User Tag List

17 sonuçtan 1 ile 17 arası

Konu: 2002 Alfa 156 2.0TS Selespeed

mgnPower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

2002 Alfa 156 2.0TS Selespeed

2002 model 156 selespeed hakkindaki fikirlerinize ihtiyac duymaktayım. arac 150binde sirali sistem tupu var full donanimli sunrooflu olan modellerden. diri ve temiz durumda alacagim rakam 19500 nasildir nedir ne degildir. Alfa kullanmayali 10 yili gecti ve 156 kullanmadim hic. esim agirlikli kullanacagindan mecburuz selespeed olmasina. daha once corsa sorup cevabimi net bir sekilde almistim simdi aklimda kalan ikinci arac budur. 4-5 ay sonra yurtdisina yerlesmek gibide dusunceleri baz alirsak kisa dogru satisi nasil olur kestiremiyorum ama gidipde palio linea i20 gibi araclar almakda istemiyorum.

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selespeed kötü diyorlar onun dışında bir fikrim yok.. otomatik vitesine bir şey olsa eşiniz açısından hiç hoş olmaz
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

desibel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ha diyince elden çıkmaz alfa haberiniz olsun bende kullanmadım ama çok beğendiğim bi araç
    Biz hayatı mayaların takvimine göre değil ALLAH ın taktirine göre yaşarız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    selespeed kotu degil aslinda cok guzel ama yaban ellerde cahil insanlardan alirsan o zaman dunyadan sogursun bunun farkindayim. bir cok modelini kullandim alfanin satisi ha diyince olabilecek bisii degil ama kismet iste genel bir gorus ariyorum aslinda. corsa 1.0 easytronic icin actigim konuda bilmedigim cok sey ogrenmisdim. netice itibari ile bundada oyle bir beyin firtinasi bekliyorum

drummer582 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bakimli ve sorunsuz bi selespeed gayet kullanisli olur.iyi baktirmaniz lazim ankarada yardimci olurum.ha diyince elden cikartmak biraz zor olabilir yakit konusundada benzinle cok ekonomik oldugunu soyleyemicem ama lpg ile daha tutumlu olabilir

drummer582 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben alfa 147mi 3 gun icinde sattim.temiz duzgun bakimli alfa satilir satilmaz diye bisey yok onuda soyleyeyim

Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 Sene kullandim selespeed duzden cevirme bir tiptroniktir bu nedenle bildiginiz duz vites gibi kavrama yapar.2000 modele kadar olanlarda sorun vardi 2001 den itibaren cozuldu,yinede selespeed robotunu bilen birine kontrol ettirmek lazim birde kavramali oldugu icin debriyaj degisimi ister durumu iyi degilse yokusta falan kalkista ayarini tutturmak zordur.Bayanda kullanacagini goz onunde bulundurarak yokuslarda hill holder gibi bir sistem olmadigindan el freni ya da sol ayak freni ile kalkmak lazim ama isin kotusu yokusta az gaz verirseniz stop etmemek icin ard arda kavrama yapar ve vurur kut diye onu iyi ayarlamak lazim vurmasin diye biraz fazla gaz verirsiniz bu seferde firlar ya da patinaja duser duruma gore bayanlar icin pek kolay bir kullanimi yok acikcasi haricinde alirsiniz city moduna kuzu gibi gider.Bunlar sanzuman isleri gelelim motor yapisina...2.0 Twin Spark cok keyifli dolu bir devir bandina sahip zamanina gore torklu bir makinadir gercekten onu surerken aldigim keyfi su an megane rs te almiyorum dersem yalan olur ama neredeyse oyle yani yalniz yag yakar bu hastaligidir 100.000km den sonra(rakami afaki verdim) genelde yag eksiltir ama bunu 20.000 de yapaninida gordum bu motorun saglik durumuna gore yakilan yagin olcusu degisir.Yalniz soyle birsey var eksilttikce ekleyin banamisin demez inanin ben o arabayla kol cikartamadiysam sekman kiramadiysam inaninki alfa motoru dayaniklidir degildir diyenlere eski aracimi nasil kullandigimi bilen arkadaslarimla konustururum anlatirlar.4 ten 2 ye cekmeler kesicilerde uzun yol gitmeler falan yani o derece on takimi zayiftir cukur cakir fazla sevmez ben 1 cukurda bilmem nesini yirttim kus besliyordum sanki sag amortisor kulesinin icinde ama gel gelelim o kadar direksiyonu hisli o kadar sportif kullanimi vardir ki bu problemlerin hepsini unutursunuz sadece alfanizin sesi ve surus keyfine odaklanirsiniz ve sabahlari isiniz olmasa bile kendinize bir is yaratir ve italyanla gezmek icin kendinizi disari atarsiniz buna emin olun.Ben ilk alfamizi tanidiga takas yoluyla verdim (155) ikinci alfamizi baska bir tanidiga zorla verdik para yerine saydirip (155) 3uncu alfamizi 3 sene satamadim ama hala gorurum maslakta hala keske satmasaydim derim selespeed 156 sportwagon lacivert.4.alfami bir tanidiga bedavaya yakin fiyata verdim her ne kadar tecavuz etsemde bakimini asla aksatmadim ve hic bir zaman utandirmadi 177.000 km de uzun yolda 550km mesafede 550ml yag yakan arabam hop diye 240 ceviriyordu 5 te kesici gidiyordu ben pek lpg li tavsiye etmem zaten yag eksilten falan bir makinasi var birde lpg saglikli olmayacaktir bence alin araci lpg sokup satin.Yalniz 19.500 tl cok para ben 2007 de(2008 de olabilir) gul gibi selespeed aracimi 16.500 e verdim dusunun.Varyator diye bir parca bozar tamir takimi var pahali degil ama sinir bozar araba ilk calisir 2-3 dakika civari traktor calisiyor sanarsiniz normalden biraz fazla yaktirir cok bir mahsuru yoktur varyatorun.Debimetrede bozar filtre takarsaniz kacari yok ben en az 3-4 kere bozdum ucuzda degildi ta 2-3 sene once 300 kusur liramiydi ne yanlis hatirlamiyorsam.kac kere yol tutusuyla hayatimi kurtarmistir saymam mumkun degil yay varsa anormal tutar inanamazsiniz.Kisacasi korkarak alirsin muthis zevkle binersin zorla satarsin ama gidip bir daha alirsin hastaliktir alfalar uzun oldu ama tesekkur ederim okuduysaniz bilgi sahibi yapabilmisimdir insAllah iyi gunler

