User Tag List

Sayfa 1/9 123 ... SonSon
158 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Baba-Oğul İlişkisi

MehmetCanA. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Baba-Oğul İlişkisi

Evet sevgili abilerim, yaşıtlarım, kardeşlerim. Forumda az buçuk tanıyorsunuzdur beni. Açtığım konularla, takas yaptığımız şeylerler satın aldığım sattığım şeyler aracılığı ile. Ne zaman başım sıkışsa buraya konu açıyorum. Allah razı olsun hepiniz yardımcı oluyosunuz, fikir veriyorsunuz. Lise son sınıf öğrencisiyim. Üniv. sınavına hazırlanıyorum.

Babamla pek anlaşamıyoruz artık. Eskiden muhabbetimiz gayet iyi iken şimdi ne yapsam ona dokunuyor, kızıyor. Haliyle benimde her yaptığım harekete kızması, sürekli bağırması gerçekten gururumu kırıyor. Tabiki babadır, elbette evladının kötülüğünü istemez ama ne kadar kırıcı olduğunun farkında değil sanırım. Anlatmaya çalıştım, lakin yine bakarız ederiz diyerek konuyu kapattı. Bunları anlatabilceğim, tavsiye alabiliceğim bi abim yada benzeri biri insan yok çevremde. Yine size sığındım açıkcası.

Sürekli bana kızmasından, verdiği para için sürekli laf etmesinden gerçekten çok sıkıldım. Sizden istediğim tavsiye ne yapmalıyım, nasıl davranmalıyım. Bir diğeri ise kendi paramı bu yaşta nasıl kazanabilirim. Haftada 100 lira kazansam bana yeter. Bunun için ne gibi bi iş yapabilirim. Bi yere girip çalışma gibi bi durumum yok, en baştada dediğim gibi üniv. sınavına hazırlanıyorum. Sizden tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden hepinize teşekkürler.

Dalga geçen, kafaya alan abilerim elbbette olucaktır. Onlarından canları sağolsun şimdiden.

Kakus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çalışmayı falan boşver. Babana karşı bütün kırgınlığını-hırsını derslerden çıkart. İyi bir üniversite kazanıp babanı mutlu ettiğinde yeni bir başlangıç için adım atılmış olucak zaten.
    K.

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeşim haftada çalışmadan 100tl bi iş bulursan benlede paylaş fikirlerini
    aynı durumda sayılırız he de geç sık dişini kazan üniyi sonra rahatsın inşallah aynı şeyler benim içinde geçerli
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    istanbulda nerde oturuyosun bilmiyorum ama kçarsiya gidip calısabılırsın en azından haftasonları.Hem esnaflık ogrenmıs olursun hem elin iş tutmus olur..Hemde kafan dagılır..3-5 bıseyde kazanırsın en kotu ıhtımalle..

Bunun haricinde ufak bütcelerle sinyal,amerikan park(reflektör) bunları aksaraydan temin edip satabılrsın gene aynı sekılde..

Baba durumuna gelcek olursak 25yasındayım o yan odada suanda ben salondayım selam aleykumselam o kadar.Yıllardırda degısmedı.. Takma kafana babamdır dıyıp gec..
    - K -

________
    Dr.Ecu

mert0640 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynen çalışmayı boşver...iyi hazırlan güzel bi okul kazan bi bakmışsın kendi paranı kazanmaya başlamışsın
    Detaycı Adam
    0537 623 54 52
    www.detaiyciadam.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kakus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çalışmayı falan boşver. Babana karşı bütün kırgınlığını-hırsını derslerden çıkart. İyi bir üniversite kazanıp babanı mutlu ettiğinde yeni bir başlangıç için adım atılmış olucak zaten.
    Bende aynı fikirdeyim abi. Zaten üniv. kazandıktan sonra çalışmak var kafamda. Ama dediğim gibi artık cidden katlanılmaz bi hal aldı. Üniv. olayının tam olarak olmasına 6 ay gibi bi süre var ve ben 6 boyunca dayanabiliceğimi sanmıyorum.

