan yap derim.

    Tabi bu benim anlattıklarım benim gördüklerim. 315. dönem yaptım. 317. dönem asteğmenleri benim bulunduğum bölgeye yollamadılar, tabur düzeyinden düşük yerlere asteğmen komando yollanmadı. 317. dönem Elazığın dışına çıkmak iken, biz dağlarda idik arazide idik. Son asteğmenler bizdik.(Jandarma)
    Failure is not an option.

  4. #23
    ToNy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    May 2010
    Yaş
    40
    Şehir
    7KuLe
    Mesaj
    841
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1995 --> 772
    1996 --> 608
    1997 --> 518
    1998 --> 383
    1999 --> 236 şehit sayılarımız

    Son yıllarda ortalık karışık deniliyor ya hani, tamam evet karışık şehit veriyoruz da,
    1995de abim askere gitti, Hakkariye...
    Her gece karakolu basıldı, Şarampnel parçaları vücuduna girdi, yaralandı...
    Askerden geldiğinde mahallede eksoz patlasa kendini yere attı,
    Ama Kimse korkmadı askere gitmekten...
    Gene otogarlarda davulla zurnayla gittiler askere,
    şerefsizlere bakın seve seve isteye isteye geliyoruz sizi öldürmeye mesajını verdiler...
    Helal olsun ona ve onun gibi kahraman abilerime...
    Bende çok üzülüyorum geldiğimiz bu hale üzülüyorum...
    Rıdvan seni tanımıyorum ama helal olsun kardeşim, Allah yar ve yardımcın olsun, hayırlısıyla git teskereni al gel...
    Birde bir söz vardır bu durumlarda tam yerine oturur bence,

    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR...


    Savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye, zaman ki sana hasta oldu. İncelikli haytasın.

  5. #24

    Üyelik
    Nov 2010
    Yaş
    48
    Şehir
    istanbul
    Mesaj
    8.383
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coderz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tamam abi bu nereye kadar gidicek ?

    teror bitmiyor biz hep şehitmi vericez?

    her gün şehit haberi duydukca elim ayağım boşalıyor çok üzülüyorum

    yazık değilmi karısını çocugu anası babası tek başına kalıyor

    keşke bi kerede 1000 şehit versekde bu teror bitse

    bu teror bitmiycek abi herkez bunu çok iyi biliyor

    elimizden bişe gelmiyor biz istediğimiz kadar çırpınalım sonuc yokki olmuyorda

    benim artık hiçbir ümidim kalmadı..
    Aferin çok iyi düşünüyorsun. Herkes senin gibi düşünseydi şu anda askerde kim olurdu. Kim kansızlarla çarpışırdı. Üzerinde yaşadığın toprağa devlete karşı bir borcun var. Bu ülke daha gencecik bir ülke. Sana göre çok yaşlı ama genç bir ülke. Daha 100 yaşinı doldurmadı cumhuriyet. Almanya italya ispanya ingiltere portekiz kaç senelik ülkeler bir bak dediğimi anlarsın. Devletin başındakiler yüzünden bu şekilde düşünüyor olabilirsin ama askere gidip onlara karşı savaşını da orada yapmalısın. Eninde sonunda onlarda yok olacaklar.
    IN BOOST WE TRUST

  6. #25
    aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Oct 2010
    Yaş
    41
    Şehir
    İSTANBUL/Sultangazi
    Mesaj
    5.051
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaş sen komanda olmasan,o asker olmasa, bu paşa olmasa,şu şunu olmasa herkez bir meslek sahibi olsa bu ülke yürürmü?Ne olmak istiyorsan yapmak istiyorsan ol yada yap ama sakın yaptıgın işten pişmanlık duyma o sana yeter
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

  7. #26
    TechTurkey B.Aktepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Nov 2005
    Yaş
    44
    Şehir
    Istanbul
    Mesaj
    5.312
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yazılanlara tekrar göz gezdirdim de, kursta hayati idame diye 36-40 saat e yakın bir bölümde(asteğmenler için 36-40 saat, subay-astsubay için 3 gün), intikal yapılır, yatıcak yer kamufle edilir, göztleme için yer yapılır kamufle edilir, su tedarik için bir çukur kazılır üstü naylon ile örtülür üstüne taş konur, bir de tuzak kurarsın güya hayvan yakalamak için. bu 40 saat boyunca açsındır, bütün gece taciz olur uyutmazlar, baskın yaparlar, yakalanırsan çırılçıplak soyarlar (don kalır) domuz bağı yaparlar. mangal yaparlar sucuk pişirir komutanlar, sen koklarsın, komutanlardan ekmek çalmaya çalışırsın arazide hayvan yakalarsan komutanlara götürürsün o da sana ekmek verir kumanya verir vs.
    Failure is not an option.

