User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
53 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Alfa Romeo Tonale 1.3 Phev 280hp-AWD

IbizaFR150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Alfa Romeo Tonale 1.3 Phev 280hp-AWD

Herkese selamlar,
    R60 Mini Countryman S All4 ile geçen 3 yılın ardından bu dönemde elektrik teknolojisinin ideal kullanımı olduğunu düşündüğüm plug in hybrid (elektrik-benzin bir arada, iki motor) araç arayışına girdim ve finalde seçenekleri Alfa Romeo Tonale,Volvo xc40 ve DS7 olarak 3 seçeneğe indirdim.

Adını ilk defa duyduğum Uzakdoğu ve özellikle Çin markalarına mesafeli olduğum, tasarıma,marka kimliğine de önem verdiğim için tercihim Alfa Romeo Tonale 1.3 280hp Q4 phev (destan gibi model adı) modeli oldu. YouTube veya yazılı ortamda doğru düzgün bir test görmediğim için biraz detaylıca yazmaya gayret edeceğim.

Aracı, teknik özellikleri benim için etkileyici olduğu için aldım. Önde 180hp benzinli, arkada 120 hp elektrikli motor bulunuyor, ayrı ayrı veya beraber çalışabilen bu iki motor ile aracı 3 farklı şekilde, tam elektrikli, hybrid ve klasik fosil yakıtlı araç gibi kullanabiliyorsunuz. Arkadaki 120 beygirin 20 tanesini kendine saklayıp toplamda size 280hp güç ve 4 teker çekiş sistemi sunuyor. Bu saklama muhabbeti sayesinde şarj tamamen bitse bile ekonomi veya performans isteklerine cevap verebiliyor. Bir de araçta E-Save adı verilen sistem bir butona bağlı olarak çalışabiliyor. Bu sistem pili benzinli motordan sarj edebildiği gibi, pilin mevcut yüzdesini koruyabiliyor da, 2 kullanım şekli ayarı var anlayacağınız…

Araçta level 2 otonom sürüş sistemi bulunuyor. Adaptif hız sabitleme,mesafe ayarı,şerit takip,fren gibi özellikleri var.

Araçta ciddi bir işletim sistemi bulunuyor, bu sisteme sadece “multimedia” demek çok hafif ve hatta komik kalır. 4 günde menülerin ayarların hepsini gezememiş olabilirim…
    Sürücü profillemesinden aracın hangi modda nasıl davranacağına, sarj takviminden sürüş güvenlik sistemlerinin en ince ayrıntısına kadar her detayı ayarlayabilyor, motor yağı/şanzıman yağı sıcaklığından turbo basıncına,su sıcaklığına kadar tüm performans göstergelerini görebiliyorsunuz. Aracın kendi navigasyon sistemi trafik durumunu göstermese de hız sınırından yakındaki akaryakıt istasyonlarına kadar gösteriyor. Apple Car play-Android, kablosuz sarj, ayakla açılan bagaj,adaptif led farlar,koltuk ısıtma/havalandırma,cam tavan-sunroof,harman kardon müzik sistemi…Yok yok diyebilirim.

Sarj-menzil-tüketim konularına gelelim.
    Belirttiğim gibi araçta 2 ayrı motor var ve dolayısıyla sağda ve solda olmak üzere 2 depo kapağı bulunuyor. 15.5kw kapasiteli elektrik motoru araçla beraber gelen kablo-adaptör ikilisi ile 220v ev tipi fişle 6 saatte, dışardan alacağınız ve AVM-Yakıt istasyonu gibi yerlerdeki hızlı sarj istasyonlarında sarj etmeniz için gerekli olan type 2 AC kablo ile 2 saatte tam doluma ulaşıyor. 15 Eylül 2024 fiyatıyla avm’de 90tl’ye 0dan 100e dolum yaptım.

Aracın elektrik motorunun avantajı şehiriçi dur kalk trafikte, şehir içi sürüşlerde daha çok ortaya çıkıyor. Size tam elektrik ile 60km menzil veriyor ki işi 10km uzaklıkta olan biri için bu en az 5-6 kere yakıt yakmadan işe gidip gelmeyi sağlıyor.