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sınav dönemi bende aynı durumdaydım babamla sürekli tartışırdık.. bayağı ciddi kavgalarımız bile olmuştu hatta.. sınava girene kadar önemsememeye çalış, derslerine odaklan.. sınavlar için elinden geleni yap. çalışma işini hakikaten boşver.. sınavların bittikten sonra aranız yavaş yavaş yumşar muhtemelen..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TigeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşim haftada çalışmadan 100tl bi iş bulursan benlede paylaş fikirlerini
    aynı durumda sayılırız he de geç sık dişini kazan üniyi sonra rahatsın inşallah aynı şeyler benim içinde geçerli
    Çalışmadan kazanmaktan kastettiğim şey şu abi, hani internette satış yaparak, mesai saati gibi çalışmadan.

coder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmet Asci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çalışmadan kazanmaktan kastettiğim şey şu abi, hani internette satış yaparak, mesai saati gibi çalışmadan.
    Merak etme kendi paranı kazansan da aynı şekilde laf ediyor parana, bu sefer "para almaya başladı başımıza kalktı adam oldu" der, tecrübeliyim oradan biliyorum.

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende sınava hazırlanıyorum ve para işi git gide banada dokunmaya başlıyor nasıl bir iş bulsak acaba kendi masraflarım çıksa yeter..bu arada babana çok gözükme o geldimi odana git zaten ders çalışıyorsundur tak mp3ü bak keyfine bu dönemler öyledir..onun kafasına taktığı bişey vardır sen sınavı çok takyosundur ikinizin hareketleri birbirinize batıyordur..sınavdan sonra geçer ama kazanamazsan bu sefer için içini yer bir defa daha hazırlanırken bu sefer daha kötü olur nerden biliyorum kendimden

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 10ur_K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    istanbulda nerde oturuyosun bilmiyorum ama kçarsiya gidip calısabılırsın en azından haftasonları.Hem esnaflık ogrenmıs olursun hem elin iş tutmus olur..Hemde kafan dagılır..3-5 bıseyde kazanırsın en kotu ıhtımalle..

Bunun haricinde ufak bütcelerle sinyal,amerikan park(reflektör) bunları aksaraydan temin edip satabılrsın gene aynı sekılde..

Baba durumuna gelcek olursak 25yasındayım o yan odada suanda ben salondayım selam aleykumselam o kadar.Yıllardırda degısmedı.. Takma kafana babamdır dıyıp gec..
    Emirgan'da oturuyorum abi. Her pazartesi k.çarşıya gidiyorum bakınıyorum dolanıyorum uygun fiyata bişeyler arıyorum bulmaya çalışıyorum. Bizimde ileride aynı şekilde olucak sanırım abi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı empo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sınav dönemi bende aynı durumdaydım babamla sürekli tartışırdık.. bayağı ciddi kavgalarımız bile olmuştu hatta.. sınava girene kadar önemsememeye çalış, derslerine odaklan.. sınavlar için elinden geleni yap. çalışma işini hakikaten boşver.. sınavların bittikten sonra aranız yavaş yavaş yumşar muhtemelen..
    İşte sorunda sınava girip çıkmama, tercih falan filana yaklaşık 5-6 ay var.

drummer582 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aman diyim babanı kırma,ona öff bile deme,kaybedince değerini anlarsın Allah korusun...
    para,pul önemsiz şeyler bugün yok yarın var.ama babanın kalbini kırarsan yerine koyamazsın sonradan çok pişman olursun...hayattayken değerini bilmeye bak

