User Tag List

Sayfa 9/21 İlkİlk ... 789101119 ... SonSon
385 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: Ebay' dan ürün alma

Hakan Girginer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Var. Nerede ise 14 yıldır üyeyim, sürekli kullanırım.

Ebay konusunda büyütülecek bir şey yok.
    Ya en yüksek teklifi verirsin, ya da "hemen al" seçeneğini kullanırsın, parasını derhal ödersin, satıcı sana aldığın her ne ise gönderir, takip numarasını verir, ya kapına gelir, ya da gider posta merkezinden alırsın.
    Hepsi bu.

Debriyajdan parfüme, el aletlerinden mutfak malzemesine kadar tonla alışveriş yaptım, yapıyorum da.

Hatta, bir önceki Gri MX5 için Hardtop dahi aldım Ebay'den.

Yurdum insanının Ebay sıkıntısının birinci nedeni, uyanıklık etmeye çalışması. Satıcı malı gönderir, bizim uyanıklar satıcıyı kazıklamak için hemen ihtilaf davası açar.

Beyler, Ebay denen şirket salak değil. Sizden akıllılar. Adamların yıllık cirosu milyarlarca dolar. Bu kadar yatırımı ne sizi üç kuruş kazıklamak için, ne de sizlerden kazık yemek için yapmadılar herhalde.
    Ebay bünyesinde ödeme için yüzde 99 oranında Paypal kullanılır. Paypal de kendi şirketleri zaten. Amaç, güven vermek.

Ebay'ın bu kadar büyük bir kullanıcı tabanı tarafından tercih edilmesinin nedeni, verdiği güven.
    Ben satılan bir ürün için 2 dolar da versem, 2 milyon dolar da versem, paramın karşılığını alacağımı biliyorum. Sorun çıkarsa karşımdakini benim adıma mahkemeye vereceğini de biliyorum.

Bu güne kadar 1 kere sıkıntı yaşadım. Onda da, yurdumun posta idaresinin bir yetkilisi bana paketimin yurdum dahilinde, kapısında kilit ve bekçi olan posta idaresi deposunda çalındığını itiraf etti. PTT'nin kendi içinde, kendi adamları yani.

Bu gibi kaynaklardan okuduğum kadarı ile aranızdan bazılarının pazardan domates bile almaması lazım.

Unutmayın, işin özü uyanık olmakta değil, dürüst olmakta.

Bu arada, o kadar alışverişin içinde kargo parasının gümrük hesabına ilave edildiğini hiç görmedim.
    Ya da, bu güne kadar karşılaştığım onca gümrük memuru ya bu konudan habersizdi, ya da hepsi birden bana iyilik yapmaya karar verdi.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    kargo parası gümrük hesabına ilave edilmez zaten ayrı yazılmışsa kargo ücredi ödenmez ama satıcı ürün hesabına kargo ücretini dahil etmişse ödersiniz çoğu kargo ücretini ürün parasına katıp ürünü freeshipping tarzında yolluyor.. bende her defasında ödedim şu sizin iyi kalpli gümrükçülere denk gelemedim demek gerçi benim ürünlerde shipping ücreti en fazla 10-20 doları geçmediği için tartışma gereğide görmedim ses etmedim hiç..

Ayrıca her sene bu gümrük mevzuatı değişiyor hemde hallaç pamuğu gibi yep yeni kurallar yasalar getiriyorlar ben geçen sene gitmişdim bu son gittiğimden bir önce sistem farklıydı şimdi 1 hafta önde gittiğimde sistemi değiştirmişler netbooklar falan koymuşlar check oalyını arttırmışlar dediğim gibi elimdeki kredi kartı paypal çıkdısına bile bakma gereği duymadılar direk internetteki paypal ve ebay hesabıma girmek istediler bana özel bir şey değil herkese yapıyorlardı mantıkende gayet doğru ve güzel bir uygulama..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

cnmrt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaslar bisey sormak istiyorum henuz ebaydan hic alisveris yapmadim gecen gun telefondaki uygulamadan girip aracima stop alcaktim en son kredi karti numarami girmeye kadar geldim fakat sonra fikir degistirdim gumrukte kalir fln diye. bikac gundur surekli ebay den mail geliyor urunu aldiniz lutfen odemeyi yapin bilgilerinizi girin gibi. bu urunu iptal etmenin bi yolu varmidir ben bulamadim