Birde su var Alfa Romeo milano var maslak sanayide orda bir Bahattin amcam var kendisi servisin sahibidir ki benim cocuklugumdan beri gittigim servistir cok severim kendisini Alfa da cozemeyecegi problem yoktur o olmasa benim kullanimimla alfalara binemezdim sizinde onun kadar bulmaniz sanirim pek mumkun olamasada cok iyi bir usta bulmaniz gerekecektir yoksa burnunuzdan gelebilir.Ankara dasiniz sanirim Bahattin amcanin orada guvendigi sevdigi bir arkadasi vardi ismini yalan olmasin Metin diye hatirliyorum yanlis soylemek istemem o iyi bir usta bildigim kadari ile ancak oyle isinin ehli birine goturup gosterin kompresyon olcturun ki sonra basiniz agrimasin..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tamamini okudum bazilari bildigim bazilarida nasil yapmam gerektigi ile ilgili detaylar icin tesekkur ederim. 145 ve cesitli 33 versiyonlarina sahip olmustum bende. kisa bir donemde 147 kullandim. selespeed hic almadim kismet olmadi diyelim. ilanlari inceleme sansizni varsa her turlu arabanin acayip bir sekilde rakamlari ucup gitmis durumda.

Ankarada amcanizin guvendigi ve sevdigi biri olarak MEtin ismini vermissiniz ama umarim yanlis isimdir. Cunku dunya uzerinde bir Metin bir ben birde benim arizali Alfam olsak yinede kapisinin onunden gecmem. Kibrit cakar yakarim o arabayi daha iyi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hmm acaba yanlis isim mi verdim emin olmadigim icin onaylamiyorum ama aklimda oyle kalmis.Belli ki daha once ciddi problem yasamissiniz ama dedigim gibi emin olmadan evet o ya da degil diyemiyorum ama ustaliginin iyi oldugunu bildigim bir tanidigi var Ankara da onu biliyorum.Neyse asil konu olan selespeed robotunun sagligi ve sadece rampada kalkislar konusunda biraz tecrube edinme,oyle cok ta zor degil ama biraz pratik istiyor.En iyisi siz ve esinizin baktiginiz bir aracla kisa mesafede olsa bir test surusu niyetine araci kullanmaniz hatta mumkunse rampada durun kalkin falan kaydirir cunku deneyip gormek en iyisi.Yine de fiyat konusunda uzulmemek icin olabildigince ucuz almaya calisin Sattigim 2 alfamdanda cok zarar etmistim doneminde ki simdi yaslari dahada artti araclarin..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alırsan üzülürsün.. manueli varken macera aramaya gerek yok. 2001 selespeed e 2 sene bindim, vitesi illahlah ettirdi. o gerizekalı şanzuman ADAMA KAZA YAPTIRIR. benden söylemesi. vitesleri cok yavas degisiyor, mesela, 2 viteste yavaşlıyorsunuz, durmaya yakın derecede yavaşladınız ama hala ufak ufak gitmeye devam ediyorsunuz, dönüş yapacaksınız ve arabaları kesiyorsunuz.. uzaktan bi araba geldigini farkettiniz ama gaza basarsanız dönebileceginizi biliyorsunuz, işte tam o anda gaza oturdugunuz anda gerizekalı vitesi 1 e atar, ve oyle yavaş atar ki, gecmesini bekleyene kadar adam gelir size carpar.. dısardan anlaması kolay degil ama kullanınca anlarsınız.. 2001 selespeed degişensiz, en ufak göcük düzeltme işlemi olmayan, 100 binde, 2. sahibinden, ben 16 250 e verdim, haberin olsun. ama agır bakımları yaklaşmıştı..ama expertizde motor, şanzuman, robot, alt takım falan problemsiz cıktı.
    Arabacı Ağır japon..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o once cekmeyip ani kucultmeleri meshurdur zaten 2 de gitmedi diye basarsin 1 e ceker patinajlarla kalkarsin bu sefer.Alisinca hicbiri olmuyor bunlarin el aliskanligi oluyor koldan cekiyorsunuz 1 e durmaya yakin yani refleks oluyor.En uyuz olupta satma sebeplerimden biride bostan 1 ya da geriye takarken gelen catirti.Tam parkederken millet sanki biryere vurmusum gibi donup bakiyordu utandiriyordu beni birde belli bir devirin altinda yavas atar buyulturken ama yanlis hatirlamiyorsam 5000 ustunde daha hizli gecer vites en akilli yanida oydu zaten sanzumanin heee selespeedin gercekten sorunlarini unutturan en guzel nokta guzel asfaltli bir dag yolu,boyle virajli inisli cikisli sert donuslu,o zaman o + - dugmelerini opesiniz geliyor.

