Uzun süre c-max kullandım. Sonunda pert oldu. Hatta sitede resimleri de var.
http://www.techturkey.com/forum/2738107-post60.html
Yol tutuşu o segmentteki bir araca göre (MPV) gayet başarılıdır. Direksiyon tepkileri, fren tekpileri gayet güzel. Gerek kasa olarak, gerekse yapı olarak gayet güvenli bir araçtır. Zevkli bir sürüşü var. Motor ve yol sesi bir miktar içeri alır.
Yüksek oturma pozisyonu büyük rahatlık sağlıyor. Geniş ön konsol da aynı şekilde, sanki minibüs kullanırmışsınızcasına bir ferahlık veriyor. Hatta bu yüzden c-max'tan sonraki aracınız sizi garip, basık, rahatsız gelebilir.
Motorunda gerek tdci ecotorq'da, gerekse duratec'te bir sorun yok. Zaten 2003 sonunda bu yana halen kullanılan, daha da epey kullanılacak olan, sadece ford'da değil, peugeot, citroen, volvo, mazda'da da kullanılan çok yaygın, sorunsuz bir motor. Ufak tefek sıkıntıları olabiliyor, sağ soğutucusu patlatması gibi ama hem parçaları pahalı değil, hem yaygın, hem de tamamında aynı sorunlar muhakkak oluşmuyor. Zaten şirket aracı olarak bile gayet yoğun bir kullanımı var bu motorun. Bir sorun olsaydı, en büyük sorunu filolar yaşardı.
1.6tdci focus'ta gayet performanslı bir sürüş sunarken, c-max'ın ağırlığı ve yüksek yapısı sebebiyle özellikle yüksek hızlarda artan rüzgar direnciyle birlikte focus kadar performanslı olamayabiliyor. Bazı yerlerde aracı ancak taşıyor.
Yakıtı da focus'a ilaveten +0,5lt/100km denebilir.
Ama özetle, alınır mı dersen, kesinlikle derim. Hele bir de ailecek kullanacaksan en uygun araçlardandır. Ama genç işi bir araba hiç değildir. Ben genç sayılabilecek zamanlarımda da bindim, ve hep ideal aile babası modunda takıldım

Genç işi, spor birşeyler aranıyorsa başka araçlara bakılabilir.
Şimdilik bu kadar. Aklına takılan herşeyi sorabilirsin. Bildiğim kadarıyla yardımcı olurum.