User Tag List

16 sonuçtan 1 ile 16 arası

Konu: ford c-max TDCi

akarags1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

ford c-max TDCi

herkese merhabalar..

aracım satılık, yerine daha yeni birşeyler bakıyorum.. corsa d dizel, peugeot 307sw dizel vs. derken şu anda iki araç arasında kararsızım..bunlardan biri c-max dizel..

kullananlar, genel anlamda bilgisi olanlar, eşinde dostunda arkadaşında olup tanıyanlar vs. bu araç hakkında bilgi verirse çok memnun olurum

dizel ve manuel olucak, kesinlikle benzinli olmucak. yakıtı nasıldır? bir forumda turbolarının sıkıntılı olduğunu okumuştum bu doğru mu yoksa sadece şehir efsanesi mi?

uzun oldu, kısası bilmediğim bu araç hakkında her türlü bilgiye açığım

şimdiden teşekkürler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok mu kullanan, eşinden dostundan bilen vs. yahu

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uzun süre c-max kullandım. Sonunda pert oldu. Hatta sitede resimleri de var. http://www.techturkey.com/forum/2738107-post60.html

Yol tutuşu o segmentteki bir araca göre (MPV) gayet başarılıdır. Direksiyon tepkileri, fren tekpileri gayet güzel. Gerek kasa olarak, gerekse yapı olarak gayet güvenli bir araçtır. Zevkli bir sürüşü var. Motor ve yol sesi bir miktar içeri alır.

Yüksek oturma pozisyonu büyük rahatlık sağlıyor. Geniş ön konsol da aynı şekilde, sanki minibüs kullanırmışsınızcasına bir ferahlık veriyor. Hatta bu yüzden c-max'tan sonraki aracınız sizi garip, basık, rahatsız gelebilir.

Motorunda gerek tdci ecotorq'da, gerekse duratec'te bir sorun yok. Zaten 2003 sonunda bu yana halen kullanılan, daha da epey kullanılacak olan, sadece ford'da değil, peugeot, citroen, volvo, mazda'da da kullanılan çok yaygın, sorunsuz bir motor. Ufak tefek sıkıntıları olabiliyor, sağ soğutucusu patlatması gibi ama hem parçaları pahalı değil, hem yaygın, hem de tamamında aynı sorunlar muhakkak oluşmuyor. Zaten şirket aracı olarak bile gayet yoğun bir kullanımı var bu motorun. Bir sorun olsaydı, en büyük sorunu filolar yaşardı.

1.6tdci focus'ta gayet performanslı bir sürüş sunarken, c-max'ın ağırlığı ve yüksek yapısı sebebiyle özellikle yüksek hızlarda artan rüzgar direnciyle birlikte focus kadar performanslı olamayabiliyor. Bazı yerlerde aracı ancak taşıyor. Yakıtı da focus'a ilaveten +0,5lt/100km denebilir.

Ama özetle, alınır mı dersen, kesinlikle derim. Hele bir de ailecek kullanacaksan en uygun araçlardandır. Ama genç işi bir araba hiç değildir. Ben genç sayılabilecek zamanlarımda da bindim, ve hep ideal aile babası modunda takıldım Genç işi, spor birşeyler aranıyorsa başka araçlara bakılabilir.

Şimdilik bu kadar. Aklına takılan herşeyi sorabilirsin. Bildiğim kadarıyla yardımcı olurum.

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Halen kullanmaktayım.Motoru sağlam iyi sorunsuzdur.Parçası acayip boldur.(pug-volvo-citroen-mazda) 'da motorları kullanılmaktadır.Focus kadar performanslı değildir ama kesinlikle alınır.Zaten bahsedilmiş ama üstünde durmadan geçemeyeceğim ön konsol ve camın sizden uzakta konumlandırılması çok güzel bir his yaratıyor.Önerim ghia olmasıdır.bunun dışında olursa güvenlik pakette iyidir(sony radyonun yanındaki en üstten 2.buton esp butonudur sadece güvenlik pakette mevcuttur.)
    Ayrıca yol tutuşu iyidir.