  8. #27

    Üyelik
    Oct 2009
    Yaş
    32
    Şehir
    Gaziantep
    Mesaj
    2.836
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DENON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sakın komando falan olayım deme kardeşim , askerde sınıfın ne olursa olsun görevin ne olursa olsun bu vatan için zaten aslanlar gibi yapacaksın , komando olan cok şerefli askerlık yapıyorda o komandonun bulaşığını yıkayan adi bır askerlık mı yapıyor ??

    ıllede komanda olacam dıyosan dagıtım iznine geldiğinde tekrar bu konuya yaz bakalım ama gerçekleri yaz , tabanların patlayacak , tanınmaz hale geleceksin , foçaya falan düşersen sabahın 5.ınde buzz gibi denızın içinde 5 kişi 80 kg kütüğü bır düdük indirip bir düdük kaldıracaksın , cok fena gaza gelmişsin ama sonra lanet okuyacaksın
    Anladım Abi Düşüncelerini Hepsini Benim İçin Çok Önemli İnşallah Olursam Söz Sana PM Atarak Konuya Yazıcam Olmasamda Kısmet.

    Alıntı B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zoru başarırız, imkansız biraz zaman alır. Komando okulunda sıkça karşılaşılan motive eden tabelalarda yazan bir cümle.

    Zoru öğreniceksin, yapıcaksın yoksa dağda perişan olursun. Aldığımız her eğitimin bir amacı vardır. En azından benim için öyleydi.

    Ben eski foça 4. jandarma komando okulunda, temel komando kursu aldım. Asteğmen oldum. Tim komutanı oldum. 2007 nisan dönemi kritik bir dönemdi bizim için, terorün tekrar alevlendiği, eğitimlerin önem kazandığı bir dönemdi. Biz gerçekten astsubay-subay gibi komando kursu gördük aynı zamanda ilk 2 hafta temel yanaşık düzen eğitimi gördük her acemi asker gibi. 13 hafta kurs boyunca özel harekat derslerinden, bomba düzenek eğitimine, baskın eğitimleri, pusu harekatları, helikopter yönlendirme, arazi şartlarına uyum, hayatı idame, yön bulma,telsizle irtibat, takip, gündüz atış eğitimleri, gece atış eğitimleri, jandarma komando timinde bulunması gereken bütün silahlar ile atış eğitimi, uzun arazi yürüyüşleri (40km) ve daha şuan aklıma gelmeyen bir çok konuda eğitim aldık, Bu eğitimin yanında (ısparta eğirdir dağ komando dan farklı olarak) mıntıka ve koğuş temizliği, yerden izmarit, çöp,kurumuş dereden büyük taş, dağdan poşet, pet şişe gibi sadece emire itaat konusunu pekiştirmek için işlerde yaptık.

    Komando olmak filmlerde gördüğümüz gibi olmuyor malesef, gerçekten bu işe gönül vermek gerekiyor, boy kilo ile de olmuyor. zaten 1.80 boy dezavantaj arazide. ayakların yara olucak kanıyacak o kan kurumadan alttaki deri tekrar yara olucak ve kanıyacak. Sırtın belin boynun belki ağrıdan kopucak, bacakların pişik olucak uyuşacak, 20 gün yıkanmayacaksın, çamurların içinde yatıcaksın, gözlerin harici heryerin çamurun içinde sürüneceksin. ve o kıyafetleri 10 dakikada temizleyip gerekirse ıslak giyip tekrar içtimaya katılacaksın aç kalıcaksın, susuz kalıcaksın, komutanlarına küfür ediceksin ama eğitim bittiği zaman anlıyacaksın neden böyle eğitim verdiklerini. Askerlik tamamen bittiği zaman belkide içten içe şükrediceksin eğitim komutanlarına.

    ben tim komutanıydım. ben 19 (16 tim askeri+3 destek timi askeri) erbaş/er 1 uzman jandarma çavuştan sorumluydum. Çok şükür benim dönemimde hiç zaiyat vermedim. Ben geldikten sonra 6 ay içinde, 1 astsubay,1 asker gazi oldu, 2 asker şehit oldu. Allah rahmet eylesin.

    Açıkçası bu yola baş koyduysan, zorluklara katlanırım, yorulmam yürürüm,sızlanmam taşırım,söylenmem itaat ederim,duygusal değilim, bekleyenim yok diyorsan yap derim.

