User Tag List

13 sonuçtan 1 ile 13 arası

Konu: Şanzıman sesi!

Arda K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Şanzıman sesi!

merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 aydır bu sorunla uğraşıyorum 1.3 cdti corsam var 2012 model 11.000 de ses seyir halinde iken direksiyonu sol yaptığımda kesilip düz veya sağ yaptığımda geri geliyor ses sürtünme sesi gibi değil '' kır kır kır'' şeklinde garip bir ses 2 ayrı servise gittim 1 tanesi sesin geldiği yeri bulamadi 1 taneside şanzımandan geliyor dedi fakat bu ses orjinal sesiymiş yeni şanzıman tipinden kaynaklı bir sesmiş ama bn hala sesin şanzımandan gelmediğini düşünüyorum çok alakasız bir ses gaza basma şiddetimle sesde artıyor seyir halinde boşa attığımdada ses devam ediyor veya 1.vitesde giderken debriyaja basıncada geliyor veya yokuş aşşa saldığımda arabayı boşta hiç birşeye basmazkende geliyor direksiyonu sol yaptığımda kesiliyor bu ses inanın arabadan soğuttu beni delirmek üzereyim bunların haricinde size sorum seyir halinde iken boşa atılan arabanın şanzımanı dönmeye ve işlevini sürdürmeye devam edermi sese sebep olurmu yardımcı olursanız çok sevinirimm şimdiden teşekkürler

akif252
    Misafir
    evet araç boştayken şanuzman döner yanlız eğer sanzumandan olsa buses bence dreksiyonla alakası olmaz dreksiyonu sol yapınca şanzumanda ne değişiklik olabilirki ses kesilir bence aks da bir sıkıntı olabilir senin problemin ya aks yada şanzumanın içindeki ıstavruzlarında anlatımına göre .. peki dreksiyon kutun yada dreksiyon elektrik pompası olma htimali varmı yokuş aşa saldıgımda var demişsiniz uygun bi yerde yokuş aşa giderken arabayı stop edin sol yapın kontrol edin bakalım ses varmı ama dikkat edin stop edince fren 2.basmaya şişer ona göre ayarla..

Chn53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracin garantisi yokmu? sorunun nerde oldugunu bulun sonra yetkili servise gidin garantiden degistirilmesini isteyin... 2012 model 11k daki bi arabada boyle bi sorun olmamasi lazim...
    Z3 Roadster
    Golf Mk5 GTI

CeM öZeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Arda K. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sorum seyir halinde iken boşa atılan arabanın şanzımanı dönmeye ve işlevini sürdürmeye devam edermi sese sebep olurmu yardımcı olursanız çok sevinirimm şimdiden teşekkürler
    Arabanın çalıştığı her an şanzuman döner. Ne zamanki debriyaja bastın o zaman kavrama ayırır.Volant sesi diyeceğim ama sola dönünce sesin kesilme işi kafa karıştırıyor... Direksiyonun sola dönünce sesin kesilmesi biraz garip geldi. Acaba motor kulağı gevşekte sola dönerken aracın sol yönüne yük binip oturuyor mu gibi garip şeyler aklıma geldi. Ama sana önerim gerçekten işinde tecrübeli yetkili servisteki en eski usta veya ordan emekli ustaları bul kontrol ettir. Elletme arabanı ama sadece teşhisi koydur. Yani usta yetkili servisten ayrılıp kendi özel servisini açmış olabilir. Bu durumda elletme diyorum. Sonrada sesin kaynağını yetkili servise git söyle incelemeye alsınlar.
    Vw Cc & Mk 5 Gti

powerfuL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 aydır bu sorunla uğraşıyorum 1.3 cdti corsam var 2012 model 11.000 de ses seyir halinde iken direksiyonu sol yaptığımda kesilip düz veya sağ yaptığımda geri geliyor ses sürtünme sesi gibi değil '' kır kır kır'' şeklinde garip bir ses 2 ayrı servise gittim 1 tanesi sesin geldiği yeri bulamadi 1 taneside şanzımandan geliyor dedi fakat bu ses orjinal sesiymiş yeni şanzıman tipinden kaynaklı bir sesmiş ama bn hala sesin şanzımandan gelmediğini düşünüyorum çok alakasız bir ses gaza basma şiddetimle sesde artıyor seyir halinde boşa attığımdada ses devam ediyor veya 1.vitesde giderken debriyaja basıncada geliyor veya yokuş aşşa saldığımda arabayı boşta hiç birşeye basmazkende geliyor direksiyonu sol yaptığımda kesiliyor bu ses inanın arabadan soğuttu beni delirmek üzereyim bunların haricinde size sorum seyir halinde iken boşa atılan arabanın şanzımanı dönmeye ve işlevini sürdürmeye devam edermi sese sebep olurmu yardımcı olursanız çok sevinirimm şimdiden teşekkürler
    aynı olay bende vardı ben sorunu buldum egzozdan gelıyormus