Görkem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araç düzgün kullanılmışsa hiçbir sıkıntısı olmaz ,,156 selespeed kullandım keyiflide bir araç vites değişimleride yavaş değil ,,,156 alfanın kaliteye dönüp bunu ispatlamaya çalıştığı bir model olduğundan bi çok kronik sıkıntıdan arındırılmış bir model,,,

ankarada aracı göstermek isterseniz şaşmazda Alper Oto var ,,,Alfacı Yaşar usta olarakta bilinir,babamda bende ortama bir 25 senedir tüm araçlarımızı oraya götürüyoruz,,orda gönül rahatlığı ile gösterip ,,çıkan sonuca göre karar verebilirsiniz ...

sportwagon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Temiz 156 selespeed fiyatına oranla fazlasıyla zevk verir size üst devirlerde vites küçültmelerdeki aragazı ve devirlenme çok keyiflidir kimin ne dediğine bakmayın temiz bir selespeed alınır tabi almadan satmayı düşünen kullanıcı değilseniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı nakrevip Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Temiz 156 selespeed fiyatına oranla fazlasıyla zevk verir size üst devirlerde vites küçültmelerdeki aragazı ve devirlenme çok keyiflidir kimin ne dediğine bakmayın temiz bir selespeed alınır tabi almadan satmayı düşünen kullanıcı değilseniz
    biliyorum alfanin sorunlarini az bucuk ama benim durumum biraz karisik. yil sonuna dogru yurtdisi planimiz var. bir tek gorusmemiz kaldi sonuca ulasmak icin. onuda sag salim atlatirsak gitmeyi planliyoruz. doayisi ile satis yapmak durumunda olacagiz. almadan satmayi bu acidan dusunuyoruz diyebilirim acikcasi. Ama goruseme sonucuna gore gidemezsekde o zaman zaten keyifle binecegimiz bir arac oldugundan satmak gibi bir problemimiz kalmayacak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kimin ne dedigine bakmayin tabi.biz senelerce kullandik yasadiklarimizi paylastik senelerdir hala pismanim 156 selespeed sportwagon umu sattigim icin ama problemsiz arac oldugundan degil problemleriyle bile cok sevdigimden pismanim.Siz duzgununu bulun pazarlik bile yapmayin direkt kafanizdan gecen rakami teklif edin.Satarken cok zorlanacaksiniz bunuda goz ardi etmeyin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada, lpg ile yarım gaz cesme otobanın 180 ortalamayla gidiyodum. 25 kuruş yakıyodu. ustlerde cok iyi bi araba, uzun yolda tam yol arabası.
    Arabacı Ağır japon..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bugun alsan yarın nete koysan yurt dışına çıkmadan belki satarsın hocam

alfa çok cezbedici bir araç ksıa bir dönem 159 1.9 JTDm e bindim fena bi araç sınıfında çok üstün mükemmel yol tutuşu ne passat ne mondeo hepsi ilede tecrübem olduğu için rahatlıkla söyleyebilirim fakat parça yok varsada çok pahalı , 156 lar ise biraz basit kalıyor kendi sınıfında otomatik vitesine girme çok üzülürsün yakıtı fena derecede haberinb olsun alfanın 1.6 ları normal bir 2.0 lardan fazla yakıt yakıyor , 2.0 ları sen düşün
    Alıntı R-Turbo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lanet Olasıca Sokak Yarışçıları...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)