User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
64 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Fiat Tempra

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Fiat Tempra

Nostalji yapalım biraz 94 de bir ara sahibi olduğum araç sxak modeli vardı çok 2.0 nı almak istesemde şansa kısmetimize tiposunu aldım 2.0.. tipoda ap ayrı keyif aldığım bir araçdı..

Genel Bilgi

Fiat Tempra, İtalyan üretici Fiat'ın 1990 ile 1998 yılları arasında ürettiği otomobildir.Tofaş ise 1992 sonu 1999 yılının sonuna dek üretmişdir çogunuda dışarı ihraç etmişdir. Değişik motor seçenekleri zaman içinde otomobilde kullanılmıştır, ancak en ilgi çeken motor seçeneği 2.0 litre 147 beygir gücünde 16vdir. Araç Türkiye'de üretilen en güçlü binek otomobil ünvanına da sahiptir. Ayrıca TOFAŞ fabrikasından çıkan 1,000,000. otomobil yine bir Fiat Tempra 2.0 i.e 16v'dir.

Tempra 2.0 ie cat 8v modelide vardır, genelde 2.0 ie 16v karıştırılır. 113 beygirdir, Üretim: 1991-1997 standart özellikleri (klima, klimatronik, 4 disk fren, klima, elektrikli ayna, enjeksiyon, üsten eksantirikli, 4 cam otomatik, merkezi kilit gibi).

Tempra 2.0 ie 16v 147 beygir Üretim:1996-1999 Tofaş'ın üretimde olduğu yıllarda orta sınıf otomobili olan Tempra'nın en güçlü motoruna sahip versiyonu Tempra 2.0 i.e. 16V, yine üretildiği yıla göre oldukça zengin bir donanıma sahipti. ABS, sürücü havayastığı immobilizer ve otomatik klima, deri koltuk opsiyonel, çelik bar kapı içi, önşase kuvetlendirilmiş çelik, elektrikli ısıtmalı ayna,maun kaplama deri vites direksiyon,gibi donanımlar standart olarak yer almaktaydı.

Tempra Serisinin Full olanı Tempra SLX 1996-1997 arası ve Tempra 2.0 ie 16v 1996-1999 arası modelleridir.

Donanım seçenekleri Türkiye için; S, SX, SX A, SX AK,2.0 ie,2.0 ie 16v,1.6 SW,' şeklindedir. Tempra'nın karoser seçenekleri Sedan ve Station Wagon'dur. Fiat Tempra ise 0.28'lik bir sürtünme katsayısına sahiptir.

Arupada ise Fiat Tempra Station Wagon kombi SW (4WD arazi 4x4) modeli satılmıştır.

Brezilya da Tempra 1992-2000 dek üç kapı cupe modelinide üretmiştir.

Alıntı : Wiki..

Tempra hakkında şehir efsaneleri ve ilginç bilgiler

Tempra 1991 de irlandada yılın aracı seçilmişdir..

Lancia Dedra ve Alfaromeo 155 ile aynı platform da üretilmişdir..

Avrupada 1996 ya kadar üretildi son seride hediye olarakdan Quattroporte yani 4 den çeker versiyonuda sınırlı sayıda üretildi..

türkiyede ise üretilen çoğu tempra ihraç edildi 99 da üretim kesildi..

2.0 litre 148 beygir gücünde 16v Tempra Türkiye'de üretilen en güçlü binek otomobil ünvanına da sahiptir.. Haylada bu ünvanı elinde tutmakdadır.

TOFAŞ fabrikasından çıkan 1,000,000. otomobil bir Fiat Tempra 2.0 i.e 16v'dir.

tempra köşeli tasarimina ragmen hava sürtünme katsayisi şu günde bile binek araçlar içinde sürtünme kat sayısı dünyadaki en düşük Üçüncü araçdır.. o.28cv ile..

arka tarafi yuksek oldugu icin arka camdan bakinca direk olarak gokyuzu görülür

dijital hız göstergesi belirli bir hıza ulaşıldığında kurukafa resmi göstermekte imiş.

babam öyle diyor reklamını unutamadığım döneminin aile arabası.

türkiye'de bilinen tam 14 farklı modeli satılan otomobildir.

1. seri sedan modelleri: tempra s, tempra sx, tempra sx a, tempra sx ak, tempra 2.0 i.e.
    2. seri sedan modelleri: tempra 1.6, tempra 1.6 i.e., tempra 2.0 i.e. 16v
    1. seri station wagon modelleri: tempra sw, tempra sw ak, tempra sw 2.0 i.e.
    2. seri station wagon modelleri: tempra sw 1.6, tempra sw 1.6 i.e., tempra sw 2.0 i.e. 16v olarak adlandırılmıştır.

90' lı yıllarda "senin de tempra gibi dötün kalktı.." benzetmelerine malzeme olan araba

Dünyada nadir arka camında silecek bulunan sedan tasarımlı arabadır..

the american adlı filmde george clooney 'in kullandığı arabadır.