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı akif252 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet araç boştayken şanuzman döner yanlız eğer sanzumandan olsa buses bence dreksiyonla alakası olmaz dreksiyonu sol yapınca şanzumanda ne değişiklik olabilirki ses kesilir bence aks da bir sıkıntı olabilir senin problemin ya aks yada şanzumanın içindeki ıstavruzlarında anlatımına göre .. peki dreksiyon kutun yada dreksiyon elektrik pompası olma htimali varmı yokuş aşa saldıgımda var demişsiniz uygun bi yerde yokuş aşa giderken arabayı stop edin sol yapın kontrol edin bakalım ses varmı ama dikkat edin stop edince fren 2.basmaya şişer ona göre ayarla..
    Yokus assa inerken arabayi stop ettim bostaydi araba hic bir ses gelmedi ayni sekilde debriyaja basili 1. Vitesteyken arabayi stop ettim ses devam ediyordu direksiyon kutusuyla alakali bi problem yok sanirim sorun şanzimandami acaba hatta bu sese benzer bi seste durur halde debriyaja yarim bastigimdada geliyor tok tok gibi bir ses

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı powerfuL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynı olay bende vardı ben sorunu buldum egzozdan gelıyormus
    Kac modeldi seninki birde egzoz nasil oyle bir ses yapabilir

///KDrÖZER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynı sorunu benim tofaşta yapıyor kartelin orada bir sac malzeme düzeltmeden önce egzoz borusuna değiyordu her zaman ses yapıyordu iki çekiç vurdum şimdi kesildi ama araba kasınca gene ufak bir sürtme yapıyor bence sorun koruyucularındadır bi kontrol et istersen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bndeki ses siddeti surekli ayni olan bir ses degil motor devrine gore cogalip azalanilen bir ses hatta soyle soyleyeyim 1.viteste giderken debriyaja basarsinizda hafiften disli sesi gelir ya o ses bile sol yaptigimda kesiliyor kisaca bu araba sol demek sessizlik demek

zirvecol
    Misafir
    Bndeki ses siddeti surekli ayni olan bir ses degil motor devrine gore cogalip azalanilen bir ses hatta soyle soyleyeyim 1.viteste giderken debriyaja basarsinizda hafiften disli sesi gelir ya o ses bile sol yaptigimda kesiliyor kisaca bu araba sol demek sessizlik demek
    arabanın kalbi SOLDa ATİYOR umarım en kısa zamanda çözebilirsin sorununu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabayi sabah servise biraktim herseyine baktilar uzun kontroller sonucu sesin orjinal olduguna karar verdiler ayni model dizel corsayla test ettik ayni ses ondada var servis elemanlarida sasirdi teknik masaylada gorustuler bi kac kisi daha bu sikayetle gitmis bi duzenleme yapicaklarmis kisacasi bu sesle yasamaya alisin der gibi konustular bu sesle ilgili sikayetler cogalirsa duzenleme yonune gidilir dediler opel firmasi nasil boyle hatalar yapar anlamadim

bugramutlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sol yaptığında kesilmesi garip. acaba akslarda difransiyelde yada direksiyon sistemi ile ilgili bişey olabilir mi normalde sürten takılan ama sol yaptığında kesilen bi ses ??

bugramutlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabayi sabah servise biraktim herseyine baktilar uzun kontroller sonucu sesin orjinal olduguna karar verdiler ayni model dizel corsayla test ettik ayni ses ondada var servis elemanlarida sasirdi teknik masaylada gorustuler bi kac kisi daha bu sikayetle gitmis bi duzenleme yapicaklarmis kisacasi bu sesle yasamaya alisin der gibi konustular bu sesle ilgili sikayetler cogalirsa duzenleme yonune gidilir dediler opel firmasi nasil boyle hatalar yapar anlamadim
    çok saçma.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)