200 bar araçlarda bulunan tanklara baısılması gereken basınçmı acep?
Abi bilgine saygım var, zaten sende benim söylediğimi söylüyosun yalnız 13-14 senedir Otogaz işletiyoruz gerçekten bildiğim için dedim yani LPG tankların'dan dispansere zaten basan ayrı pompa var bu pompa yerine normal bir buzdolabı motoru mantıken aynı sistem olabilir ama basınca felan dayanmaz yani abi onu söylemek istedim hatta geçmiş yıllarda ankaradaki abilerim/arkadaşlarım bilirler sarı Doblo vardı yolda kalan araçlara gaz basımı yapıyordu, biz bu aracın içindeki 90 lt'lik tank'a bile böyle basit bir sistem kuramadık deponun basıncı ile basıyordu 4-5 litre civarında,
Şunu buldum, 45kg lık SANAYI TIPI tüpler 108m2müş,
Bu tüpten iş yeri için son aldığımızda fiyat 180TLydi.
Yani m2 ü 1,8 TL
100lm de 8 LT yakan bir araç LPG de 10 LT kadar yakar. Oda 18TL'ye tekabül eder. KM başı yakıt 0,18 krş yakar.
peki şimdi benim lpg tankımı normal istasyonun bastığı seviyede doldurabilmem için ne gibi bir düzenek kurmem gerek? hız önemli değil isterse 1 saatte doldursun...
LPG POMPA STANDART VE SIHI MARKA 2. EL - Türkiye'nin ilan sitesi sahibinden.com
böyle bir ilan var işimizi görecek bişeymidir bu? pompa dışında nelere ihtiyaç var bide? dispanser vs vs yazmışsın ne işe yarar bunlar?
şeytan diyor al şunu garaja koy
OTOGAZ POMPASI,MEPSAN MARKA,2005 MODEL,TEKLİ - Türkiye'nin ilan sitesi sahibinden.com
Yiğit o tek başına yeterli değilAyrı kademeli pompa var ondan lazım birde sizdeki tank kaç KG'lik
Bundan lazım![]()
http://www.sahibinden.com/ilan/is-ma...74120645/detay
bide böyle bi ürün buldum, açıklamasıda gayet basit bi ucunu tanka bi ucunuda arabaya bağlamak yetiyormuş
http://www.alibaba.com/product-tp/11..._LPG_Pump.html
Regeneratif Türbin LPG Pompası- RT150 - Europump Akaryakıt Tech.San.Ve Tic. A.S.
bu işimi görürmü? buna sağlam bi elektrik motoru bağlamak gerekiyor herhalde motor elimde mevcut![]()
Yiğit LPG ve CNG tankı diye tek bir tank yok. LPG tankının standartları, kalınlığı, şekli, malzemesi farklı, CNG tankının ki farklı. CNG'deki basınca LPG tankı dayanamaz.
Senin istediğin ve aradığın şey evdeki doğalgaz hattından beslenebilecek ve araca yeterli basınçta doldurulabilecek bir ev komprasörü. Yani şu;
Doldurması birkaç saat sürer. Akşamdan takarsın, sabaha kadar yavaş yavaş doldurur.
Ama bunu kullanmak için sistemi CNG'ye çevirmen lazım. LPG ile aynı menzile ulaşacak kadar CNG depolamak için de LPG tankı gibi 3-4 tane tank kullanman gerekir.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)