gişeler nolcak bakalım
gişeler nolcak bakalım
Evet bu yuzden sinemaya gitmeliyiz, cunki para olmadan film cekilmiyor...
Gallipoli (1981), 1981 yilinda 2M dolara cekildi ama bu "Fetih 1453" fillmini cekenlerde 35M dolar olsa dahi bu filmin bir benzerini cekemezler...
Cunki "Fetih 1453'u" cekenler, bu filmden PARA GERLISE, "Kurtulus 1919'u" cekecekler, ondan gelen para ile "Malazgirt 1071'i" cekerler...
Simdi kimse bana gelip, "Bu ulkede is yapmayacaksin arkadas, hemen vuruyorlar" demesin, Yonetmen yardimcisi para ve san sohret*** gelsin ikinci subeyi acacagiz diyor....
Film cekmek icin para'ya gerek yok, uber efektlere gerek yok, bu film gise filmi amac film gise yapsin, para yapalim, millet bizim testislerimizin boyunu gorsun...
Gallipoli (1981)'i izleyin bide bu filmi izleyin, bu film 31 yil once cekildi...
Yetenekli bir ekibiniz varsa, Mel Gibson gibi bir oyuncuyu kariyerinin basinda yakalar filiminizde suyunu sikarsiniz, olmayan gorsel efectler ve barut ile guzel savas sahneleri cekersiniz, kurgunuz elle tutulur olur, insanlari derinden etkilersiniz, Istanbulun Fethi gibi bir filme fazlasi ile agir gelecek konuyu bir filme sikistirmazsiniz..
"Simdi iki - uc bolum yapar tuturursak paranin belini kirariz ama bizim milet [Umarim "Bizim millet" diyorlardir] gelmez ozaman, izlemezler oglum yarim filmi, ilkini tuturamazsak, ilk filmi izlemeyen ikinciyede gelmez yapalim 25 hafta vizyonda kalsin sonra 15 hafta DVD satalim, filmide daha tazeyken / para ediyorken Kanal D'ye satar kurtuluruz..."
Ama yeteneksiz iseniz, yavsarsiniz, halka yavsarsiniz, onlarin duygularina yaranirsiniz, hayati boyunca gise filmi ceken bir ekip nasil ayni anda isigi gorebilir ? Birden 180 derece doner....
Yonetmen - Yapimci;
Faruk Aksoy
Filmography
2012 Conquest 1453 (producer)
2010 Recep Ivedik 3 (producer)
2009 Recep Ivedik 2 (producer)
2009 Ayakta kal (producer)
2008 Avanak kuzenler (producer)
2008 Recep Ivedik (producer)
2008 Çilgin dersane kampta (producer)
2007 Çilgin dersane (producer)
2004 Dark Spells (producer)
2003 Hürrem Sultan (TV mini-series) (producer)
2002 Green Light (producer)
1998 Hasards ou coïncidences (producer: Turkey)
1998 Karisik pizza (producer)
Senaristimiz;
Sadece Recep Ivedik serisi ile 92M TL hasilat yapan [TV gosterimleri, DVD satislari haric] Faruk abimiz "Fetih 1453" filmi icin evini satmis abisinden borc almis, siz baska hangi sinema insaninin ulusal yayina cikip "Evimi arabami sattim, abimden borc aldim" dedigini duydunuz ?Irfan Saruhan
Filmography
2012 Conquest 1453 (script writer)
2009 Ayakta kal (script writer)
2008 Avanak kuzenler (script writer)
2008 Çilgin dersane kampta (script writer)
2007 Çilgin dersane (script writer)
Hide Actor (1 title)
2007 Çilgin dersane
Ziver
FOX ANA HABER - YouTube
Ya sponsorlar yok mu ? Kultur bakanligi yardimlari yok mu bu ulkede ?
Kanka recep mecep parayi bulduk gel bunu Istanbulun Fethi filmine basalim paramiza para katariz, konu Istanbulun Fethi oldumu sponsorun dibine vururuz, devlet imkanlari altimizda seferber, butce buyudukce oyuncuyuda mesur olacak diye yemek parasina calistiririz, 1 koyup 3 alacagiz ya....
