User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
28 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Mitsubishi Carisma 1.8GDİ Hakkında ..

tuvalrones_23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Mitsubishi Carisma 1.8GDİ Hakkında ..

Arkadaşlar herkese meraba. babam için temiz hırpalanmamıs konforlu araç arıyorduk , bu arada bi mitsubishiye denk geldik.2000 model 100 km de temiz orjinal bi araç.tabi daha once kullanmadıgımız ve bilmediğimiz bi araç olmasından dolayı sizlere sormak istedim.
    1.8GDİ yakıt yönünden çok övüyorlar , fakat motor lpg yi kabul etmiyor sanırım halen daha bu araç için lpg kiti hazır değil , yakıt yönünden kullananlar araç bizi üzermi yılda 7bin km anca yapıyor babam.
    en önemlisi kronik sorunu vb. varmıdır kısacası üzecek uğraştıracak uzak durulması gereken bi araç mıdır , yoksa gönül rahatlığı ile alalım mı ?
    Teşekkürler ..

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lpg saglılı olmuyor evet. onun dışında gayet kaliteli,fiyatını hakeden konforlu bir araç. Sorunsuz.

kadıoglu görürse merak etttigin herşeye cevap verir

MuratCan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yılda 7bin km için lpg taktığına değmez, bana göre en az 10bin km yapıcaksın ki lpg takasın.. büyük motor yakıt konusunda daha avantajlıdır bende de 1.8 corsa var kokluyor desem yeri. araba 200 modelmiş vergi dilimindede yaştan dolayı az vergi ödenir. Benim söyleyebileceklerim bu kadar bunlar tabi şahsi fikrim bahsettiğiniz araca bende hiç binmedim ve kullanmadım ama 12 yaşında bir araç için 100bin km az gibi geldi diyicem ama babamda da doblo var 7 yaşında daha 60bin km de..
    MCT 106
    '11 GP evo dizel ===>
    '02 Corsa C GSI 1.8 ===>

kadioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yılda 7000 kilometre için lpg gerçektende değmez.Zaten gdi larada lpg takılmaz.WV nin fsi la aynı teknolojiye sahiptir.Yani normal benzinli araçlar benzini manifolda püskürtürken gdi lar direk silindirin içine püskürtür.1.6 gibi yakıp 2.0 gibi giden bir araçtır derler her zaman.Otomatik mi manuel mi olduğunu belirtmemişsiniz ama yakıtı sizi üzmez diyebilirim.Hele ki yılda 7000 km. yapan birisi için oldukça ideal bir araçtır.100.000 kilometre bir carisma için çok bir kilometre değil.Hele ki temiz binilmişse çok iyi.Makyajlı mı makyajsız mı?Makyajlı modelleri benim daha hoşuma gidiyor ama güzellik görecelidir sonuçta.Fiyatı nedir?Genellikle carismalar fiyatlarını en çok hakeden araçlardır benim gözümde.
    Kronik sorunlar meselesine gelince : Birincisi carismaların cam açma-kapama düğmeleri üzer biraz insanı.Çabuk deforme oluyorlar.Daha doğrusu şoför tarafındaki grup çabuk deforme oluyor.Bir de sıcak-soğuk hafa üfleme peteklerinin kapı taraflarındakilerde çabuk kırılıyorlar.Ortadakilere bir şey olmuyor.Gdi ların ikinci bir benzin pompası oluyor.O arıza yaparsa pahalı bir parça diye hatırlıyorum ama bir süredir carismalarla ilgili yedek parça durumunu takip etmiyorum.Yani durum değişmiş olabilir.Bunların dışında kaya gibi bir araçtır.Ben benimkini 190.000 de sattım.Şu an 250.000 lere geldi ve hala sorunsuz biniyor arkadaşım.
    Nadide şeyler değerlidir.