    Tabi bu benim anlattıklarım benim gördüklerim. 315. dönem yaptım. 317. dönem asteğmenleri benim bulunduğum bölgeye yollamadılar, tabur düzeyinden düşük yerlere asteğmen komando yollanmadı. 317. dönem Elazığın dışına çıkmak iken, biz dağlarda idik arazide idik. Son asteğmenler bizdik.(Jandarma)
    Abi yazdıklarını noktasına kadar okudum ve aklıma birşey takılırsa tekrar okucam Tek korkum nasıl alıcağım çok deli dolu bir insanım ve çevremde öyle geziyoruz tozuyoruz sabahlar olmasın yani birden bire öyle bir eğitimin içine girince nasıl olurum acaba hakkıma hayırlısıysa olsun abi.

    Alıntı ToNy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1995 --> 772
    1996 --> 608
    1997 --> 518
    1998 --> 383
    1999 --> 236 şehit sayılarımız

    Son yıllarda ortalık karışık deniliyor ya hani, tamam evet karışık şehit veriyoruz da,
    1995de abim askere gitti, Hakkariye...
    Her gece karakolu basıldı, Şarampnel parçaları vücuduna girdi, yaralandı...
    Askerden geldiğinde mahallede eksoz patlasa kendini yere attı,
    Ama Kimse korkmadı askere gitmekten...
    Gene otogarlarda davulla zurnayla gittiler askere,
    şerefsizlere bakın seve seve isteye isteye geliyoruz sizi öldürmeye mesajını verdiler...
    Helal olsun ona ve onun gibi kahraman abilerime...
    Bende çok üzülüyorum geldiğimiz bu hale üzülüyorum...
    Rıdvan seni tanımıyorum ama helal olsun kardeşim, Allah yar ve yardımcın olsun, hayırlısıyla git teskereni al gel...
    Birde bir söz vardır bu durumlarda tam yerine oturur bence,

    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR...
    Allah razı olsun abicim çok sağol

  9. #28
    DENON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Mar 2009
    Yaş
    45
    Şehir
    Prusias / Kirmastoria
    Mesaj
    4.947
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yazılanlara tekrar göz gezdirdim de, kursta hayati idame diye 36-40 saat e yakın bir bölümde(asteğmenler için 36-40 saat, subay-astsubay için 3 gün), intikal yapılır, yatıcak yer kamufle edilir, göztleme için yer yapılır kamufle edilir, su tedarik için bir çukur kazılır üstü naylon ile örtülür üstüne taş konur, bir de tuzak kurarsın güya hayvan yakalamak için. bu 40 saat boyunca açsındır, bütün gece taciz olur uyutmazlar, baskın yaparlar, yakalanırsan çırılçıplak soyarlar (don kalır) domuz bağı yaparlar. mangal yaparlar sucuk pişirir komutanlar, sen koklarsın, komutanlardan ekmek çalmaya çalışırsın arazide hayvan yakalarsan komutanlara götürürsün o da sana ekmek verir kumanya verir vs.
    bılal bu saydıklarını komando olacaklara yaptırırlar anlarımda şoför olacaklara neden yaptırırlar onu anlamam

    CNC MACHINE WORKS
    CUSTOM TUNE PARTS

  10. #29
    despe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    May 2008
    Yaş
    43
    Şehir
    türkiye/bursa
    Mesaj
    4.498
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DENON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bılal bu saydıklarını komando olacaklara yaptırırlar anlarımda şoför olacaklara neden yaptırırlar onu anlamam
    komando şöförümüşün demekki
    MTM-PROSTOCK GARAGE
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
    oynama olm arabayla oyuncak gibi turbo yap dedik garip garip ecu lar bağlıosun

  11. #30

    Üyelik
    Oct 2009
    Yaş
    32
    Şehir
    Gaziantep
    Mesaj
    2.836
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DENON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bılal bu saydıklarını komando olacaklara yaptırırlar anlarımda şoför olacaklara neden yaptırırlar onu anlamam
    Vayy Komandoymuşun Demekki Abi

  12. #31
    DENON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Mar 2009
    Yaş
    45
    Şehir
    Prusias / Kirmastoria
    Mesaj
    4.947
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RIDVAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vayy Komandoymuşun Demekki Abi
    yok değildim , ege ordu istihbarat daire de şofördüm ben , ahhhh menteş kampı ahhh

    CNC MACHINE WORKS
    CUSTOM TUNE PARTS

  13. #32
    despe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    May 2008
    Yaş
    43
    Şehir
    türkiye/bursa
    Mesaj
    4.498
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DENON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok değildim , ege ordu istihbarat daire de şofördüm ben , ahhhh menteş kampı ahhh
    sanada 8-10 sene yurt dışına çıkma yasaa vermişlerdir ozaman bırçet
    MTM-PROSTOCK GARAGE
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
    oynama olm arabayla oyuncak gibi turbo yap dedik garip garip ecu lar bağlıosun