SLH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gerekli olanlar yazılmış ama GHIA alırsanız daha iyi olur sony teyp falan göe hoş geliyor konforlu ve tatmin edici kasasına göre zevk alarak binersiniz kolay kolay üzmez bence doğru tercih

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Snenic te iyi bir secenek olur.daha donanimli 1.5dci 100bg 6.4 ist sehir ici ford daha cok yakicaktir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Uzun süre c-max kullandım. Sonunda pert oldu. Hatta sitede resimleri de var. http://www.techturkey.com/forum/2738107-post60.html

Yol tutuşu o segmentteki bir araca göre (MPV) gayet başarılıdır. Direksiyon tepkileri, fren tekpileri gayet güzel. Gerek kasa olarak, gerekse yapı olarak gayet güvenli bir araçtır. Zevkli bir sürüşü var. Motor ve yol sesi bir miktar içeri alır.

Yüksek oturma pozisyonu büyük rahatlık sağlıyor. Geniş ön konsol da aynı şekilde, sanki minibüs kullanırmışsınızcasına bir ferahlık veriyor. Hatta bu yüzden c-max'tan sonraki aracınız sizi garip, basık, rahatsız gelebilir.

Motorunda gerek tdci ecotorq'da, gerekse duratec'te bir sorun yok. Zaten 2003 sonunda bu yana halen kullanılan, daha da epey kullanılacak olan, sadece ford'da değil, peugeot, citroen, volvo, mazda'da da kullanılan çok yaygın, sorunsuz bir motor. Ufak tefek sıkıntıları olabiliyor, sağ soğutucusu patlatması gibi ama hem parçaları pahalı değil, hem yaygın, hem de tamamında aynı sorunlar muhakkak oluşmuyor. Zaten şirket aracı olarak bile gayet yoğun bir kullanımı var bu motorun. Bir sorun olsaydı, en büyük sorunu filolar yaşardı.

1.6tdci focus'ta gayet performanslı bir sürüş sunarken, c-max'ın ağırlığı ve yüksek yapısı sebebiyle özellikle yüksek hızlarda artan rüzgar direnciyle birlikte focus kadar performanslı olamayabiliyor. Bazı yerlerde aracı ancak taşıyor. Yakıtı da focus'a ilaveten +0,5lt/100km denebilir.

Ama özetle, alınır mı dersen, kesinlikle derim. Hele bir de ailecek kullanacaksan en uygun araçlardandır. Ama genç işi bir araba hiç değildir. Ben genç sayılabilecek zamanlarımda da bindim, ve hep ideal aile babası modunda takıldım Genç işi, spor birşeyler aranıyorsa başka araçlara bakılabilir.

Şimdilik bu kadar. Aklına takılan herşeyi sorabilirsin. Bildiğim kadarıyla yardımcı olurum.
    öncelikle zamanınızı ayırdığınız ve verdiğiniz detaylı bilgiler için çok teşekkürler

sizin konuyu hatırlıyorum sanırım integra için olan bir konuydu, nereden nereye dedirten cinsten

yukarıda iki kısmı kırmızıyla işaretledim:
    1.ecotorq ve duratec kısmlarını biraz daha açar mısınız? nedir bu terimlerin tam anlamı?
    2.si ise sizin yakıt anlamında yakaladığınız değerler nelerdi? şehir içi, şehir dışı, yada karışık olarak bilgi verirseniz sevinirim

aracı aile kullanıcak evet ama bende spor tarzı arabalar yerine mpv, sw, sedan arabaları daha çok seviyorum tasarım olarak c-max tam ihtiyacımı karşılıcaktır

teşekkürler..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ST-max Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Halen kullanmaktayım.Motoru sağlam iyi sorunsuzdur.Parçası acayip boldur.(pug-volvo-citroen-mazda) 'da motorları kullanılmaktadır.Focus kadar performanslı değildir ama kesinlikle alınır.Zaten bahsedilmiş ama üstünde durmadan geçemeyeceğim ön konsol ve camın sizden uzakta konumlandırılması çok güzel bir his yaratıyor.Önerim ghia olmasıdır.bunun dışında olursa güvenlik pakette iyidir(sony radyonun yanındaki en üstten 2.buton esp butonudur sadece güvenlik pakette mevcuttur.)
    Ayrıca yol tutuşu iyidir.
    güvenlik paket muhabbetini bilmiyordum,bilgi için teşekkürler alttada yazdığım gibi GHIA donanım olmazsa düşünmem zaten

