User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
22 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: pc deki harddiski ağdan bi başka pc ye tanıtmak

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

pc deki harddiski ağdan bi başka pc ye tanıtmak

Arkadaşlar , çok sık kullanılmayan bi sistemi oturtmaya çalışıyorum çizim programlarım için.(3 pcyi birbirine bağlayarak render almak için)Onun için yaşanan aksiliklerle ilgili çok fazla döküman bulamıyorum.Sıkıştıkça genel problemler ile ilgili sizlere danışıyorum.

Yaşadığım bi problem var ve bunun çömzümünün ; kullandığım belgelerin tek bi harddiskte olup ; networkten bağlı olan diğer pc lere o ana harddiskin tanıtılması ile giderileceğinden bahsediliyor yabancı forumlarda.

Şimdi benim pclerin birinde bomboş bi harddisk var.Onu D olarak görüyor o pc,, bunun adını olası karışıklıklara sebebiyet vermemek için atıyorum Q yapıp ; ağ bağlantısı ile diğer iki pc ye de , bilgisayarımı açtığımızda Q sürücüsü olarak göstermemiz mümkünmüdür?Öyle bi dünya varmı?

FcX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Q'nun bulunduğu bilgisayar açık olduğu sürece, eğer Q'yu paylaşıma açarsan, ağdaki diğer bilgisayarlardan da görüp kullanabilirsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Başka bi tr forumda da aynı şeyden bahsediliyor , bana gerekli kısmı boldluyorum

problemi çözdüm arkadaşlar

önce dosyalarımı bilgisayarımda bulunan z: yolu olan hdd ye aktardım ardından asset manager ile yolları z:\xxx\xxx.jpg olarak gösterdim

ağ üzerinden bu hdd yi diğer bilgisayarada z: olarak tanıttım böylece tek hdd yi 2 pc aynı yolla görüyor ve dosyaları kopyalama derdi olmadan tek hdd üzerinden okuttum

Kakus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hepsi aynı ağa bağlı olduğu takdirde, Q'yu paylaşıma aç abi, Q'ya bağlanmak istediğin bilgisayardan Start+R yapıp \\Q'nunBilgisayarismi yaptığında, Q'yu görürsün.
    K.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FcX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Q'nun bulunduğu bilgisayar açık olduğu sürece, eğer Q'yu paylaşıma açarsan, ağdaki diğer bilgisayarlardan da görüp kullanabilirsin.
    açık kalmada problem yok , ama paylaşıma açmaktan kastınız network ten o pc ye ulaşmak ise o işime yaramıyor malesef...Öyle bişey olmalı ki ; Q nun takılı olduğu pc açıkken diğer pclerde bilgisayarıma girdiğimde Q , c yada d gibi görünebilmeli.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kakus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hepsi aynı ağa bağlı olduğu takdirde, Q'yu paylaşıma aç abi, Q'ya bağlanmak istediğin bilgisayardan Start+R yapıp \\Q'nunBilgisayarismi yaptığında, Q'yu görürsün.
    kanka o şekil takılıyodum ama o değil tam aradığım , dosya çekmede falan işime yarıyor o olay , masaüstüne diğer aletin sürücüsünün kısayolunu atıyor ama aradığım olay bi üst postta yazdığım şey... , belkide imkansız bişey ama pc - network olayları çok uzak bana , onun için tam bilemiyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    açık kalmada problem yok , ama paylaşıma açmaktan kastınız network ten o pc ye ulaşmak ise o işime yaramıyor malesef...Öyle bişey olmalı ki ; Q nun takılı olduğu pc açıkken diğer pclerde bilgisayarıma girdiğimde Q , c yada d gibi görünebilmeli.
    Abi masaüstüne Q'nun kısayolunu atarsın, aynı hesap... ?
    K.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok işte psiko program tanımıyor , illa 3 bilgisayardada tek harddiskte olacakmış kaplamada kullandığım jpeg dosyaları (3 pc de de aynı kaynaklara kopyalamak ta işe yaramıyor , enteresan bi program , illa istediği olcak)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı
    yok işte psiko program tanımıyor , illa 3 bilgisayardada tek harddiskte olacakmış kaplamada kullandığım jpeg dosyaları (3 pc de de aynı kaynaklara kopyalamak ta işe yaramıyor , enteresan bi program , illa istediği olcak)
    Eyvallah, şimdi anladım mevzuyu. Peki şu linkteki en son kısım, Ağ Sürücüsü Oluşturma kısmı işini görür mü? Daha önce yapmadığım için bilmiyorum sonucunu.

A Srcs oluturma, Ada Dosya, Yazc, Disk Paylama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kanka o şekil takılıyodum ama o değil tam aradığım , dosya çekmede falan işime yarıyor o olay , masaüstüne diğer aletin sürücüsünün kısayolunu atıyor ama aradığım olay bi üst postta yazdığım şey... , belkide imkansız bişey ama pc - network olayları çok uzak bana , onun için tam bilemiyorum.
    Estafrllah abi ne kankası, ben senin kardeşinim. Kullandığın programın adını versiyonunu falan yazsana abi biraz kurcaliym birşeyler bulmaya çalışiym.
    K.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FcX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eyvallah, şimdi anladım mevzuyu. Peki şu linkteki en son kısım, Ağ Sürücüsü Oluşturma kısmı işini görür mü? Daha önce yapmadığım için bilmiyorum sonucunu.