öncelikle filmi yeni izledim eve geldim ve yorumumu yapıyorum, filmi netten izleyecetim, gece vatki arkadaşlar, ısrar edince kıramadım gittim verdiğim paraya acıyorum. izlediğim en kötü, tarih filmlerinden birisidir, her yönüyle tek taraflı bir film. filmi yazan senaristin tarih bilgisi, ortaokul kitapları düzeyindedir. bizans'ı işgal eden bir türk ordusu, ve onun karşısında direnen az sayıda bir bizans askeri, ama filme baktığınızda sanki işgal eden bizans, işgale uğrayan türk tarafı gibi. ve bizans asker sayısı nerdeyse türklerle eşit durumda, filmin hiçbir karesinde buna dair bir bilgi yok, üç tane cenevre gemisi geliyor, sanki bütün batı yardıma gelmiş gibi lanse ediliyor, vatikan'nın bizans'ı sattığını, yardım etmediğini, oyaladığını ve piç gibi ortada bıraktığını sağar sultan biliyor ama biz türkler bir türlü öğrenemedik bunu. iki iki dört, vatikan veya tüm batı bizans'a yardım etmemiştir. ama bizim hala kafamız haçlı da şunda bunda allahtan filmde bir kaç katolik karşıtı çıkış gördükte yüreğimize su serpildi! çandarlı halil olayı, çandarlı ailesi ile osmanlı ailesi arasında bir iktidar çekişmesi vardır, ikinci murat'ın tahtan çekilme sebebi, çandarlı ailesinin amansız muhalefeti ve murad'ın kaybettiği savaşlardır, ama filmde murad'ı tekrar tahta, çıkartan çandarlılar, gibi göstermişler ve çandarlı halil satır aralarında "hain" olarak verilmiştir. bu adam hain filan değil, osmanlı ailesine, rakip olan bir türkmen ailesinin lideridir. zaten fatih daha sonra başta halil olmak üzere tüm çandarlı ailesini iktidardan temizlemiştir, bir daha da hiçbir türkmen ailesi saraydan içeri girememiştir. yanlış anlaşılmasın böyle filmler çekilsin ve çekilmelidir ama böyle değil! tarih konusunda objektif olamazsan hiçbir şey olamazsın türklerin ölülerini ilahi eşliğinde gösteriyorsun da bizans'ın ölüleri nerede? sanki türklerin istanbul'u alması hakmış gibi, yansıtmak hangi akla hizmet? askerleri arasında savaşarak ölen bizans imparatorunu zevki sefa içinde göstermek hangi akla hizmet? bizans'ta dahil olmak üzere istanbul'un düşeceğini herkes biliyordu ama öyle bir verilmiş ki gören de bizans'ı 700 yıllında ki o şaşalı imparatorluk sanacak. evet bizans bir dönem çok büyük bir imparatorluktu ama 1453'te sarayburnu ile topkapı arasına sıkışmış en kötü beyliklerden bile daha kötü durumda olan bir impratorluğu son kalıntısından başka birşey değildi. ve buna rağmen o insanlar şehirlerini kanlarının son damlasına kadar kahramanca savaşarak korudular, imparatorun askerler arasında ölü bulunması bile buna açık bir örnektir, ama yok biz haçlıydı boktu püsürdü diye modern "battalgazi" filmleri çekmeye devam edelim. esir alınan türklerin asılma sahnesi, arkadaş belli gişe yapmak istiyorsun, insanların milliyetçi ve ümmetçi duygularına oynuyorsun da, bu sahneye ne gerek var diye soramadan edemiyor insan. filmin teknik boyutuna girmek istemiyorum ama sadece şunu söylemek gerekirse, illa ki batı endeksli film yapmanın ne gereği var? film de ki adamlar türklerden başka herkese benziyordu. daha yazacak çok şey var, onları da sonra yazarım ama tek kelime ile berbat olmuş, çok paranız varsa izleyin, parası az olanlar nete düşmesini beklesin.
Sinemalar.com ~ Az Sonra Sinemalar.com'a Yönlendirileceksiniz...
+10000 katılıyorum 1 sayfa önce yönetmeninden , yapımcısından senaristinden bahsettim zaten.. Öyle düşük paralara çekilen harika filmler varki.. Gallipoli güzel örnek bende sölim mad max'in 200.000 dolara çekildiğini biliyormuydunuzKi dünyanın en iyi post-apocalyptic filmlerindendir hatta filmidir. Open Water filmi 500.000 dolar , Testere 1 ise 1.2 milyon dolar'a çekilmiştir. Keza Rezarvuar Köpekleride 1.2 milyon dolara çekilmiştir. Oscar da geçen yıl en iyi film ödülünü kazanan savaş filmi olan The Hurt Locker ( Ölümcül Tuzak) 15 milyon dolara çekilmiştir.Slumdog Millionere ( Milyoner) filmi yine oscarlı bir film ve 16 milyon dolara çekilmiştir.Bence dünyanın en iyi savaş filmlerinden biri olan Platoon 6.5 milyon dolara çekilmiştir.Son zamanlarda çekilen ve en güzel 2. dünya savaşı ortamlarından biri olan Der Untergang (Çöküş) 13 milyon dolara çekildi.Daha çok örnek var böyle... 17 milyon dolar harcadım bu filmi çıkardım demek bilemiyorum ben utanırdım..
Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..
heleki son yıllarda maliyetler çok düşdü çünkü misal madmax çekilirken çekilen yapılan effectler mekanik effectlerdi adamlar bir kule yapmaları gerekiyorsa gerçekden yapmaları gerekiyordu öyle bilgisayarda digital falan yeşil ekranın önünde yapılamıyordu o teknoloji yokdu çünkü.. şimdi effectler artık her şey bilgisayarda yeşil perde önünde bir stüdyoda çevrilen filmler en son bildiğim im the legend biraz eski post-apocalyptic filmlere saygı duruşu çerçevesinde mekanik manuel effectlerden yapıldı filmin çoğu alanı şehir platoları falan..
bu devirde film yapmak riskli iş türkiye izleyicisinin heleki film düşkünü insanların gözleri alışmış yüksek kalite film izlemeye hollywood olur ingiliz sinemasınında hongkong sinemalarınında çok iyi yapıtları var son zamanlarda yani kaliteye alışmış gözler ucuz effectli bir film gördükmü hemen notunu verebiliyoruz..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Aman Kurtuluş'u bari batırmasınlar.. çekeceklerse adam gibi çeksinler o devri yaşanan gerçekleri yansıtsınlar..
Anıl Atabey
ben filmi izlemedim fakat fragmanlardaki görsel efektler cok iyi degildi,cok basit görünüyor ve inandırıcılıgı öldürür diye düşünüyorum...bakalım birde izledikten sonra yorum yaparım artık...umarım yanılırım
biraz salonlar rahatlasın hemen gitmeyi planlıyorum. gidenlerin hepsinden iyi yorumlar aldm
Honda Civic İes, Nissan 200sx s14, Honda Civic eg6 si, Citroen c2 VTS
ben sinemada çalışıyorum..filmi izleme imkanım olmadı çünkü sürekli salonlar dolu..izleyenlerin bir kısmı filmin iyi olmadığını söylüyo , bir kısmıda güzel diyo...çok üstün körü gitmiş film..ayrıntılara pek yer yokmuş..bide başrol hariç oyunculuklar kötüymüş.efektler pek gerçekçi olmamış v.s.ama gişe yapması güzel çünkü bir kerede zirveye çıkamazsın..bu şekilde yeni filmler geldikçe gelişecektir diye umuyorum..
17M Dolar'i nereye harcadiklarini aciklasinlar bence;
3 Adam
1 Bagaj ekipman
1 tane Z1 Kamera
2 Plastik Tufek [3.cuyu alacak paralari yokmus]
4 Gun Cekim
Toplam 6 haftada bunu yapiyorlar;
Richard Hammond presents Bloody Omaha (The Graphics) - YouTube
Ve sadece post-production videosu 4M kisi tarafindan izleniyor...
daha izlemedim ama gidenlerin bir kısmı iyi bir kısmı kötü diyor bakalım salonlar rahatlasın giderim bende
neden bu kadar sert eleştiriler geliyor anlayamadım..
Bir hollywood filmi mi bekleniyordu ? Kaldı ki bence şu ana kadar çekilmiş en başarılı Türk filmi.. Senaryo biraz havada kalmış olabilir ama böyle oldu diye filme gitmemezlik ya da gereğinden fazla eleştiri olmamalı..
.
Bugün Muğla'da sinemaya Fetih 1453 flimini izlemeye gittik saat 20:00'de havanın 1 derece olmasına rağmen ve flim 3 salon'da oynamasına rağmen hiç bilet kalmamıştı üstelik bekleyen daha bir sürü kişi vardı.
ben dün gittim filme salon ful çakılıydı konu tarihimiz olduğundan ona sözüm yok az da olsa tarihte ne yaşanmış kitaplarda okuduk öğrendik şimdide izledik ama bana film çekimleri pek hoş gelmedi açıkçası kaç milyon dolar harcanmış orasını bilmiyorum ama o kadar harcanmadığı kesin ben birazdaha akıcı olmasını isterdim sanki konu fetih değil ulubatlı hasanın yaşadığı aşk film gibiydi. ben beğenmedim.
Honda Eg
Mk 6,5 Fiesta
Mk 7 Fiesta
Kuş Serial 90 Doğan L
Honda Ek
üstteki videoyu bende izlemiştim daha önceden.çok şaşırmıştım ilk izlediğimde.burdaki yorumlardan sonra insanın hevesi kaçıyor malesef filme karşı.hele para konusunda yukarıdaki mesajlar yüzünden kötü bir izlenim oluştu.böyle bir işin güzel,ruhlu olabilmesi için çıkarın arka planda olması lazım.yukardaki mesajlarda okuduğum kadarıyla pek böyle bir durum görülmüyor.adamlar kazanıcaklarını her türlü kazanıcaklar zaten de içimden izlemek gelmiyor şimdi.
vallaha en kısı zamanda izlemek istediğim bir filim sanırım 15000 kişi oynamış filimde bütcesi ise baya iyi bir meblağ.tarih kokuyor![]()
artık corc-i zamanıcdti
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)