tuvalrones_23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kadioglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yılda 7000 kilometre için lpg gerçektende değmez.Zaten gdi larada lpg takılmaz.WV nin fsi la aynı teknolojiye sahiptir.Yani normal benzinli araçlar benzini manifolda püskürtürken gdi lar direk silindirin içine püskürtür.1.6 gibi yakıp 2.0 gibi giden bir araçtır derler her zaman.Otomatik mi manuel mi olduğunu belirtmemişsiniz ama yakıtı sizi üzmez diyebilirim.Hele ki yılda 7000 km. yapan birisi için oldukça ideal bir araçtır.100.000 kilometre bir carisma için çok bir kilometre değil.Hele ki temiz binilmişse çok iyi.Makyajlı mı makyajsız mı?Makyajlı modelleri benim daha hoşuma gidiyor ama güzellik görecelidir sonuçta.Fiyatı nedir?Genellikle carismalar fiyatlarını en çok hakeden araçlardır benim gözümde.
    Kronik sorunlar meselesine gelince : Birincisi carismaların cam açma-kapama düğmeleri üzer biraz insanı.Çabuk deforme oluyorlar.Daha doğrusu şoför tarafındaki grup çabuk deforme oluyor.Bir de sıcak-soğuk hafa üfleme peteklerinin kapı taraflarındakilerde çabuk kırılıyorlar.Ortadakilere bir şey olmuyor.Gdi ların ikinci bir benzin pompası oluyor.O arıza yaparsa pahalı bir parça diye hatırlıyorum ama bir süredir carismalarla ilgili yedek parça durumunu takip etmiyorum.Yani durum değişmiş olabilir.Bunların dışında kaya gibi bir araçtır.Ben benimkini 190.000 de sattım.Şu an 250.000 lere geldi ve hala sorunsuz biniyor arkadaşım.
    Hepinize yorumlar için teşekkür ederim.

Araç makyajsız kasa ve manuel , makyajlı olanlar kasa olarak bence de daha şık ama bu denk geldi napalım

Fiyat olarak da telefonda 12500 olarak anlastık , tabi aracın herhangi bir masrafı olmadıgı taktirde bu fiyat gecerli bizim için .

cagri-35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    GDİ lara lpg takılmıyordu ancak artık takılıyor hatta yenı bır cok aracta sportage vs. gdi var ve takılıyor.

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ankaraya gitmiştik bu araçla gerçekten çok seri ve konforlu bi araç değeri bilinmeyen araçlardan bir tanesi.. 1.6 ları nasıl bilmemde 1.8 gdi çok iyi gidiyor.

Met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki bu 1.6 GLX ler nasıldır ? 2000 Model makyajlı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cagri-35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    GDİ lara lpg takılmıyordu ancak artık takılıyor hatta yenı bır cok aracta sportage vs. gdi var ve takılıyor.
    Sportage den kastın kia ise dünyada direkt enjeksiyon teknolojini kullanan sadece iki marka var.Biri wv biri mitsubishi.Hatta millet gdi ı dizel zanneder.Tüp takılabilir ama sağlıklı olmaz.Çünkü gdi ya da fsi larda benzin silindire püskürtülür.Bunu benzin yerine lpg ile yaparsanız istemsiz patlamalar (yani avans vuruntusu)a yol açılır.Belki eski tip mikserli takılabilir ama sonuç ne olur kestiremiyorum.Yani kia ve ya diğerlerine takılabilmesi gdi a takılabildiğini göstermez.

Alıntı Met Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki bu 1.6 GLX ler nasıldır ? 2000 Model makyajlı
    Makyajlı kasaysa glx olamaz.Comfort ya da avance olabilir.2000 yılının 2. yarısında üretimine başlanmıştır.Makyajlıların motorundada biraz iyileştirme yapılmıştır. ( 1.6 lar için söylüyorum)Çok güzel araçlardır.Performansları makyajsızlara göre daha tatminkardır.Yol tutuşları ve konforları bir harikadır.Yüksek hızlarda girilen virajlarda tatlı bir şekilde arkayı bırakırlar ama kontrol altına almak kolaydır.Diğer şeylerde gdi için yazılanlar geçerlidir.Antiparantez yakıtları çok iyidir.Ama gdi ın daha iyidir.Şahsen ben 4.8 litre ortalamayla 450 kilometre gitmişliğim vardır(1.6 comfort ile).Bir de carismaların bence en büyük sıkıntısı yol bilgisayarı düğmesinin teypte olmasından dolayı teyp değişikliğine gidilememesidir.Onunda bir şekilde üstesinden geliyor insanlar artık.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Makyajlı kasaysa glx olamaz.Comfort ya da avance olabilir.2000 yılının 2. yarısında üretimine başlanmıştır.Makyajlıların motorundada biraz iyileştirme yapılmıştır. ( 1.6 lar için söylüyorum)Çok güzel araçlardır.Performansları makyajsızlara göre daha tatminkardır.Yol tutuşları ve konforları bir harikadır.Yüksek hızlarda girilen virajlarda tatlı bir şekilde arkayı bırakırlar ama kontrol altına almak kolaydır.Diğer şeylerde gdi için yazılanlar geçerlidir.Antiparantez yakıtları çok iyidir.Ama gdi ın daha iyidir.Şahsen ben 4.8 litre ortalamayla 450 kilometre gitmişliğim vardır(1.6 comfort ile).Bir de carismaların bence en büyük sıkıntısı yol bilgisayarı düğmesinin teypte olmasından dolayı teyp değişikliğine gidilememesidir.Onunda bir şekilde üstesinden geliyor insanlar artık.
    Mitsubishiler hakkında bilgim olmadığından ilanda yazanı yazdım.
    Mitsubishi Carisma 1.6 GLX 2000 Model 13.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 93349353