Tempra Reklamları

BORKED

BORKED

BORKED

BORKED

Yabancı reklamlar

BORKED
    BORKED

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vay be tempranın tek kapısını ilk defa görüyorum iyiymiş aslında

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

ALPER-VNS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    91 yılında almıştık.. bu güne kadar (zamanına göre) daha sükseli bi arabaya binmedim valla. bilgisayarlı araba diye milletin içine eğilip baktığını hatırlıyorum
    hala pek severim ama temizi kalmadı artık olsa da geçti artık.. yetişemediğim arabalardan biri..

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilen herkesin ballandıra ballandıra anlattığı ama benim bir türlü ısınamadığım bir araç.

Kokpiti için tercih eden insanlar tanıyordum zamanında ..

Akihiko Saito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En sevmediğim otomobildir kendileri..

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Onu bunu bilmem de, abimin düğününde 4 kere bu araba yüzünden yolda kalmıştık. Rezil olmuştu konvoy
    Instagram: mutusgarage

Erdem K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dijital kadran, otomatik klima vs. modeline göre gayet güzel donanıma sahip, kasa olarak pek hoşuma gitmese de 2.0'ları hiç fena gitmeyen bir araçtır
    Subaru
    Technica
    InternationaL

PSN: ekduncan

saintarsonist
    Misafir
    94 yılında şahin almıştık sıfır 4 sene sonra babam tempra aldı.. 17 yaşımda arka koltuğa tam sırtımı dayayıp dik oturduğumda ayaklarım arabanın paspasına değmiyordu.. Inanamamıştım.. Babam 203 km hızla trafik cezası yedi hatta polis yolun kenarına inmişti oradan işaret ediyordu korkudan.. Babama ilk sorusu sen bu aracı uçak mı zannediyorsun olmuştu

çok konforlu ve gerçekten güzel bir arabaydı.. Ekranına bakmak için millet deli olurdu.. Ah yeşil tempra.. 4 kollu cms çelik jant ve michelin lastik taktırmıştık rahmetli babayla.. Tempra nın virajlı yolda bir reklamı vardı dağa tırmanırken onun çekimine denk gelmiştik saklıkent yolunda durup izlemiştik

tek kelimeyle mükemmel arabaydı.. Artık öldü saolsun fiat..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    benide gece uyku tutmadı nerden aklıma geldi nostalji yapdım tempra dosyasını açıyım dedim

bir ara ciddi proje car olarak 2.0 düşünmüşdüm sürtünme katsayısı olayından ötürü birde üstündeki 2.0ie 16v motor stokdan zaten 147 beygir ama sanırım tekerleğe varan güç 139 beygir falandı..
    bir turbo uygulaması ile fiat coupelerdeki gibi motor güzel bir hale gelebilir zihniyeti vardı..
    o zihniyet hala durmakda ara sıra dellenmiyor değilim
    Atmosferik değerlerde sanırım maksümum 150 beygir gibi değerlere çıkılıyordu o motorda motoruda fazla sıkmadan öldürmeden.

donanımıda güzel abs,digital klima,sürücü hava yastığı,aynalar elektrikli falan..

Owner89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizimde 2 tane tempramız oldu biri full dü abs elektronk klima havayastıgı falan vardı konfor bakımından gerçekden 10 numara arabalar

gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 tane Tempram oldu.

1.6 sw ak ve 2.0 16v sw.

2.0 16v SW olanı deli gibi özlüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    sw kasaları bana hala çok çekici gelir tasarım olarak bence hala çok güzel bir duruşu var yolda fiat amblemlerini söksen volvo v70 havası var öyle bir duruşu var sw larının..

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel bir paylaşım yapmışsın arkadaşım , zevkle okudum , ellerine sağlık.15-16 yaşlarndayken , komşumuzda vardı 2.0 tempra , çok anımız vardır temprayla çookk

UM1196 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne arabaydı be bizdede vardı yeşil 34 RUH 34 plaka zamanın on numara arabasıydı

aniL43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ön takım sorunları kronik problemleri galiba Tempra / Tiponun
    yoksa hakkaten çok konforlu
    enjeksiyonlu motorları verimli
    göstergeleri çok teknolojik
    Rüzgar katsayısı o yıllara göre oldukça iyi
    Alıntı asot Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bizim burda böyle bir icat olsa önce şişme bebege can vermeye kalkarlar allah muhafaza hiç gerek yok böyle işlere

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim bildiğimde 190 ı geçtiğinizde tabut resmi çıkıp ilahi okumaya baslıyormuş

Edit: Şu dergi kapagındaki 320i ve 318is karşılaştırmasına ulaşabilirmiyiz merak ettim )
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Babamın 93 Yılından 2002 Kadar 9 Tane Temprası Olmuş Ve Hala Seviyor Çok Orjinal Hatasız 1.6 SXA Yakalasa garaja kitlicek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    gece gece sabaha karşı nerden aklıma geldi hiç bilmiyorum

94 de almışdım ama çok kısa süre elimde kalmışdı 4-5 ay kadar çok iyi paran veren olmuşdu satmışdım tipo 2.0 ım vardı efsane eskiler caddede takılanlar 96-98 yıllarında bilirler şampanya sarısı türkiyeye o renk 5 adet girmişdi 2.0 özel egzantirikli egzoslu full bodykitli tipom vardı her kez tanırdı o zamanlar caddede onla çok vakdim anım olmasına rağmen demek bu tempra bilinç altıma etki etmiş bir uhde olarak kalmış

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)