her ne kadar elektikli araçları desteklemesemde bana göre gelecek hidrojen ve alternatif yosundan bio yakıtlardan elde edilicek yakıtlarda olsada..
elektrikli micro araçları özellikle twizy tarzı tamamen şehir içi için üretilen aslında tam bir arabada olmayan bir nevi arabaların scooterı diyebiliceğimiz türde bir araçları destekliyorum..
şehir içi normal benzinli yada dizel aracınızın üstündeki yakıt yükünü alabilicek bir türde bir araç bence..
yani evdeki bisiklet yada scooter gibi düşünün ama araba versiyonu twizyi bu yüzden çok destekliyorum ve bence tam olarak üretim amacının arabası
Diğer ağır hantal elektrikli araçların tersine twizy gayet hafif pratik ve şarjı çok hızlı evden normal prizle 3 saatte şarj edebiliceksiniz aracı.. hızlı şarj ile bu zaman 10-15 dakkaya düşer herhalde..
avrupada satış fiyatı 6 ila7 bin euro arası olucakmış türkiyedede elektrikli araçlara uygulanmayan vergi yüzünden aynı fiyatlara satılıcakmış bence fiyatlarıda çok makul motorsiklet fiyatına nerdeyse satılıcak..
araç hakkındada kısaca bir bilgi vermek gerekirse arabayı renault motor sports yapmış tasarlamış her şeyini 450 kilo ağırlıkda olan aracın 100 kilosu sadece batarya yani aracın öz ağırlığı 350 kg nerdeyse üst sınıf bir motorsiklet ağırlığında ayrıca renault motor sportun formula 1 ide bakan ekibi aracı tasarlayıp yapmış ordan bile renaultunun bu araç üstünde ne kadar titzlendiğini analyabilirsiniz lastikleri bile elektrikli araca uygun continental firmasına özel üretilmişki enerji kaybı olmasın diye yani aracın her hattı düşünülerek tasarlanmış.
twizy en başda avrupa için üretilmesi planlanırken amerika asya ve ortadoğudan bile çok talep gelmesi üzerine renault üretim planlarını stratejisini komple değiştirip yeni bir planlama strateji ile tüm dünyaya satmaya karar vermiş..
Özellikler:
Araç tipi :Çift Kişilik
Uzunluk :2320 mm
Genişlik :1191 mm
Yükseklik :1461 mm
Maksimum Motor Gücü:15 kW (20ch)
Tork :57 Nm
Twizy 7575 km/h
Twizy 4545 km/h
Menzil :100 km
Yolcu sayısı :2 kişi
Boş ağırlık :450kg (batarya ile birlikte)
Motorlar:
2 farklı motor :
Twizy 45: 16 yaşından itibaren 45 km/s'ye kadar sürüşler için hafif dört tekerlekli olarak sınıflandırılıyor. Bu motor Twizy'nin ehliyetsiz kullanılmasına olanak tanıyor!
Twizy 75: 75 km/s'ye kadar sürüşler için ağır dört tekerlekli olarak sınıflandırılıyor.
"Enerji üretiminden yola" toplam emisyon
(Avrupa Birliği enerji regülasyonuna göre elektrik üretimine bağlı olarak hesaplanan enerji üretiminden yola toplam emisyon)
Şarj yöntemi:
Standart şarj
Aracın tam şarjı için 3 saat 30 dakika, %80 şarj için 3 saat.
Daha fazla kolaylık sağlamak amacıyla, Twizy ön taraftaki bir kapağın altında şarj cihazı ve 3 metrelik entegre şarj kablosuyla donatıldı.
Standart şarj, siz uyurken tam enerji dolumuna olanak tanıyor.
• Nasıl bir priz?
Twizy için 220V – 16A ya da 10A'lık standart bir ev prizi.
Ya da Renault Z.E. yelpazesinin diğer tüm araçları için akıllı ve güvenli şarj cihazı Ev Tipi Şarj Ünitesi yardımıyla. Kısacası, elektrik motorlu aracınızı doğrudan ve pratik bir şekilde garajınızda şarj edebilirsiniz!
• Ne kadar sürede?
Twizy'nin tam şarjı için 3 saat 30 dakika.
Diğer araçların tam şarjı için 6 - 8 saat.
• Ne zaman?
Zamanınızı en iyi şekilde değerlendirebilmek için, geceleri özel park yerinde ya da gündüz iş saatlerinde ortak otoparklarda.
• Priz nereye yerleştirilmeli?
Müstakil evinizin garajına ya da apartmanınızın ortak otoparkına. Uygun bir şebeke prizine emniyetli bir otomatik anahtar sistemi takılarak her türlü saldırıya karşı koruma sağlanabilir.
Donanım:
Araç şarjı:
Ön taraftaki kapağın altında 3 metrelik entegre şarj kablosuyla genel şarj terminali tipi prizden şarj Adaptör sayesinde standart ev prizlerinden (220V-10A) şarj edilebiliyor.
Eşya gözleri (65 litre):
Kokpitte biri kapalı olmak üzere 2 torpido gözü Arka koltuğun altında ve arkasında kapalı bagaj
Güvenlik:
Sürücü hava yastığı
Önde 4 noktalı emniyet kemeri
Arkada 3 noktalı emniyet kemeri
Çocuk yükselticisine uyumlu arka koltuk