User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
20 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Polo 1.4 ile 1.6 Arasındaki Fark ?

AKIN_ARI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Polo 1.4 ile 1.6 Arasındaki Fark ?

Merhaba arkadaş'lar. Uzun zaman'dan sonra araba almaya karar verdim. Sahibinden'de bakarken bişi farkettim ve üstad'larıma sormak istedim.

Polo 1.6 Sportline 75 Hp 8 V
    Polo 1.4 Sportline 105 Hp 16 V

Simdi arkadas'lar 1.4 araç 1.6'dan daha mı hızlı oluyor ? Motoru ufak ama verileri yüksek tam anlıyamadım'da ?

ukku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Doğrudur, 1.4 daha güçlü.
    Yalnız yazdıklarınızda hata var,
    Doğrusu; 1.6 8v 75 hp ve 1.4 16v 101 hp.

101 hp olan fena gitmez. 75 hp olan iyi kalkar, sonrası yok
    if in doubt, flat out.

instagram: utkuuzunoglu

rebel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.6 tek eksantrik eski tip motor .

1.4 daha yeni teknoloji çift eksantrik 16 sübab sport model olarak geçer . daha az yakar daha performanslıdır .1.4 ü tercih edin
    ayrıca 101 ps dir 105 değil

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi alıcağım araç polo 6n Kasası bunda kesinlik'le karar kıldım fakat hangi modelini almam lazım performans bakımından ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birde sadece 1.6 olanların verileri nelerdir hocam. Fiyat onlar daha makul'de ?

mKc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.4 16v olanlarda doch motor var. 101HP'dir. 1.6'lara göre daha seri bir araçtır. Bende vardı 1.4 16v olanı fazlasıyla memnundum.

Edit: 6n alacaksan en performanslı olan seçeneği 1.4 16v Sportline Diye geçen modeldir.
    HVAC

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mKc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.4 16v olanlarda doch motor var. 101HP'dir. 1.6'lara göre daha seri bir araçtır. Bende vardı 1.4 16v olanı fazlasıyla memnundum.

Edit: 6n alacaksan en performanslı olan seçeneği 1.4 16v Sportline Diye geçen modeldir.
    Düz 1.6 ları nasıl'dır hocam ?

Trance-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    düz 1.6 kullanmadıma ama , o da performans odaklı olmadığından orta devirleri canlıdır.
    şehir içi kullanımına uygun denilebilir ama , 4 kişi ile yokuş çıkmak zorlaşır gibi düşün.

1.4 16v , daha karakterlidir.
    arkadaşımda var hatta , gerçekten güzel gidiyor.
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu okudum, şimdi bakırköy minibüsüne binip, meydana kadar ring hayali kuracagım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaş'lar şimdi kafam'da takılan soruları sormak istiyorum. Araç parçaları hakkında yanlış birşey yapmak istemiyorum çünki.

1. Pola'larda olan jant ebatı'nı bilmiyorum fakat arkadaşım'da 15'inc Jant var ve gayet güzel duruyor. Aracım kırmızı olucağın'dan bu jant'ı beyendim. Fakat üzerine ince yanak lastik istiyorum. Lastik ebatlarım ne olmalı bu jant'a göre ve lastik fiyatı sizce ne olur önerileriniz ?

Jant : PDW üretimi 15 inç Otomobil / Arazi Aracı Jantı 550 TL Mağazadan satılık sıfır - 80632167

2. Bu araca göre hava filtresi ne olmalı bir arkadaşım HKS mantar hava filtreleri var dedi fiyatına'da baktım gayet makul 70 tl felan sizce ses verir'mi. Yada ne almalıyım ?

3. Egzos için 350 Tl'lik bir bütçe ayırdım. Akıllı egzos istiyorum belli bir devirden sonra tok bir ses'le yırtsın istiyorum.Bu boru felan diyorlar hepsi içinde olarak bir öneride bulunursanız sevinirim?

4. Spor yay olarak apexi'lerden alıcam o jant lastik ve arabaya göre kaç cm almam lazım 3.5 mi 4.5 mi ? Daha güzel durması için.

mKc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.4'lere göre karşılaştıracaksan, 1.6lar gitmiyor gibi yokuşta yığılıyorlar.

Jant işine gelince, 1.4 16v sportline için konuşacak olursam 97 modeller fabrika çıkış 15", 98 modeller fabrika çıkış 14" çelik jantlı, jant ölçüleri de 4x100 şeklinde.

