Merhabalar
Volvo s40 1.6d hakkında genel bilgiye ihtiyacımız var parçası servisi vs.
100.000 km civarında alınırmı sorunları ne olabilir nelere dikkat edilmesi gerekir?
Merhabalar
Volvo s40 1.6d hakkında genel bilgiye ihtiyacımız var parçası servisi vs.
100.000 km civarında alınırmı sorunları ne olabilir nelere dikkat edilmesi gerekir?
Tdci ford makinesi var üzerinde , 109 hp 240 nm , garantisi bittiyse özel ford servisleri falan da yapar bakımlarını , yürüyen falan da focus zaten , problem çıkaran bi araba değil , ford gibi o da çok az yakmaz , ama focusdan daha hissiz ki focus bile hisli bi araba değil..
Yani sürüşünün direksiyonunun çok iyi olduğunu söyleyemem.
Kısacası yedek parça sıkıntısı çekmezsiniz , bakımlıysa km de çok sorun değil 100.000de bişey olmaz , yedek parçası çok pahalı da değildir zaten , içi kötü ama malzeme kalitesi fena değil , dışı da güzel bence , ikinci eli hiç yok değil ancak öyle iyi de değil satarken biraz zorlayabilir ki siz satarken belki 150.000de olucak..
binmeye alınacak bir araba,motor alt yapısı ford ve dayanıklı bir motordur kolay üzmez.Tüm ford servisleri ve otokoçlar bakımını yapar ama 2.eli yavaş olan bir arabadır o konuda biraz üzebilir. Bir megane ya da focus'un 2.el pazarıyla arasında uçurumlar vardır (satış hızı olarak )
Ford altyapısı var ama dikkat edilmeli volvo nun servis parçaları çok pahalı. Motoru sıkıntı çıkardığını veya kronik bir sorununu duymadım bence fiyatına göre alınabilir.
volvoyu severim s40 ımda vardı eski kasa ama s40 1.6d lerini sevmiyorum.. volvo deyince sağlam yüksek hacimli yolda tank gibi giden araçları gelir 1.6d bana göre bu mizaca uyan bir araç değil..
yüzü eskimiş ve 2.eli zayıf bir araba da olsa hala beğenmekteyim. deri koltuk + sunroof varsa uzun yıllar binmek için alınabilir...
Subaru
Technica
InternationaL
PSN: ekduncan
Triger bakımı 120.000 km'de ve partikül filtresi denilen bir parçası var triger ile birlikte değişimi gerekli ve araç 80.000 km civarına gelmeden filtre arıza vermeye başlıyor. Triger bakımı yetkili serviste 2.000 tl civarı.Ama işin içerisine partikül filtresi girdiğinde 4.500 tl civarı bakım masrafı çıkartıyor. Partikül filtresi katalitik konvertöre bağlı ve temizlensede arıza veriyor illaki değişimi gerekiyor. Araç düşük motor performansı ikazını çok sık arıza olarak verir. Bu arızada kızdırma bujilerinden, Kızdırma buji rolesinden ve partikül filtresinden genelde kaynaklanır.Camları yarım açıkken kapı içlerinden çıtırtı sesi gelir. Bu şikayetleri göze alınarak alınır. Ama ben hem eski volvo çalışanı olarak hemde eski kasa s40 kullanıcısı olarak tavsiye etmem. Eski kasada s40 larda bu sorunlar yok ama onunda dizeli yok![]()
Walla bende s40 da war focus tdci de bence focusa rahatlık ve serilik olarak 10 basar.2 arabada da yazılım war ki bana gore şart tabi seri kullanıyorsan. Yazılımla tadından Yenmez oluyor yalnız biraz ici dar ve 180-190 gibi hızlarda içeri rüzgar sesi aliyor. Yol tutuşu falan iyidir Benim söyleyeceklerim bu kadar hayırlı olsun şimdiden
Focus'un volvo amblemlisi. Zaten platform üçüzüdür bunlar. Focus-s40-mazda3. Sadece motor değil, şasi de ortak... Bu da yol tutuştan alın da performansa kadar birebir aynı demek olur. Ve hatta volvo servisi olmayan yerlerde bu araçta Ford servisleri yetkilidir. Zaten parçaları da uyar.
S40 volvo değilde daha ucuzca araç gibi duruyor
Golf MKVII 1.6 Tdi
1.6 TDCI motor tek başına PSA motoru değil FORD ve PSA grubunun ortaklığında üretilen bir motordur. Bu ortaklık sonucu olan motorların çoğu Ford'un Dagenham/İngiltere motor fabrikalarında, bir kısmı da Trémery/Fransa'da üretilmiştir. Volvo'ya ve Mazda'ya bu motor Ford tarafından verilmektedir.
Cok yanlis yorumlar mevcut konudaOncelikle c30 dizel sahibi oldum.Bol bolda focus test etme sansim oldu.Direksiyon sistemi fordlarla tamamen farkli daha kaliteli ve tok.Surus kalitesi ve keyfi konusunda audi a4 ile denk kalitede bir arac hissiyati veriyor s40/c30 serileri.
Yakit olarak 1 depoya (50 litre) 1300 km gittim ben.Normal kullanimda ise 1000 altini hemen hic gormedim.Cok yakiyor diyen yalan soyler.Ayni motorun focuslarda daha cok yaktigini duyuyorum olabilir cunku sanziman birebir ayni olsa bile (mtx75 olmasi lazim) sanziman oranlari tamamen farkli focuslarla.5.vitesi falan cok uzun(benimki makyajsizdi makyajlilar 6 ileri ve d2 motor kullaniyorlar) Ayrica aracin yazilimi elektronik sistemide dogal olarak focusla hic alakasi yok.
Yol tutus olarak sinifina gore cook basariliydi ama sase,on takim,amortisorler focus logolu dolayisiyla yol tutus olarak focusla farklidir demek oldukca yanlis olur.
Basit bakimlar icin volvodan korkmayin cunku herseyi ford parasina hallediyorsunuz(amortisor,disk,balata,motor kulaklari,polen dahil tum filtreler vsvs).Elektronik vs sorun varsa volvo servisine muhtac olursunuz ama o konuda hatasiz bir arac.
Bu arada 2.eli agir diyenlere kesinlikle katilmiyorum.2 tane c30 aldim sattim.2.cisinin satisini 3.gunde verdim.2.eli inanilmaz hizli bir arac.Sonucta 2.elde focus 500 tane varsa c30/s40 ilani 30-40 tane oluyor dolayisiyla boyasiz temiz piyasasinin ustune aninda satiliyor.
bence ikinci elde alınablicek fiyat performasn iyi araçlardan biri
ama nedense volvoya 4 silindirli düşük hacimli motorlar yakışmıyor![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Aynen katılıyorum hocam sana.
Ben eski Volvo yetkili servis çalışanı olarak küçük hacime Volvo'da karşıyım.
Eski kasada da yeni kasalar içinde en ideali 2.0 t olanları veya büyük hacimlileri
çekiş problemi fazla olmaz.
Volvo satılır her aracın binici kesimi ayrıdır ama şu var Sağlamlık yönünden ford, mazda ve volvo' mu derseniz Volvo'yu tek geçerim.
Kendi şahsi düşüncemde şudur. Volvo 1.6-d s40 ve ya diğer 1.6 d Volvo
modellerini özellikle belirteyim. Param olsa kapının önüne bağlamam.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)