Hakan Girginer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı cnmrt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaslar bisey sormak istiyorum henuz ebaydan hic alisveris yapmadim gecen gun telefondaki uygulamadan girip aracima stop alcaktim en son kredi karti numarami girmeye kadar geldim fakat sonra fikir degistirdim gumrukte kalir fln diye. bikac gundur surekli ebay den mail geliyor urunu aldiniz lutfen odemeyi yapin bilgilerinizi girin gibi. bu urunu iptal etmenin bi yolu varmidir ben bulamadim
    Hayır, yok.

Ürünü almak konusunda bir taahhütte bulunmuşsun.
    Tek yapman gereken parasını ödemek bu aşamada.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki satin almazsam ne gibi sikinti olur sonucta benim telefonumdan baskasida o linke girebilir yani o kadar resmi biseymidir bu

EEE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki satin almazsam ne gibi sikinti olur sonucta benim telefonumdan baskasida o linke girebilir yani o kadar resmi biseymidir bu
    bir kac sefer olunca uyelığını donduruyorlar galiba
    Boşunamı Şehit Oldu O Kadar Vatan Evladı
    Uyanmak Gerek Uykulardan Artık

POWERED BY EMS GARAGE(GARDIYAN)

Asimos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iptal etmenin yolu yok. Ürünü alacağına dair taahüt etmiş bulunuyosun , eğer ödeme yapmazsan üyeliğini yakarlar.

Başkası sizin tyelfonunuza hem ebay hem paypal şifrenizi yazıp girebiliyosa , ebayın bu durumda bişey yapabileceğini sanmıyorum.

bidaha aynı kull.adı ile ebay ı muhtemelen kullanamayabilirsiniz hatta ipnize bile ban gelebilir.Eğer eski bir hesap we geçmişi düzgün sık alışwerişli bi hesap ise bi stop için yakmayın hesabınızı.
    PSN:dohcvtec99

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok yani öyle ebay den alışveriş yapan bi insan değilim hep gumrukte kalır dusuncesıyle. eğer uyelik iptal olcaksa yapcak bişey yok yani davalık falan bi durum olmasında

Asimos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok anasının gözü okadar değil ama üyelik ip ile %90 gider.
    PSN:dohcvtec99

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok teşekkürler arkadaşlar aydınlandım

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok yani öyle ebay den alışveriş yapan bi insan değilim hep gumrukte kalır dusuncesıyle. eğer uyelik iptal olcaksa yapcak bişey yok yani davalık falan bi durum olmasında
    Ben satıcıya mail atmıştım kredi kartımda sorun olduğu için daha doğrusu paypal ile kredi kartını birleştirememiştim. Bu yüzden ricamı kırmadı ve satışı iptal etti. Gayet de sıcak cevaplarla. Sonra da sorunları halledince almıştım 1 ay sonra.
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

chatlaxs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben sinyal takımı alacaktım 5$ a ihale bana kaldı adam kargo ücreti 70$ diyor ocak ayında koca ön paneli 51$ kargo ücretiyle aldım faturanın fotosunu çekip gönderdim çok bu dedim 20-25 $a düşür alayım diyorum yok diyor heralde bunlarda ucuz giden ürünlerde kargo parasından geçiriyor
    Trafik & Kasko Sigorta işleri Yapılır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba ebay hakkında yardıma ihtiyacım var
    Aksam dükkanda arkadaşlarla otururken s2000 ime
    Tente alalım dedik girdik ebay a kısa bi araştırma yaptık
    Kısa sürede bulduk bi arkadaşımında üyeliği vardı ürünü aldık
    Satıcıyla vs görüşme yapmadık bi sıkıntı yaşarmıyız usps kargo ile
    Gelecek gümrükte takılırımı.
    pasword:JDM

