akşam üzeri talihsiz bi olay sonucu bileğimi burktum pek ağrımıyordu ama şimdi acayip bir şekilde kıvrandıttırıyor daha önce başına gelen varmı ağrıyı bi nebzede olsa dindirmek icin ne yapmam lazım ?
akşam üzeri talihsiz bi olay sonucu bileğimi burktum pek ağrımıyordu ama şimdi acayip bir şekilde kıvrandıttırıyor daha önce başına gelen varmı ağrıyı bi nebzede olsa dindirmek icin ne yapmam lazım ?
el mi ayak mı turgay? geçmiş olsun.
eğer henüz şişlik yoksa buz gezdirebilirsin o bölge üzerinde, kas gevşetici sürebilirsin. tabi sağlık ocağı/hastaneye gitmek en temizi. bende hafta içi sol el bileğini burktum öyle kıvrandım 2-3 gün boyunca..
ayak bılegim levent sağolasın.
geçmiş olsun, buz koyun daha sonra kas gevşetici özellikli krem ve ağrı kesici alın. tabi mümkün olduğunca da kullanmamaya çalışın bileğinizi
geçmiş olsun ileride şişecek büyük ihtimal bugün nöbetçi eczane bulup
ismini unuttum bir krem vardı kokusu ciğerlere kadar işliyor (mentollü gibi) ondan alacaksın bir kaç saat içinde orayı çok rahatlatacak
durumu anlatırsan eczane dekiler yardımcı olur sen veya başkası
En iyi ve cabuk geçmesi için buz tedavisi iyidir. ama 5 dakıka tuutp cekmeyın.koyun 15 20 dakıka dursun yagınızda. sonra kas gevsetıcı kremle ovalayın bellı aralıklarla
Scorpion TypeR
cig et sar ve sıcak tutmaya calıs eger her hngı bır kırılma ıncılme yada lıf kopması yoksa kesın cozumdur bengay en gecerlı merhemdır
facebook: hasan serdar şengül
instagram: hasan_serdar
ECUPROJECTS PERFORMANCE-CHİPTUNİNG AKSARAY BAYİİ
Gecmis olsun.cokmu burkuldu acaba ben isinmadan maca cikmistim bi burkuldu anlatamam harç diyede bi ses geldi bende bi guzel maca devam ettim adim atinca bilek donuyordusonra sisti film cektirdim lift yirtilmis bileklik taktim bi hafta duzeldi seninkide cok burkulduysa doktora git.yoksa buz tedavisi uygularsan iyi olur
geçmiş olsun turgay
patatesi ince ince yuvarlak halde kes güzelce agrıyan bölgeye sar sıcak tut agrısını alır geçmiş olsun..
gariban 106 gti....
Kardesim gecmis olsun ama et-patates-sogan filan sakin yapma, turlu yemegi yapmiyosun sonucta, heleki bengay sakİn surme. Buz kompresi yap. Hmn bir rontgen, sislige gore mr bile cektir derim. Duzgun bir ortapedi doktorunun tavsiyesini dinle ve yaP.
Sakin güç...
Hastaneye gitmeni tavsiye ederim ne cıkacagı gerçekten belli olmaz çok geçmiş olsun.
Benımde incilmişti 2 kez hemde kremleri var sürüyosun biraz zor geçiyor ama :S
Ağrı kıvrandırtıyorsa doktora git. Onun dışında şuan yapabilecegin tek şey,ağrı için merhem ve kas gevşetici sürüp sargılayıp kışlık çift çorap giyip sıcak tutmak. (Morluk varsa bu dedigimi mutlaka yap)
Bu şekilde iyileşme sürecin çok daha çabuk olur. Geçmiş olsun
Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot
Instagram : mehmetguliaytar
b- Halk Hekimliği
1-Ayağın İncinmesi:Ayağın incinmesi gibi durumlarda öncelikle bu işten anlayan eli uz birisine gösterilir. Bu Kişiye (seyikci) denir. Seyikci, kara üzümü ezer bir bez üzerine serer ve o bezide inciyen yere sarar. Sargı ayağın ağrısı geçinceye kadar durur. Eğer geçmez ise et ezilip, yine bir bez üzerinde ayağa sarılır. İki veya üç güne bir seyikci eli ile dışarıdan kontrol eder. Bu sargılar ayağın ağrısı geçinceye kadar durur. Ayrıca eğer inciyen ayakta şişme varsa önce unla şeker karıştırılır yine bir bez üzerine serilip şişen yere sarılır. Şiş ininceye kadar sargı bekletilir. Çünkü şeker ve un karışımı hamur şişi indirir.
buyur kardesımmm ...
ayrıca bengayda kesın cozum bu akdar net konusuyorumm
FORMÜLÜ
BEN-GAY %15 metil salisilat , %10 mentol içerir.
FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ
BEN-GAY eksternal bir analjeziktir. Ağrılı bölgelere uygulandığında bu bölgelerdeki lokal
damarları genişleterek serinlik hissi verir ve ağrıyı azaltır. Sinir ve adaleleri gevşetir.
ENDİKASYONLARI
BEN-GAY aşağıdaki durumlarda duyulan ağrıları geçici olarak teskin eder:
Romatizmal ağrılar
Adale ağrısı
Burkulma
Nevralji
Bel ağrısı
Boyun tutulması
Hafif ağrı ve sızılar.
BEN-GAY tam bir tedavi sağlamaz. Yukarıdaki hallere benzer rahatsızlıkların neden olduğu
ağrıları semptomatik olarak teskin eder.
facebook: hasan serdar şengül
instagram: hasan_serdar
ECUPROJECTS PERFORMANCE-CHİPTUNİNG AKSARAY BAYİİ
arkadaşlar yanlış bilgiler vererek durumu daha da kötü duruma sokmayın. Et sadece ödemin dağılmasını sağlar iyileştirici etkisi yoktur. Bengay soğuk iken antremandan önce ağrıyan yere sürülür ısıtması için ama sakatlık sonrası sürülmez. Sakatlanmalardan sonra en iyisi buz tedavisi ağrı kesici ,aspirindir. Eklem sakatlanmalarında kas gevşeticinin bir faydası yoktur tam tersine eklemin daha esnek olmasına ve daha çabuk burkulmasını sağlar. Şu anda ayağını kalbinden yukarı kaldırıp yatman ve buz kompres yapman çok daha iyi. Buzu 10 dakika aralıklarla koy. Sürekli koyman oradaki dokuların yanmasına neden olur.
IN BOOST WE TRUST
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)