araç km düşürülmesini nasıl anlarız. dreksiyona bak vitese bak gibi şeyler degil elektronik olarak anlamak mümkünmüdür. bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
araç km düşürülmesini nasıl anlarız. dreksiyona bak vitese bak gibi şeyler degil elektronik olarak anlamak mümkünmüdür. bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Geçen bir arkadaş Clio Rs sordurdu Şasi numarasını istedim
Şasi numarasını tanıdık serviste sorgulatttım KM düşürülmüşten ziyade Sol direkten girme ve komple şanzıman değişiminden bir sürü yara bere içinde bilgiyede ulaştım...
Allah razı olsun kayıt sisteminden
würth snooper isimli programdan kendi km'eme bakmıştım arasında 8km vardıBildiğim kadarıyla bosch kt300 lerde bakabiliyor.
Elektronik olarak malesef anlamak mümkün değil: ya geçmiş bilgilerinden yada yıpranmadan tahmini bir km düşünülür.
Bazı araçlarda gerçekten çok belli oluyor iç kısımın yıpranması. Araç ne buarada?
SongürGarage
USPeformance by UtkuSelamoğlu
Bmwlerin bir kismini anlarsin analog gostergeyse tirnaklarindan vs anlasilabiliyor iyi elektrikci anlayabilir
körler sağırlar
bazı marka/model araçlarda km bilgisi ecu dada kayıt ediliyor o şekilde anlaşılır ancak
ama bazı araçlar ve çok nadirdir bunlar
Bmw mini landrover bunlarda var servise girdiginizde anahtari biryere sokuyolar ve km cikiyo anahtara kayit ediyo ecu uzerinden gercek km yi muhtemelen mercedes de flnda vardir bmw eminim o gruptan
direksiyon ve vites topuzundan anlaşılabilir ama tabi bu parçalar tekrardan deri kaplanırsa o da suya düşer,
geçen gün amerikan park için gittiğim elektrikçiye 1 saat içerisinde 3 araç geldi galericiler bıraktı, 2'si yanan arıza ışıklarını söndürttü, diğeri km.düşürttü. PES dedim.
Birde motorun alt kısmında keçelerde,aks körüklerinde vs yağ kaçakları varsa fazla km yapmış demektir.
History;
1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG
Aracin modeli eski degilse en garanti yontem servis yontemidir.Sonucta atiyorum arac 100 bin km de.Fakat 90 bin bakimina 3 sene once girmis.E 3 yilda 10 bin asiri az olacagi icin aractan supheleneceksin..Gibi bir mantik...
sizede çok açık ve net bilgi vereyim elektronik km li arabalarda eğer km değşikliği yapıldıysa,yine elektronik olarak anlaşılması mümkün değildir.yani hiç bir şekilde aracı bi cihaza bağlayarak veya başka bir şekilde elektronik ortamda o arabanın km düşürldüğünü anlayamazsınız bu birinci mesele ve esas sizin merak ettiğiniz konun cevabı.
Analog km lerde ise bi arkadaşımız belirtmiş,gösterge paneli söken veya sökülmesine şahit olmuş veya ucundan kıyısından bu işlere denk gelmiş arkadaşlar bilirler,km sayacının arkasında kemik bir mekanizma vardır hem sayaç geri dönmesin veya kurcalanmasın diye onu bi şekil tornavida ile kanırtıp açabiliyorsunuz,sonra km ayarlanıyor geri takılıyor.işini temiz yapmamış bi usta bu panel sökümünde veya dediğim km sayacı değiştirme işleminde bazı emareler bırakmış olabilir panel sökülüp anlaşılır,analog gösterge olupta beyine kayıt yapan araçlarda var bildiğim kadarıyla,onlardada hem analogu hemde beyini değiştiriyorlar.Analogu değiştirip beyine girmeyen bir salağa denk gelmeniz lazım ki anlaşılsın.
Özet Geçeyimhiç bişekilde elektronik olarak bir aracın km düşürldüğünü anlayamazsınız
bizim hondalar da en soldakı 1 rakamı biraz yukarı dogru duruyor ben oyle dıye bılıyorum
rakamların kalibresi genelde birbirini tutmuyor manuel göstergeler adına fakat dijitaller hakkında bilgi sahibi değilim
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!
http://www.torkgaraj.com/
Beğenirseniz çok sevinirim teşekkürler.
Çekimlerim : http://www.facebook.com/pages/Photog...09808212402660
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)