Alıntı SLH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gerekli olanlar yazılmış ama GHIA alırsanız daha iyi olur sony teyp falan göe hoş geliyor konforlu ve tatmin edici kasasına göre zevk alarak binersiniz kolay kolay üzmez bence doğru tercih
    cc'den dolayı GHIA donanıma bakıyorum zaten sadece.. dediğiniz gibi sony teyp, dijital klima, konsola entegre vites, elektronik el freni vs. iç mekana ayrı bir hava katıyo

Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Snenic te iyi bir secenek olur.daha donanimli 1.5dci 100bg 6.4 ist sehir ici ford daha cok yakicaktir
    tavsiye için teşekkürler ama renault'yu pek düşünmem belki de yıkamadığım önyargılarımdan diyelim

oğuzk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ecotorq dizel duratec benzinli motoru ama ben dizeli duratorq diye biliyordum.

Hocamda vardı ş.içi 8 litre yakıyordu.Onunkide pert oldu kamyon girdi sol direkten sağlam araç

bora1311 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dizel duratorq...
    herseyiyle tatminkar bi aile araci, ghia olmasina özen gosterin...
    yol tutusu oldukca iyidir, ic hacmi geniştir. diger araclara gore biraz yuksek olusu keyifli yedek parca ve servis agi oldukca geniş...
    dizel motoru tatminkardir, bende focus 2 tdci ghia kullaniyorum, ayni motor var, agırlıktan dolayı az bi kayip vardır c-max de...
    yakıt olarak, kıs ayi olmasi nedeyiyle bu ara 5,4-5,6lt yakıyorum 100km de, sakin kullanimda...
    sehirlerarasi sabit 90km hızla 3,8lt/100km ye kadar dusmustu yakiti...
    fordfocus2st-diesel edition-
    suzuki swift GL

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    genel olarak pert olma durumları var anlaşılan dıkkatlı kullanmak lazım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı oğuzk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ecotorq dizel duratec benzinli motoru ama ben dizeli duratorq diye biliyordum.

Hocamda vardı ş.içi 8 litre yakıyordu.Onunkide pert oldu kamyon girdi sol direkten sağlam araç
    netten okuduklarım kadarıyla şehir içi 8 litreden daha düşük değerlere sahip olduğunu biliyorum

Alıntı HondatugraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    genel olarak pert olma durumları var anlaşılan dıkkatlı kullanmak lazım
    allah korusun ama bela mı çekiyorlar nedir anlamadım gitti..

Alıntı bora1311 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dizel duratorq...
    herseyiyle tatminkar bi aile araci, ghia olmasina özen gosterin...
    yol tutusu oldukca iyidir, ic hacmi geniştir. diger araclara gore biraz yuksek olusu keyifli yedek parca ve servis agi oldukca geniş...
    dizel motoru tatminkardir, bende focus 2 tdci ghia kullaniyorum, ayni motor var, agırlıktan dolayı az bi kayip vardır c-max de...
    yakıt olarak, kıs ayi olmasi nedeyiyle bu ara 5,4-5,6lt yakıyorum 100km de, sakin kullanimda...
    sehirlerarasi sabit 90km hızla 3,8lt/100km ye kadar dusmustu yakiti...
    işte bu yakıt değerleri süper benzinli bir arabadan inip böyle değerlerle araba kullanmak harika olur özellikle cc ile çok güzel değerler yakalandığını okudum genelde..

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz 2004'te hurda indiriminden 2 tane aldik, dizel manuel trend olarak, birini 20-30bin gibi keyfi olarak sattik, digeri hala bizde, 130bin km civarina geldi.