Brs_eg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    belki kısır bir döngüdür bilmiyorm ama senin yaşlarinda bence normal.herzaman sana gore baban hakli olmasanda 23-25 yaşlarında arkana baktigimda babam diyceksn babam ne kdrda hakliymiş.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RSBurak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende sınava hazırlanıyorum ve para işi git gide banada dokunmaya başlıyor nasıl bir iş bulsak acaba kendi masraflarım çıksa yeter..bu arada babana çok gözükme o geldimi odana git zaten ders çalışıyorsundur tak mp3ü bak keyfine bu dönemler öyledir..onun kafasına taktığı bişey vardır sen sınavı çok takyosundur ikinizin hareketleri birbirinize batıyordur..sınavdan sonra geçer ama kazanamazsan bu sefer için içini yer bir defa daha hazırlanırken bu sefer daha kötü olur nerden biliyorum kendimden
    Eğer bu sene olmazsa ve seneye kalırsa okul gibi bi derdim olmıcağı için çalışmayı düşünüyorum ben ciddi ciddi. Ki zaten o konuda da resti yedim. "Kazanamazsan dershane paranı kendin ödersin." dedi. O yüzden bu sene kazanamazsam seke seke çalışıcam.

Burak K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kendi paranı kazanmayı unut bi kere çok zor bu yaşta hem okul hem üniversite sınavına hazırlık,kendimden biliyorum olmuyor.

Babamla benimde çok sıkıntılarım oluyo,her şeye bağıran bir baba bende de var. Geceleri dışarı çıkmama,sürekli gezmeme kızar. Hatta geçen gün gece 11'de bankamatiğe gitmem gerekti,yine bağırdı. Niye bağırıyosun dedim,bu saatte gidiceksin kıyıda köşede bankamatiğe,gelip elinden alıcaklar paranı dedi. Sadece 2 şey söyledim;

1-Ben çocuk değilim,kim alabilir para mı ?
    2-Bana hayatı bağırarak öğretemezsin,hayatı yaşayarak öğrenebilirim bırak çalarlarsa çalsınlar çalınan parayı bana tekrar verme bırak ki hayatı öğreneyim dedim.

Ne kadar kırıcı olduğunu anlatamazsın. Bana,"beni sallamıyosun dediklerimi dikkate almıyosun" diyen babama cevap olarak 1 hafta onu sallamadım,ne derse desin yapmadım eve geç geldim,anladı sanırım şu anlık sıkıntı yok.

Bekle,zamanla geçecektir emin ol sadece o sürede sakın ama sakın hata yapma,aynen yaşamına devam et. Elinden geldiğince aklına getirme,derslerine yansımasın.
    Alıntı ygtkrmdnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya kabarırsa

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Para kazanana kadar bu boyle gider bende yasadim eksiklik cektirmesede dokandirirdi.smdi allaha sukur calisiyoruz paramizi kazaniyoruz ama yinede karistigi oluyor.ki bu zamanlar cok canimi sikardi dovse daha iyi derdim.bizimde aramiz suan iyidir millet imrenir ama helede konu araba vs olsun kaza yaptim diyelim cebinden para cikmicak olsada yuzu asilir direk.direk ewde olay cikar bende derim bida sennle ortak araba alanin diye ama sonra yatisinca duzeliyosun.ama biliyorum arabayla vs alakali bi durum olsun canimi skicak.ssnde takma kafana kardesim okumana bak sen az harcamaya calis.calismaktan iyidir suan icin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drummer582 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aman diyim babanı kırma,ona öff bile deme,kaybedince değerini anlarsın Allah korusun...
    para,pul önemsiz şeyler bugün yok yarın var.ama babanın kalbini kırarsan yerine koyamazsın sonradan çok pişman olursun...hayattayken değerini bilmeye bak
    Ya abi zaten Allah'a şükür hakim olabiliyorum kendime, elimden geldiğince saygısızlık etmemeye çalışıyorum ama artık katlanılmaz bi hal alıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maddi gelirinizi bilmiyorum ama o da ev geçindiriyor sonuçta verdiği paraya biraz kem kum edebilir.tabi sende gençliğin tam noktasındasın para lazım ortam lazım o lazım bu lazım sonucta hepsi para ama durumlar böyle işte ara yolu bulman lazım yada hafta sonu çalışabilicek bir iş.kendi harcamalarını çıkarsan bile yeter.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)