Hava filtresini iyi bi marka aldıktan sonra çok güzel sesler elde edersin. Ben AEM Dryflow taktım, 2500-4500 devir arası yeri göğü inletiyordu.

egzost işine hiç girmedim ben.

yay olayına gelecek olursak, aldığın jantın boyutuna, lastik yanak ve taban boyutuna göre seçmen lazım yayı, arkaya fazla insan inip binmeyecekse 4.5 taksan sıkıntı olmaz 15' jant için.
    HVAC

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yani simdi fiyat'lara baktıgımda 1.6 düzler makul.
    1.6 için konusursak orginal jant inc'lerinin bir önemi varmı ben 15.inc jant taktıktan sonra ? Bu göstermis oldugum 15'inc jantı alırsam lastik ebatlarım kaç olmalı ince yanak istiyorum. 195-60- gibi ebatlar görüyorum'da. Hava filtresi'ne gelince Hks ile Aem Denerim öle takarım. yay olayına gelince'de illaki araca binicek'ler olucaktır ama ben genel'de 1 yada 2 kişi olurum diye tahmin ediyorum.

Anu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesinlikle 1.4 16v Sportline modelini tercih edin. Ben 3 yıldır kullanıyorum, aklında olan her soruya cevap verebilirim. Yazdıklarınla başlayım.

1) Sportline orjinal jant ebadı 14 ve 15 inç 2 ayrı modeli var. İnce yanak lastik ve yayla 16 inç de kullanabilirsin ama ideali 15 dir.
    2) Filtre sesi olarak aşırı tatminkar bir sesi var, kendi videomu yükledim oradan bakarsın. Videodaki ses az çıkmış, onu da hesaba kat
    BORKED

3) Egzost sana bağlı, ister Hondalardaki gibi cızırtılı ses, istersen kafa patlatacak kadar tok ses ikisini de alabilirsin. İki şekilde de kullandım, bana göre olanı cızırtılı olan sesi. Zaten gaza yüklendiğinde filtreden egzost u duymazsın, rolanti ve sakin kullanımda kafanı şişirir. Tok sesli videosunu bulabilirsem yüklerim.
    4) Spor yay ben 6 cm kullanıyorum. 3.5 ile pek birşey farketmezsiniz, en azından 4.5 cm olsun.

Bunlar dışında yakıtı lpg ile şu anki 2.05 TL litre fiyatıyla karma kullanımda 0.18-0.19 TL yakıyor. Karma kullanımda top speed denemesi ve anlık hızlanmalar da mevcut Vites oranları çok kısa, uzun yolda devamlı yüksek devirde gitmek zorunda olduğun için kafanı şişirebilir. Eğer sağlıklıysa kesiciye kadar seri bir şekilde devam eder. 205-208 km civarlarında kesiciye giriyor.

Ekleme: Sportline larda Abs, hava yastığı, klima, otomatik camlar fabrika çıkışı var ve emin değilim ama yürüyen de 1.6 lardan farklı diye hatırlıyorum.
    ''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam süpersin. Msn adresimi versem ordan bi kaç soru sorsam olurmu forum'u kirletmiyim.

Msn@Akinari.org

Anu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adresi ekledim.
    ''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kusura Bakma Dısarydım simdi ekliyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.4 16 v 101 hp olanlarda abs, klima, airbag standart. ayrıca dikiz aynaları otomatik ve 195 50 15 '' jantlar mevcut. 0-100 10.4 saniye ( test verisi 10.04) maksimum surat 188.
    maks tork 4400 devirde 12.7 kgm.

1.6 8V 75 hp olanlarda tork daha fazla . 13.6 kgm olması lazım. onun alt devirleri digerine göre daha canlı. ama performans olarak zayıf. yinede bazı test verlerinde 11 kusurlu sayılar vardı diye hatırlıyorum. jantlar 13 olması lazım. bu modellerde airbag ve klima opsiyonel. abs ise sanırım hiç birinde yok.

VWci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1996-1999 Polo 1.4 16v Sportline'larda ayrıca her Sportline donanımlı VW'de olduğu spor süspansiyon ve Spor koltuklar vardır...

Makinası sağlıklı bir Sportline ile deniz seviyesinde 5.vitesde devir keserek gidersiniz....

erhanarici18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    namı diğer pancar motor 1,6 8V
    2007 leon var bende aynı motor
    98 poloda da aynı motor var
    gitmediği konusunda hemfikiriz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı erhanarici18 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    namı diğer pancar motor 1,6 8V
    2007 leon var bende aynı motor
    98 poloda da aynı motor var
    gitmediği konusunda hemfikiriz

Evet baya bir araştırma yaptık'tan sonra ve siz'den aldığım bilgiler doğrultusun'da kararım 1.4 16 V oldu. Tesekkür ederim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)