Var. Nerede ise 14 yıldır üyeyim, sürekli kullanırım.
Ebay konusunda büyütülecek bir şey yok.
Ya en yüksek teklifi verirsin, ya da "hemen al" seçeneğini kullanırsın, parasını derhal ödersin, satıcı sana aldığın her ne ise gönderir, takip numarasını verir, ya kapına gelir, ya da gider posta merkezinden alırsın.
Hepsi bu.
Debriyajdan parfüme, el aletlerinden mutfak malzemesine kadar tonla alışveriş yaptım, yapıyorum da.
Hatta, bir önceki Gri MX5 için Hardtop dahi aldım Ebay'den.
Yurdum insanının Ebay sıkıntısının birinci nedeni, uyanıklık etmeye çalışması. Satıcı malı gönderir, bizim uyanıklar satıcıyı kazıklamak için hemen ihtilaf davası açar.
Beyler, Ebay denen şirket salak değil. Sizden akıllılar. Adamların yıllık cirosu milyarlarca dolar. Bu kadar yatırımı ne sizi üç kuruş kazıklamak için, ne de sizlerden kazık yemek için yapmadılar herhalde.
Ebay bünyesinde ödeme için yüzde 99 oranında Paypal kullanılır. Paypal de kendi şirketleri zaten. Amaç, güven vermek.
Ebay'ın bu kadar büyük bir kullanıcı tabanı tarafından tercih edilmesinin nedeni, verdiği güven.
Ben satılan bir ürün için 2 dolar da versem, 2 milyon dolar da versem, paramın karşılığını alacağımı biliyorum. Sorun çıkarsa karşımdakini benim adıma mahkemeye vereceğini de biliyorum.
Bu güne kadar 1 kere sıkıntı yaşadım. Onda da, yurdumun posta idaresinin bir yetkilisi bana paketimin yurdum dahilinde, kapısında kilit ve bekçi olan posta idaresi deposunda çalındığını itiraf etti. PTT'nin kendi içinde, kendi adamları yani.
Bu gibi kaynaklardan okuduğum kadarı ile aranızdan bazılarının pazardan domates bile almaması lazım.
Unutmayın, işin özü uyanık olmakta değil, dürüst olmakta.
Bu arada, o kadar alışverişin içinde kargo parasının gümrük hesabına ilave edildiğini hiç görmedim.
Ya da, bu güne kadar karşılaştığım onca gümrük memuru ya bu konudan habersizdi, ya da hepsi birden bana iyilik yapmaya karar verdi.