Bir kere MAF mi MAP mi ne sensorun biri bozuldu, o kadar. Garantiden degismislerdi sanirim, onun disinda hic sorunu yok ki bakimlari yapilir ama kullanim ozeni olarak euro dizel alinir surekli onun disinda dan-dun spec En son yuruyen aksami likir likir calismaya baslamisti 100bin gibi, debriyaji bitiyordu, gecen ay hepsi yenilendi, (tutarini hic bilmiyorum) simdi cincik gibi biniyoruz tekrardan

Guzel lastikle kullanmasi acayip zevklidir, kocaman arabayla nasil gidilebildigini disaridan gorseniz sasirirsiniz Kotu lastikle de zevkli tabi direksiyon, vitesler falan ama lastik olayi limitleri zorlamak adina sart bir sey O tip bi arabayla ac-koy yaparak makasa girmek ayri bi zevkli oluyo

Yakit olarak da 6.5-7 yakiyor sehiricinde.

CC ile uzun yollarda minimal degerlerde yakarsiniz.

Kisaca, bakimli bir tanesini alin tepe tepe binin

ridwan_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benimde arkadaşımda wardı çok konforlu cok guzel bi aile aracı ama malesef oda pert oldu

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı akarags1905 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle zamanınızı ayırdığınız ve verdiğiniz detaylı bilgiler için çok teşekkürler

sizin konuyu hatırlıyorum sanırım integra için olan bir konuydu, nereden nereye dedirten cinsten

yukarıda iki kısmı kırmızıyla işaretledim:
    1.ecotorq ve duratec kısmlarını biraz daha açar mısınız? nedir bu terimlerin tam anlamı?
    2.si ise sizin yakıt anlamında yakaladığınız değerler nelerdi? şehir içi, şehir dışı, yada karışık olarak bilgi verirseniz sevinirim

aracı aile kullanıcak evet ama bende spor tarzı arabalar yerine mpv, sw, sedan arabaları daha çok seviyorum tasarım olarak c-max tam ihtiyacımı karşılıcaktır

teşekkürler..
    Duratorq ve Duratec yazarken opel'in ecotec'e aklım gitmiş ve ecotorq yazmışım Güzel de isim olmuş. Kullanılabilir aslında.

Arkadaşlar yazmışlar, duratorq ile ford'un 1.6 tdci dizel motorunu, duratec ile de 1.6 benzinli motorunu kastettim.

Ben dizeli ile şehiriçinde 8 litreye kadar gördüm. Ama yoğun trafiği olmayan ve çok kısa mesafe kullanılmayan araçlarda 6-7 litre/100km civarı bir şehiriçi tüketimi gerçekçi olur. Şehirdışında da 5.5 litre, biraz sürat artınca 6 litre civarındaydı.

Benzinlisi de şehiriçinde 10 litre, şehirdışında 7.5 litre civarındaydı.

Bu değerler normal kullanım değerleridir. Az yaksın diye uğraşılırsa daha düşük değerler elde edilebilir.

Ghia'daki elektronik park freni arka fren balatalarının canına okur. Önden daha erken arka balata değiştirirsin.

Bunun dışında yaygın bir sorun bilmiyorum, görmedim, duymadım. Münferit sorunlar olabilir.

Sunroof olmazsa olmazdır bence. Çünkü zaten geniş olan ön cam, ön konsol, yan camlar, sunroofla birleşince son derece ferah bir iç ortam oluşturuyor.

Ghia'daki açık renk kadife döşeme biraz çabuk kirlenir ve yıpranır. Siyah renk kadife döşeme daha kullanışlı oluyor. Trend'de zaten kumaş döşeme var.

Ghia'da birçok şey standart. Ama örneğin ESP ve hella bi-xenon farlar opsiyon. Trend'de Sunroof vs hemen hemen herşey opsiyon.

Otomatik c-max almayın. CVT şanzımanlıdır. Ve aleme nam salmıştır.

Bulabilirseniz ESP'li manuel Ghia 1.6 tdci c-max güzel olur.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Reno on yargisindan vazgecin test edin kullanin gdip pazarda bir bakin edin reno fanatigi degilim zaten goruldugu uzere aracim vw sadece yardimci olmak istedim zamaninda renoda kullandik

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)