A Srcs oluturma, Ada Dosya, Yazc, Disk Paylama
    Ağda Disk Paylaşma dediği kısımdan ekmek çıkacak gibi. , bi kurcaliym saolasın

Alıntı Kakus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Estafrllah abi ne kankası, ben senin kardeşinim. Kullandığın programın adını versiyonunu falan yazsana abi biraz kurcaliym birşeyler bulmaya çalışiym.
    Eyvallah kardeşim saolasın , kullanılan program 3dmax , yapılmak istenden distributed render , çözümünu bulmaya çalıştığım olayda bi harddiski diğer pclerede tanıtmak , akıl akıldan üstündür , benim kaçırdıım bişeyi sen bulursun belki.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Eyvallah kardeşim saolasın , kullanılan program 3dmax , yapılmak istenden distributed render , çözümünu bulmaya çalıştığım olayda bi harddiski diğer pclerede tanıtmak , akıl akıldan üstündür , benim kaçırdıım bişeyi sen bulursun belki.
    Abi aklıma geldi, sen sağ tıklayıp paylaşımaya açtığın yerde, detaylarında tam yönetim izni verme tarzı bişey olmalı. Belki programın onu kullanılabilir görmemesi bundan kaynaklanıyor olabilir.
    K.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı
    Diski paylaşıma açtıktan sonra Ağ Sürücüsü yapmazsan, yine Bilgisayarım'dan göremiyorsun anladığım kadarıyla, onu da yapmayı unutma Ne demek, işine yarar inşallah.

rapstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birde bu ethernet portlu hdd var acaba bu hdd yi ağdan bilgisayarlara göstererek sorun çözülebilirmi. Gerçi bağlandıktan sonra nasıl bir çalışma sistemi var ağda normal bir bilgisayar gibimi çalışıyor yada bağlanıldığında bilgisayarda normal bi hdd gibimi görünüyor veyahut driver, yazılım gibi bi destekten sonramı normal hdd gibi görünüyor bilmiyorm. IT olan arkadaşlar vardır muhtemelen daha önce kullanan olmuştur bilgi verirse yararlı olur. İnşallah ağ sürücüsü oluşturma yöntemiyle çabucak hallolur işiniz kolay gelsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ağ sürücüsü değilde ; ağda disk paylaşma sanırım benim ilacım ,, ama resimli anlatım xp nin anlatımı ve ingilizce win7 ile sekme yerleşimleri pek benzemiyor.Onun için yamamadım...
    Onun yerine ağ sürücüsü oluşturma olayını yaptım.İşe yarayacağını zannetmiyorum ama gereken dosyaları kopyalayıp deniyorum şimdi...
    (Win7 de ağda disk paylaşma işini çözebilecek arkadaş varsa halledicez büyük ihtimal )

Naman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Diski bildiğiniz gibi paylaşıma açın..
    Sonra Diğer 2 PC'de Bilgisayarım'a sağ tıklayıp(Vista ve 7'de 'Bilgisayar' diye geçer) Ağ Sürücüsü'ne Bağlan'ı seçin..
    Gözat'a basarak açtığınız paylaşımı seçin.. Harf olarak ta yine Q'yu seçin.

Böylelikle Diğer 2 PC'de bu paylaşım bir HDD'miş gibi görünecek.. İsterseniz program dahi kurabilirsiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Naman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Diski bildiğiniz gibi paylaşıma açın..
    Sonra Diğer 2 PC'de Bilgisayarım'a sağ tıklayıp(Vista ve 7'de 'Bilgisayar' diye geçer) Ağ Sürücüsü'ne Bağlan'ı seçin..
    Gözat'a basarak açtığınız paylaşımı seçin.. Harf olarak ta yine Q'yu seçin.

Böylelikle Diğer 2 PC'de bu paylaşım bir HDD'miş gibi görünecek.. İsterseniz program dahi kurabilirsiniz.
    bahsettiğiniz işlem Ağ Sürücüsü Oluşturma oluyor anladığım kadarıyla , dediğinizi yapabiliyorum ama benim programdaki sıkıntıyı çözmüyor malesef...
    Benim ihtiyacım olan Ağda Disk Paylaşma....Yani c nin d nin olduğu satırda olması gerekiyor diğer pc nin Q sürücüsü...

Bunun resimli anlatımı mevcut ama xp için...Ben win7 ve ingilizce kullandığım için , ve network işlerine cahil olduğum için çözemedim malesef...Bu xp resimli anlatımını win7 de çevirebilecek babayiğit varmı?

Ağda Disk Paylaşma

İsterseniz yerel diskinizide ağ kullanımına sunabilirsiniz.Disk paylaşımıda klasör paylaşımına benzerdir.

1- Paylaşmak istediğimiz diske sağ tıklayıp "Özellikler"e tıklıyoruz.Çıkan pencerede "Paylaşım"a tıklıyoruz.

2- Eğer ağdaki kullanıcının Diske veri yazıp silmesine olanak vermek istiyorsak."İzinler" butonuna tıklayıp Tam denetimi seçiyoruz.Tamama tıklıyoruz.

3- Şimdi biz "Yerel Disk C" diskini paylaştık bu sürücünün içinde İşletim sistemine ait "Documen and Settings,Windows,Program Files" gibi klasörler var ağdaki biri bunlara ulaşmak isteyince hata alacaktır.Ancak buna izin vermek istiyorsak ,üstten Güvenlik sekmesine tıklayıp ordanda bütün kullanıcılar için "Tam denetim" seçeneğini seçiyoruz.

Günkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tasıyacagın veri ne kadar ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Günkut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tasıyacagın veri ne kadar ?
    veri 3 pc de de ''bilgisayarım''ın sürücülerinde sürekli gözükmesi lazım , takribi 15 gb

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)