Merhaba Arkadaşlar,
Pazartesi günü (11.06.2012) "Adana Reşatbey Mahallesindeki(sabancı kız meslek lisesi arkasındaki) Merkez" Converse mağazasından aldığım ayakkabıyı dün iade etmek istediğimizde zorluk çıkardılar. İade almadılar.
Kasada duran vatandaşın, Aynı gün olsaydı olurdu ama ertesi gün geçtiği için post cihazından iptal edemiyoruz demesi üzerine sinirlendim. (Bu arada Kredi kartından tek çekim yapmıştık.) Üstlerimiz öyle diyor kesinlikle iade kabul etmeyeceksiniz, sadece ürünü değiştirip, çek vereceksiniz gibi şeyler zırvaladı. Bana göre tamamen yalan söylüyor. İsterse onu kabul edip para iadesi yapabilirdi ama gayet rahat bir şekil de yardımcı olamam bu konuda dedi..
Her neyse biraz tartıştık filan, çalışanlar ürünü almaya gittiğimiz günkü gibi güler yüzlü olup yardımcı olmadı. Yani yaptıkları esnaflığın ürünü sattıkları andan itibaren bittiğini gösterdiler.
Kasadaki herif de tüketicileri koruma derneğine şikayet edebilirsiniz en doğal hakkınız diyerek konuşunca kafa göz dalasım geldi çakala...
Biz de genel merkezin numarasını istedik, yanlarında hemen aradık ama müşteri hizmetleri (08:00 - 18:00) arası çalışıyormuş. Kimseye ulaşamadık.
Twitterdan filan baktım da converse Türkiye yok. Var olan hesaplarda fake hesap. Oradan şikayet etmeye başlıyayım dedim ama olmadı..
Bugün sabah saatlerinde converse Genel Müdürlüğünü arayıp yarım saat telefonda konuştuk ve onlarda ürünü hiç kullanmadıysanız 30 GÜN içinde DEĞİŞİM ve İADE HAKKIMIZIN olduğunu söylediler.. Ama gel gelelim ki bayii çakallık yaptı dün akşam..
Genel müdürlükle görüştükten sonra, bayiyi arayıp durumu anlattık. İade alınabildiğini söyledik, onlarda İstanbul ile görüşelim tekrar size dönüş yaparız dediler.
Aradan saatler geçtikten sonra bayiden ses çıkmadı ve biz tekrar aradık. Bu sefer daha rezil bir duruma düşürdüler kendilerini. Bu kadar ucuzluk adilik olamaz yani.
Sözde İstanbul’dan aldıkları bilgiye göre; Kdv ve Kart slip işlem parasını ödesinler iade alın demiş.. Son sözleri buymuş adamların.
Biz yarın tüketici haklarına gideceğiz. Aldığımız o ayakkabıyı öyle ya da böyle iade edeceğim. Adi heriften öylesine gıcık aldım ki bu işin peşini bırakmayacağım.
Bu arada Gazipaşadaki converse mağazası da aynı kişilere aitmiş. Bu çakallardan ayakkabı bağcığı bile almam daha... Alışveriş yapacağınız mağazalara dikkat edin.
Gelişmeleri adım adım yazacağım..