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    100$ a düştü demek, eskiden daha fazlaydı, u.k den gelecek mallar için biraz sorun zira sterlin biraz yüksek, satın almadan önce, satıcı ile fiyat ve fatura konusunda konuşup anlaşın.
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı undertaker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    100$ a düştü demek, eskiden daha fazlaydı, u.k den gelecek mallar için biraz sorun zira sterlin biraz yüksek, satın almadan önce, satıcı ile fiyat ve fatura konusunda konuşup anlaşın.
    benim nası bi yol izlemem gerekiyor
    pasword:JDM

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Üyeliğiniz o kadar çabuk iptal olmaz lakin daha kötüsü olabilir, şöyle ki, alıcı veya satıcı iken bir itibarınız var "reputation" ve bu itibar karşı tarafın sizin için vermiş olduğu puanlama dır, siz bu tür hareketlerle itibarınızı zedelemiş oluyorsunuz.
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim nası bi yol izlemem gerekiyor
    satıcı ile konuşup ücreti düşük göstermesini ve faturayı da buna göre kesmesini teklif edebilir siniz, geçenlerde kültablası kapağı kırıldı "sağolsun yıkamacı" ve U.K. den buldum, lakin tüm konsolu komple satıyordu, bende bu parçanın tamamını satın aldım ve sadece kapak kısımını göndermesini istedim, sonra da geriye kalan kısımı gene e-bay dan "fotoğrafları satıcıdan alarak" satılığa koydum ve satıldı kendisine xxxx adresine göndermesini rica ettim, sağ olsun gönderdi 3-5 kuruş zararla sıfır kapağım oldu, kısacası uzlaşmacı insanlar, sadece ikna etmek gerekiyor.
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Godless Commie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayır, yok.

Ürünü almak konusunda bir taahhütte bulunmuşsun.
    Tek yapman gereken parasını ödemek bu aşamada.
    Alıntı Asimos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iptal etmenin yolu yok. Ürünü alacağına dair taahüt etmiş bulunuyosun , eğer ödeme yapmazsan üyeliğini yakarlar.

Başkası sizin tyelfonunuza hem ebay hem paypal şifrenizi yazıp girebiliyosa , ebayın bu durumda bişey yapabileceğini sanmıyorum.

bidaha aynı kull.adı ile ebay ı muhtemelen kullanamayabilirsiniz hatta ipnize bile ban gelebilir.Eğer eski bir hesap we geçmişi düzgün sık alışwerişli bi 1- hesap ise bi stop için yakmayın hesabınızı.

Geç cevap olacak ama;

1- Summary tabı altında, ürünün üzerine gelip contact seller seçeneğini seçip

"Ben bu ürünü almaktan vazgeçtim, iptal edermisiniz / I dont want to buy this product, please cancel my order" dediğinizde, satıcı mesaj ile bir cancel order isteği yolluyor. Respond ile bu isteğe olumlu cevap verdiğinizde bahsi geçen sipariş iptal edilmiş oluyor.

2- Ayrıca, eğer 1 defa ödeme yapılmazsa da üyelik yakmazlar. Size belli bir tarihe kadar ödeme yapın diye mail gelir; 3-5 defa hatırlatılır, o tarihe kadar ödeme yapılmadıysa ürün otomatik olarak iptal edilir. Üyelikte ise bu durum "ödeme yapılmamış satış" olarak görülebilir, satıcı olumsuz yorum yazabilir.

Her iki durum da son 1.5 ayda yaşadığım şahsi tecrübelerdir.

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaslar ebaydan pedal plastigi aldim. İngiltredeki saticiya mesaj attim. Adam gonderdim diyor ve tracking yok diyor, cunku ucuz posta ile gonderdi. 20 eylulde aldim. Hala gelen giden yok. Postahaneye gitsem takip no isticekler. Oda yok. Ne yapamam lazim? Detayli yazacak varmi
    AmcaPolo

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)