User Tag List

13 sonuçtan 1 ile 13 arası

Konu: IDOBUS/ Bursa-İstanbul 1TL

mcanx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

IDOBUS/ Bursa-İstanbul 1TL

İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (İDO), deniz ve kara ulaşımını entegre eden, İstanbul-İzmir seferleri, 22 Mart'ta başlayacak.

İDO'nun Yenikapı Genel Müdürlük binasında düzenlenen basın toplantısında bilgi veren, İDO yabancı ortağı ve İDOBÜS hizmetinin fikir babası Sir Brian Souter, denizcilikte yepyeni bir kavram olan İDOBÜS hizmetinin benzersiz olduğunu ifade ederek, ilk kez deniz araçlarında uygulanacak bu modelin daha da geliştirilebileceğini söyledi.
    İSTANBUL-İZMİR ARASI 1.5 SAAT KISALACAK

İDOBÜS hizmetiyle yolcuların deniz otobüsleri ile İstanbul-Kabataş'tan Bursa limanına 50 dakikada ulaştırılacağını, oradan da Kamil Koç ve Ulusoy seyahat firmalarının otobüsleriyle yolcuların Balıkesir, Manisa ve İzmir'e taşınacaklarını anlatan Souter, bu yolculukla İstanbul İzmir arasının 1,5 saat kısalmış olacağını kaydetti.

22 Mart'tan itibaren İstanbul ve İzmir'den karşılıklı günde 13 sefer yapılacağını aktaran Souter, günün ilk saatlerinde neredeyse her saat başı sefer olduğunu kaydetti.

Souter, hem deniz otobüsü hem de otobüslerde yolcular için internet erişimi imkanının bulunduğunu dile getirerek, esnek fiyat uygulaması sayesinde on binlerce ucuz biletin yolculara sunulacağını belirtti.

İDOBÜS'ün, kentler arasında demiryolu gibi çalışacağına dikkati çekerek, başarılı olduğu ölçüde destinasyonlarının sayısının artırılabileceğini belirten Souter, "Bu tarihi bir olay. Vizyonumuz çok büyük, az kullanılan bir değer olan Marmara Denizi'ni ele alıp şehirler arası tren yolu gibi kullanıyoruz. İDOBÜS hizmeti ile hem yolcuların zamandan tasarruf etmesini sağlayacağız, hem trafik tıkanıklığını engelleyeceğiz hem de kentin hava kalitesine katkıda bulunacağız" diye konuştu.

Brian Souter, günde 10 bin yolcu düşündüklerini aktararak, yaz mevsiminin sonunda bu projenin eğilimini değerlendireceklerini ve konsepti ispatladıktan sonra gidilecek yer sayısını artıracaklarını belirtti.

Souter, kötü hava şartlarında, daha büyük deniz araçlarını kullanacaklarını vurgulayarak, kullanacakları otobüs sayısının şu an için 20
    adet olduğunu, talep arttıkça bu sayının yükseltilebileceğini bildirdi.
    Soruları yanıtladı

Bir gazetecinin, "Hükümetin İzmir'e otoyol projesi var. Bu sizin projeniz için bir tehdit olabilir mi?" sorusu üzerine Souter, Türkiye'nin hızla büyüyen bir ülke olduğuna dikkati çekerek, hepsinin kendine göre avantajları olduğunu aktardı.
    Souter, "Deniz otobüsünde seyahat ederken dizüstü bilgisayarı açıp interneti de kullanarak işlerinizi halledebilirsiniz ama araba kullanırken bunu yapamazsınız, Bu hizmetin avantajları daha fazla olacak. Yolcularımıza uzun vadede arabalarını limanlara park etme imkanı da sağlanacak" dedi.
    İş adamlarının toplu taşımacılığı kullanmadıklarına dikkati çeken Souter, İDOBÜS hizmetinin rahatlığını anlayan iş adamlarının bu yolu kullanmayı tercih edeceklerine inandığını belirtti.
    Bilet fiyatlarının pahalılığından genelde seyahatini son dakikaya bırakan yolcuların şikayet ettiğini anlatan Souter, "Özellikle ilk aylarda çok sayıda ucuz bilet olacak, sonraki aylarda da bu devam ettirilecek. Bu sistem çok insan kullanıldığında çok daha rahat işleyecek. İnsanlar bir kere bu hizmeti denedikten sonra kaliteli, hızlı ucuz konforlu olduğunu gördükten sonra popülerliliği artacaktır" şeklinde konuştu.
    "Bursa'ya 1 TL'ye seyahat edilebilecek"

İDO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Önder Sezgi de, ilk kez bugün www.idobus.com.tr internet adresinden bilet satışlarına başlanan ve 22 Mart'ta ilk seferi yapılacak olan İDOBÜS hizmeti ile denizyolu ve karayolu taşımacılığını birleştirdiklerini söyledi.

Bu hizmetin çok önemli olduğunu vurgulayan Sezgi, İstanbul'da günde 13 kez yapılacak seferlerin saat saat 06.00'da başlayacağını, saat 24.00'a kadar süreceğini kaydetti.

