-
Abi şöyle örnek vereyim , adapazarında bizim evde 1 ay hiç kapatmadık herzaman en kısıktaydı 35 derece oda sadece çok soğuk olan bikaç gece 40 45 derecelere getirdik.. Evde 5 petek var 3 ü açık 1 i girişte oldugu için kapalı.. Ocak bağlı, hergün düzenli yemek yapıyoruz filan.. 3 kişiyiz 3ümüzde hergün banyo yapıyoruz. Bu ay fatura 150 lira geldi.. Geçen ay 140 dı..
2 sokak arkamızda arkadaşlar var, onlarda 3 kişi. Herşey aynı fakat sabah çıkarken kapatıyolar, akşam geldiklerinde açıyolar evde olunca.. Onlara fatura 210 lira geldi. Geçen ayda 203 liraymış.
Kısacası hem 50 60 lira fazla ödüyolar bizden, hemde eve ilk girdiklerinde evin ısınmasını bekliyolar bide..
-
bende ayni senin gibi kullaniyorum Omer.sadece aksamlari eve gelince yakiyorum sabah ise giderken kapatiyorum.gecen ay 55 geldi..kapat ac bence daha ekonomik.yanliz en buyuk etken evin cephesi ve yalitimi....
-
ufo al bi tane nerde ısınacaksan oraya taşı en fazla gelecek faturan 120 tl
-
bunu araba gibi düşünebilirmiyiz ?
rölanti ve stop/start. :)
-
bende evimde kombi kullanıyorum sana tavsiyem kombiyi asla açıp kapatma sürekli yansın vede kullan kullanma bütün odalar açık kalsın kullanmadığın odaları kapatınca odadan soğuk geliyo ben bu şekilde kullanıyorum 3+1 daire 130 tl geldi fatura
-
kanka sana söylenenler aynen doğru ben de ilk kullanmya başladığım ay sabah kapatıp akşam açıyodum yatana kadar ev anca ısınıyodu sabah tam kıvamına geliyodu ki kapatıp evden çıkıyoduk fatura geldi 250 tl 2009 yılıydı ve doğalgaz metreküpü 1 liraydı daha sonraki ay araştırdım hiç kapatmadan 35 derecede tüm petekler açık olarak 240 tl fatura geldi
Bana doğalgazcının dediği şu:Bütün odaların petekler açık olacak eğer kapatırsan petek kapalı olan odadaki soğuk diğer odaların sıcaklığını çekiyo heryeri yakacaksın ki evin ısısı bi ayarda olacak demişti şuan bi tek misafir odamı yakmıyorum onun da kapının altına havlu sıkıştırdım ordan soğuk hava gelmesin diye:D
-
faturalarda apartmanın dış cephesininde çok etkisi var geçen seneye kadar bize aylık 300 den aşağı gelmiyordu. bu yaz dış cephe filan yapıldı çok büyük bi fark oldu iki aylık 210 geldi. en kısıkta butun gun yandıgında da bıze daha cok gelıyor sabah cıkarken kapatıyoruz aksam acıyoruz yatarken yıne kapanıyor en tasaruflu bu sekıl tutturduk.
-
Valla yalıtım yok sanırım evde.Bu eve taşınalı 7 ay oldu. 2 aydır kombi yakıyorum zaten.
Bide benim avantajım ara kattayım ama dez avantajım alt katım şuanda boş, yani kullanmıyorlar. Ev 3+1 120m2 civarında. 2 odayı yakmıyorum, salonda oturuyoruz zaten. Valla kafam karıştı, kimi kapat-aç yap diyor, kimi sürekli yak.
@kolaylı, kanki bi ara gel bak şu ayarlara lan :)