Delinin biri kuyuya taş atıyor hesabı millet, 100k da ufler 150k da biter. 100k yı hiç göremez vs. vs. Aracın limitleri bilindiği sürece düzgün kullanım ve düzenli bakımla hiçbir sıkıntı çıkarmaz. 376k 'da Clio symbol var. Araç ticari taksi ne motor yapıldı ne turbosu arızalandı. İstanbul-Edirne arası devamlı gidip geliyorum. Ne kadar gri ve beyaz Clio Symbol varsa hepsi sol şeridi kapatmışO fındık kadar turbo ne kadar dayanabilir ki. Ekonomi için tasarlanmış bir motor. Yolu bulduğun zaman tıpa gaz gidersen, şehir içindede agresif kullanırsan dayanmaz tabi. Ben kullanıyorum çokta memnunum.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Genelde tum araclar icin gecerli olsa da , dizeller icin cok daha dogru olan bir kanun vardir , dizel aracin motor omrunu hic kimse fiks bir sureye baglayamaz
Dizellerde kullanim bilinci , bakim hassasiyeti ve zamanlamasi ve yakit kalitesi konulari cok onemlidir
Dolayisi ile 90.000 de patlayan araba da , 400.000 yapan araba da onemli orneklerdir ancak bir netlik vermez...
Buradan sunu anlamak lazim , kullanima bagli olarak omru cok buyuk oranda degismektedir..
Yani aracin motoru kacta biter degil , onu kim nasil kullanirsa o motor kacta biter gibi bir soru sormak daha akillica olacaktir...
Tesla Model Y Sr
Belki de EDC vitesli DCi motorları değerlendirmek daha doğru olur. Çünkü otomatik vites sakin davranıyor, devri çok yükseltmiyor.![]()
Benim öğrendiğim bir durum da kangoo ve clioların bazılarında 1.5 dCi olmasına ramen intercooler bulunmaması. Bir arkadaş megane dan örnek vermiş. Megane intercooler olan bir araç ve aynen bizdede şirkette kimin nasıl kullandığı belli değil 300k de ve motor halen iyi. Servisten bazı ustaların yorumuna göre hem kuvvet olarak daha düşük olması hemde ömür olarak daha kısa olmasının esas sebebi intercooler olmamasıymış. Bunun olduğu modeller de varmış ama hangileridir bilemiyorum. Artık yenilerde var sanırım. Aynı motorun hacim değişmeden birçok varyasyonu mevcut.
BMW'den Sorumlu Devlet Bakanı
Türkiye'de dizel araç 2.el alınıyor ise 70binde de bitebilir motor, 400binde de. Tamamen geçmişi , kullanıcıları ile alakalı. Babamların şirket çalışanları bir araba kullanıyor, 7 dizel aractan babamınki ömürlük gidiyor 150binde 0 gibi satılıyor diğerleri yarı fiyatına zar zor ittiriliyor. Bilmem anlatabildim mi.
Fakat 0 aldım doğru kullandım 80 binde motor bitti denilen araca ve olaya gülerim..
bizde megane 2 var 2007 de sıfır aldık 190 bınde motoruna daha anahtar degmedı ver arada hardcore kırbacı vuruyorum banamısın demıyo renault motor konusunda cok ıyı ama yol tutus konusunda aynı seyı dıyemıycem))))
Ne kadar cahilce boş yorumlar var ya
Ben RENAULT bayisinde 300.000 400.000 2.el araç satıyorum ve motorları da saat gibi ful servis bakımlı
Bakımsız binersen,zorlarsan 150.00km'de de yersin motoru
Sıfır aldığın bakımlı ve dzgün bindiğin araç 100 150.00km'de hayatta sıkıntı vermez(Kullanıcıya bağlı)
2.el aldığın arac'ın orjinal km olup olmadığı önemli ve geçmişi,kullanımı önemlidir
0 km olarak aldığımız 2008 model 11 adet cliodan 10 tanesi 90000 km görmeden motor yedi, 11. si şu an 140 k da halen sıkıntı çıkarmadı, aynı şirkette aynı elamanların kullandığı peugeot pertnerler (6 adet) 300k km yi geçti ve halen motor arızası çıkarmadılar.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)