  14. #33
    DENON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Mar 2009
    Yaş
    45
    Şehir
    Prusias / Kirmastoria
    Mesaj
    4.947
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı despe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sanada 8-10 sene yurt dışına çıkma yasaa vermişlerdir ozaman bırçet
    teskereyı alırken bı sürü kagıt ımzaladım ama ne yazıyodu bılmıyorum ehehe

    CNC MACHINE WORKS
    CUSTOM TUNE PARTS

  15. #34
    ilovedrifting - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jun 2012
    Yaş
    36
    Şehir
    Rize
    Mesaj
    422
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vatan evladı canını seve seve feda eder bunun için komando olmak ister. Ama o komandonun başındakiler onları teröre kasıtlı olarak yem yapar. Şehitlerimizin hakkı bi yerden çıkacak.

  16. #35

    Üyelik
    Oct 2009
    Yaş
    32
    Şehir
    Gaziantep
    Mesaj
    2.836
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DENON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teskereyı alırken bı sürü kagıt ımzaladım ama ne yazıyodu bılmıyorum ehehe
    Yani Kendini Nasıl Dışarı Attığını Bilmedin Abi Anladım

  17. #36
    TechTurkey B.Aktepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Nov 2005
    Yaş
    44
    Şehir
    Istanbul
    Mesaj
    5.312
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı RIDVAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

    Abi yazdıklarını noktasına kadar okudum ve aklıma birşey takılırsa tekrar okucam Tek korkum nasıl alıcağım çok deli dolu bir insanım ve çevremde öyle geziyoruz tozuyoruz sabahlar olmasın yani birden bire öyle bir eğitimin içine girince nasıl olurum acaba hakkıma hayırlısıysa olsun abi.
    Psikoloji çok önemli, ben istanbulda doğdum büyüdüm, ayağıma bot giymemişim, zorluk görmemişim çok şükür. Herşeye orada birden adapte olman gerekiyor, 13 haftada onların görüşü ile savaşçı-komutan yetiştirmeleri gerekiyor, aynı zamanda emre itaat konusuna hakim, asker eğitebilecek biri olman gerekiyor.

    Gerçekten karmaşık bir duygu, ne kadar istanbul,izmir den gelen devrelerim varsa hepimiz ayaklarımızdan çok çektik, bütün parmaklarım üst üste bindi yara oldu, en son küçük parmağımı kesmeyi düşünüyordum yemin ederim

    Ama yapılmayacak bişi yok, çok askerimizi sağ salim evlerine yolladık.Öyle yada böyle bitiyor. Anladığım kadarı ile sen 18 ay yapıcaksın. Tim de olucaksın. aynı devrelerinle, hep birlikte olucaksınız eğitimden görev yerine kadar.Birlikte izin alıp birlikte tezkere alıcaksınız.

    Askerlik bir kere yapılır, onu da en iyi şekilde yapmak gerekir.

    Her Türk asker doğar ama her asker Komando olamaz
    Failure is not an option.

  18. #37
    DENON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Mar 2009
    Yaş
    45
    Şehir
    Prusias / Kirmastoria
    Mesaj
    4.947
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RIDVAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yani Kendini Nasıl Dışarı Attığını Bilmedin Abi Anladım
    yok mesele benım sürekli dışarda olmamdı zaten keçke içerde bulaşıkcı olsaydım , gecenın 3. unde yusuf kalk arabanı hazırla ankaraya gıdıyosun şu kagıt parcasını bırakıp hemen geri dönüyosun mevzusundan kurtulmak için

    CNC MACHINE WORKS
    CUSTOM TUNE PARTS

  19. #38
    Luc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Sep 2012
    Yaş
    45
    Şehir
    Turkiye/Istanbul
    Mesaj
    162
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Komando olmak zordur biraz ama, asker donusunde bir kere daha gider yaparim dedirtir adama.
    Egitimler vs uzun ve zorlu, diger acemi birlikleri gibi kisa surmuyor. Onun haricinde intikallerde falan yamuluyorsun arada, bortu bocekte yatiyorsun evet. Ama ooyle bocek vs yemek gibi bisey yok, onlar tamamen sehir efsanesi.

    Ayrica bu guzel dusuncelerin icin seni tebrik ederim kardesim. Yuregime su serptin. Bende 11 sene once giderken ayni senin gibi dusunceler icerisindeydim.

    Senin gonlun bu sekilde olduktan sonra ne olursan ol hic onemli degil. Yuregin aslan gibi zaten. Simdiden hayirli teskereler..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •