o zaman htc desire hd al , fiyatı da aynı 3g ile , iphone dan geçtim bu telefona kesinlikle iphone'dan daha üstün.
http://www.phone-vs-phone.org/wp-con...s-iPhone-4.jpg
İphone 4 e göre HTC Artıları
- En önemlisi iphone daki gibi şebeke problemi asla yaşamıyorsun
- 3g yok ama daha hızlısı var HSDPA diye geçiyor 4G ye denk aşagı yukarı
- Çok daha hızlı , arka planımda şu anda bakim hmm 6 tane program çalısıyor banamısın demiyor alet
- Ekran büyüklüğü nerdeyse 1 cm sagdan soldan fazla iphone a göre
- Rom yükliyip tamamen zevkine göre geliştirebiliyorsun
- iphone da heryerde kablo lazımken veya itunes kanser programı illa gerek duyuyorken bununla anında wirelessdan pc ye conncent yapabiliyrosun veya bildiğin usb kablosuyla
- İphone nun aksine pilini değiştirebiliyorsun + iphone da simkartı cıkarmak adamı kanser ediyorken (birkere dısarda cıkarmam gerekti o minik anahtarı yoktu yanımda saatlerce cıkartabilmek için simkartı ince bi iğne tarzı şey aradım..) desireda elinle normal şekilde cıkarabiliyorsun
- internette gezinmek çok daha keyifli , yazılar daha okunaklı
- İphone da olmayan flash desteği ile internet sayfalarındaki herşeyi izliyebiliyorsunuz
- 720p hd çekimi ve fotoğraf çekimi çok daha başarılı
- Uygulama olarak iphone da ne varsa şu an android de var.Ayrıca iphone daki gibi işletim sistemini kırdırmana falan da gerek yok.Torrent ten 5gb app ve oyun indirdim yükle yükleyebildiğin kadar
- Muzik konusunda başta çok kaygılarım vardı ama gordumki kesinlikle sesler çok daha kaliteli htc , resmen bass hissediyorsun.
- İphone daki gibi binbir türlü maymunluk yapmıyorsun mp3 zil sesi yapmak için.Hafıza kartına attıgın her ses dosyasını zil sesi yapabiliyorsun.Hemde kesip biçip.
- Hareketli wallpaperları olsun , skinleri olsun kesinlikle ana sayfa ve menuler çok daha cafcaflı.Bazen hareketli arka planları öyle dakikalarca izliyorum.İşte hava yagmurluysa ekrana sürekli yagmur damlası gelmesi sileceklerin cıkıp onu silmesi , sisli ise menulerin sis içinde kalması , hava kararınca aynı anda arka plandaki güneşin batması ve bunun gibi uygulamalar çok daha etkili.Hava durumunuda direk içindeki gps den alıyor.
HTC Eksileri
- Henüz elimden düşürmedim ama daha hassas duruyor iphone göre , iphone u bikaçkere çok saglam düşürdüm banamısın demedi
- İphone dokunmatikte 1 adım önde.Yani hiç iphone kullanmasam pek bişey fark etmem ama iphone kullandıgım için fark edebiliyorum bazen dokunuyorsun algılamıyor kanser ediyor ama bunu yazdıgım diğer forumlarda hyr hiçbir sorun yaşamadık dediler belki ben tam dokunamıyorum bilmiyorum :)
- İphone ekran görüntü kalitesi olarak biraz daha iyi.Ama htc nin daha büyük ekranı var çok hoş oluyor okumak nette gezmek
- Htc de arka taraftaki kamera çıkıntılı bir biçimde dışarda duruyor ve koruma kapagı vs yok masaya koydugunda ilk masaya değen yer kamerası oluyor ne kadar etrafında lastik olsada çizilme riski var
- Pil konusunda iphone daha iyi.Ama dediğim gibi uzun yola cıkarken yanına ekstra pil alırsan iphone dan çok daha uzun kullanırsın.Normal günlük kullanımda yeterli pili desire nın
- İphone da ne yüklersen yükle çatır çatır çalısıyor binlerce uygulama oyun yükledim daha 1 kere milisaniye bile olsa takıldıgını görmedim iphonun ama android de bazı programlar çalısmıyor mesela gidiyosun baska versiyonunu bulup indiriyorsun veya dll eksik diyor onu bulup klasörüne atıyorsun vs vs dedim ya biraz pc mantıgıyla calısıyor ama bu çalısmıyor dediğim programlar genelde amatör user ların kendi yaptıgı programlar mesela oyun emulatorleri veya pc oyunlarını android e uygulanmıs halleri ama daha android marketten indiripte çalısmayan program görmedim genelde bilindik programlarda hiç sorun yasamıyorsun (whatsapp , 4square , kamera programları , facebook , msn vs)
- Yukarıdaki yazıya ek olarak iphone da herşey iphone için üretildiğinden yükle hemen çalıstır yapabiliyorken mesela androidde özellikle oyunlarda indirirken telefonuna göre olanı seçiyorsun.Ne gibi oluyor mesela oyunun rar olarak indiriyorsun içinde desirehd.apk , lg.apk , galaxys.apk gibi aynı oyunun telefonlara göre versiyonları cıkıyor ordan telefonunun adı geçen oyunu atıyorsun hafıza kartına zor bi olay değil tabi..
- iphone nun dısarıya veren sesi daha fazla.Htc de zil sesi yapıcagın mp3 leri biraz sesi yüksek olanlardan seçmen gerekebilir eğer bulundugun yer çok sesli ise.
- iphone nun telefon rehberi daha kolay kullanılıyor.
- iphone u keşfetmek çok çok daha basit.Ben bir günde herşeyiyle çözdüm iphone u ama android de hala bilmediğim bisürü şey var.Çok karışık ama karışık olmasının sebebi basta dedim ya daha pc imsi olması.
- İphone da önde de kamera varkan Htc de yok.Ama sor iphone varkende hiç görüntülü konuşma yapma gereği duymadım duyucagımıda sanmıyorum
aklıma gelenler bunlar.Ne olursa olsun bence HTC çok daha zevkli bir cihaz.Geliştirilebilir olması zaten asıl özelliği.Mesela şu anda birçok kişi windows 8 mobile ı bekliyor.Çıkar çıkmaz 2. işletim sistemi olarak yüklicem :) İphone da böyle şeylerle ugrasma şansın yok neyse onu kullanıyorsun.Ama dersenki ben böyle ugrasmayı , karıştırmayı çok sevmem o zaman iphone daha basit.
Edit: iphone 3g Desire HD'nin yanına bile gelemez yani kıyas kabul etmez , genelde kıyaslamayı iphone 4 e göre yaptım ancak o kıyaslanabilir çünkü desire HD ile.Ben carefourdan aldım bikaçhafta önce 1180 Tl 12 taksit.