Sezgi, İzmir'den de günde yapılacak 13 seferin saat 01.30'da başlayacağını aktaran Sezgi, "Bursa'ya yapılacak seyahatler 1 TL'den başlayacak. 22 Mart'tan itibaren Bursa'ya 1 TL'ye seyahat edilebilecek. Fiyatlar, 1-5-8-12 TL civarında olacak, en yüksek fiyat 25 TL olacak" dedi.

İDOBÜS'ün hizmet vereceği bölgede yıllık 10 milyon kişinin seyahat ettiğini anlatan Sezgi, "Kabataş'tan yolcuları alıp Bursa Güzelyalı terminaline taşıyacağız. Bursa şehir içi taşımacılık hizmetimiz olmayacak. Ulusoy ve Kamil Koç otobüs şirketlerinin otobüsleriyle İzmir, yol üzerinde Manisa ve Balıkesir'e yolcu taşıyacağız" diye konuştu.

Önder Sezgi, İDO'nun yılda 53 milyon insana hizmet verdiğini ifade ederek, "Esnek fiyatlandırma ile seyahatini önceden planlayabilen yolcular çok avantajlı seyahat edebiliyor. Bu sabit fiyatlandırmadan daha avantajlı ama yolculuğa son dakika karar verip en yoğun zamanı talep edenler normalin üzerinde bilet ücreti ödedikleri için şikayet edebilirler" şeklinde konuştu.

Alıntı
    her işte usta olmaya çalışan, her işin çırağı kalır.

bLackModeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    guzel oldu bu haber buyuk bı gezıntıye cıkacaktımm tsk ederım bılgılendırme ıcınn
    facebook: hasan serdar şengül
    instagram: hasan_serdar
    ECUPROJECTS PERFORMANCE-CHİPTUNİNG AKSARAY BAYİİ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rica ederim, bende bi cumartesi Bursaya sırf Köfteci Yusuf'a gidicem

DENON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    amma meşhur oldu bu yusufun tükrük köftesi haa , iskenderi gececek dıye korkuyorum yemın ederım
    her yerde yapılan alelade köfte işte bol soyalı

CNC MACHINE WORKS
    CUSTOM TUNE PARTS

BlackEmperor
    Misafir
    Alıntı mcanx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rica ederim, bende bi cumartesi Bursaya sırf Köfteci Yusuf'a gidicem
    ovaakça tarafında akçabat köftecisi var istanbul a giderken solda kalıyor. yusufun köfteye 70-200 de temizinden 5 tır boyu fark atar

Dodoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel haber

Köfte için kırklareli'ndeki köfteciyi ERY98 çok övüyor, başkalarından da duyuyorum..

Memleketim Adapazarı'nın ıslama köftecisini de tavsiye ederim

Gittiğinizde kaymaklı tel kadayıf yemeden de kalkmayın sakın

Konu biraz saptı ama dip not düşelim aralarda

redbaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    biz hic o 1 tl lik biletlerden alamadık.yine palavra. onceden istanbul-bursa arası 15 tl veriyodum simdi 30 tl .15 tl lik bilete ulasmak icin 1 ay onceden bilet almak lazım.Havayolu sistemini getirdiler fakat sisteme girip2 ay sonrasına bilet vermiyorlar sonra 1 tl ye bilet var diye sıkıp sıkıp duruyorlar.ido ozele satıldıgından beri tekel olmasının avantajını bize yansıtıyor.

fussy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 kişilik gidiş-dönüş bileti 5 tl ye aldık bakalım umarım bi sıkıntı cıkmaz sonra bi iskender yer geliriz günübirlik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BlackEmperor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ovaakça tarafında akçabat köftecisi var istanbul a giderken solda kalıyor. yusufun köfteye 70-200 de temizinden 5 tır boyu fark atar
    Alıntı DENON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    amma meşhur oldu bu yusufun tükrük köftesi haa , iskenderi gececek dıye korkuyorum yemın ederım
    Valla onu daha yeni duyuyorum ben beyti ve külbastı için gidicem, he bide kaymaklı ekmek kadayıfı

Eyüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mcanx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla onu daha yeni duyuyorum ben beyti ve külbastı için gidicem, he bide kaymaklı ekmek kadayıfı
    Benimde bu sıralar iznik'e gidip yemek aklımda ama havalar bir toparlanmadı...

_Burak_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende sandım istanbuldan izmire direk idoyla gidecek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DENON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle sana katılıyorum abi.
    Bana göre insanlar o köfteciye fiyatları uygun diye gidiyor.Yoksa meşhurluk bir köftesi yok oranın, ayrıca restaurantlarında aşırı bir uğultu ve gürültü var.Ne yediğinden ne içtiğinden bir şey anlıyorsun.Şahsen hiç tavsiye etmiyorum.
    Ayrıca 1 TL bilet pek inandırıcı gelmedi.

TayfunS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Otobüs firmaları yandı o zaman

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)