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sportage den kastın kia ise dünyada direkt enjeksiyon teknolojini kullanan sadece iki marka var.Biri wv biri mitsubishi.Hatta millet gdi ı dizel zanneder.Tüp takılabilir ama sağlıklı olmaz.Çünkü gdi ya da fsi larda benzin silindire püskürtülür.Bunu benzin yerine lpg ile yaparsanız istemsiz patlamalar (yani avans vuruntusu)a yol açılır.Belki eski tip mikserli takılabilir ama sonuç ne olur kestiremiyorum.Yani kia ve ya diğerlerine takılabilmesi gdi a takılabildiğini göstermez.

Motor kodu GDİ , bir kaç yerdede ilk tanıtım zamanı mitsubishinin motoru ile birebir aynı prensipte bir motor oldugu konusuluyordu. O sebepten söyledim, takılan lpg/cng sistemi normal sistemlerden farklı yalnız valvecare mıydı bir ekstrası var yaglama ve sogutma ile alakalı. Tam detayını bılmıyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motor kodu GDİ , bir kaç yerdede ilk tanıtım zamanı mitsubishinin motoru ile birebir aynı prensipte bir motor oldugu konusuluyordu. O sebepten söyledim, takılan lpg/cng sistemi normal sistemlerden farklı yalnız valvecare mıydı bir ekstrası var yaglama ve sogutma ile alakalı. Tam detayını bılmıyorum.
    Sanmıyorum.Yani kia nın gdi motor kullandığını hiç duymadım.Hiç bir modelinde gdi ve ya farklı.Hyundai desen kafama yatar.Hatta eski sonatalarda 4G63 vardır.Amerikan accentlerde mitsubishinin 1.6 185 beygirlik mivec motorları kullanılmıştır ama kia da ilk defa duyuyorum.

Mitsubishiler hakkında bilgim olmadığından ilanda yazanı yazdım.
    Mitsubishi Carisma 1.6 GLX 2000 Model 13.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 93349353
    Bu ilandaki glx.Yani makyajsız.Bunlar da güzel ama 100 hp.Birazcık hantal kalırlar makyajlıya göre.Makyajlı 1.6 lar 105 hp.Birazda tork artısı var ve bence daha tatlı tipleri var.
    Mesela bu.Kasa olarak yani.İlandaki araç gerçekten temizse iyimiş valla
    Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Elegance 2000 Model 13.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 94269845
    Ya da bu.Bu da sedanı : Mitsubishi Carisma 1.6 Comfort 2001 Model 12.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Lacivert renk - 69677964

Avance iyidir makyajlıların içerisinde.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaten hyundai ix35 ile ortak platform kullanan sportage dan bahsediyorum. Yani bir ihtimal doğruluk payı olabilir gibi. Bahsettiğim yeni kia sportage ve hyundai ix35

Post Thanks / Like
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben bunları makyajsız sanıyordum Mitsubishi Carisma 1.6 GLX 1999 Model 12.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 93950983
    toplamda 3 kasamı var carisma da

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaten hyundai ix35 ile ortak platform kullanan sportage dan bahsediyorum. Yani bir ihtimal doğruluk payı olabilir gibi. Bahsettiğim yeni kia sportage ve hyundai ix35
    Haklıymışsın kardeş.Ben biraz daha eskilerden bahsediyorsun sanmıştım.Bu yeni çıkmış.Güzel de olmuş.Buna yinede sağlıklı bir lpg olacağını sanmıyorum.Hoş mitsubishi nin desteklediği vivalle diye bir lpg sistemi var.Silindirlere sıvı lpg püskürten.Oldukça pahalı bir sistem ama işleyişi çok güzel.Onun gibi bir şey olabilir.

Eee makyajsız zaten.İki kasa var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İkiside makyajsız abi İkisininde önden görünüşü aynı zaten.Arkadan görünüşleri farklı sanıyorum kafanı karıştırıyor.Araçlardan biri sedan diğeri liftback.Benim eklediğim ilan linkleriyle bunların önden görünüşlerine dikkat edersen farkı anlarsın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hahah doğru diosun abi stoplar bagajlar farklı olduğu için kafam karıştı. dedim 3 tane mi kasası var carisma nın Peki attığım beyaz carisma temizse alınır mı ? mantıklı mı ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Makyajlı :

Makyajsız :

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)