İstanbul gibi bir şehirde ortalama hız 20km’ler seviyesine indiğinde tamamen elektrik ile ilerlediğinizde tüketim sıfıra yaklaşıyor. Benim henüz evde sarj etme imkanım olmadığından elektriği idareli kullanıp aracı hybrid modda kullandığımda,yokuşlu,dur kalklı trafikte tüketim 4lt’nin altına indi, teyze modunda kullanırsanız hybrid kullanımda tüketimde 3ün altını rahat görebilirsiniz. Unutmadan, sadece elektrik motoru ile 120km kadar hızlara çıkabiliyorsunuz!

Tasarım konularına çok girmeyecem, İtalyan tasarımları zaten ortada. Hepsi birbirine benzeyen elektikli otomobiller arasında, adını ilk defa duyduğum Çinli üreticilerin yanında, otomobil tarihine damgasını vurmuş,100 yıldır otomobil üreten bir markanın aracını kullanmak aracın içinde de dışında da yolda da iyi hissettiriyor.

Şimdilik bu kadar yazayım, aklıma geldikçe yine eklemeler yaparım.

Eğlenceli bir testini buldum:
    https://youtu.be/j-tFU8JrGkw?si=2K9u0QbY_qsRnvjp

İşletim sistemi videosu:
    https://youtu.be/-eLcTDp-mfU?si=t9bLI-7-Vwi0k-zp
    Konu IbizaFR150 tarafından (18-09-2024 Saat 17:08 ) değiştirilmiştir.

cnzdmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun, benimde radarımda olan bir araç Tonale.

Almışken 1.5 hybrid yerine 1.3 plugin hybrid daha mantıklı tabi. Hem performans hem tüketim hemde AWD farkı işin içine giriyor.

Yol sesi ve konfor konusunu sorsam size. Alfa lar genelde biraz sert olurlar iyi yol tutuşla beraber. Bu araçta durumlar nasıl ?

eminkilic61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun, hibrit sistemler çok mantıklı hala gelmeye başladı. bu aracın değerleri de baya iyiymiş.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cnzdmr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun, benimde radarımda olan bir araç Tonale.

Almışken 1.5 hybrid yerine 1.3 plugin hybrid daha mantıklı tabi. Hem performans hem tüketim hemde AWD farkı işin içine giriyor.

Yol sesi ve konfor konusunu sorsam size. Alfa lar genelde biraz sert olurlar iyi yol tutuşla beraber. Bu araçta durumlar nasıl ?
    Bence bu aracı yorumlarken eski Alfalardan kalma ezberleri bir kenara bırakmakta fayda var. Herşeyi ile yepyeni
    bir araç. Gösterge fontları,vites pedalları,işletim sistemi Fiat’tan ziyade Ferrari-Maserati atmosferi,esintisi var diyebilirim. Özellikleri sayarken adaptif süspansiyon sistemini unutmuşum. Araçta dynamic modda sertleşen süspansiyon diğer modlarda yumuşuyor, hatta dynamic modda sert süspansiyonu yumuşatıp diğer özelliklerini sabit tutmak mümkün. Yol sesi 150-160 tan sonra duyulmaya başlıyor. Şehiriçinde elektrik sessizliği hakim.

Sti_Ozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha önceden hiç bilmediğim bir motor kombinasyonuydu, güzel de güç verisi var. Şehir içinde hibrit sistem gerçekten tüketim vb. masrafları çok çok düşürüyor birde atiklik durumu yanın kar kalıyor. DS7 lerde bu sistemi inceliyordum bende. Sizin DS yerine Alfa tercih etmenizdeki temel sebep ne oldu? +/- gördüğünüz bir durum var mıydı incelemenizde?

Hayırlı olsun, kazasız belasız keyifli sürüşler
    Hız,sonsuz bir tutkudur.

mikelazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırlı uğurlu olsun
    çok mantıklı araç olmuş.

km yaptıkça ş.içi-ş.dışı yakıt yorumlarınızı merak ediyorum.

fatihob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Hayırlı olsun güzel seçim. Güle güle kullanın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sti_Ozan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha önceden hiç bilmediğim bir motor kombinasyonuydu, güzel de güç verisi var. Şehir içinde hibrit sistem gerçekten tüketim vb. masrafları çok çok düşürüyor birde atiklik durumu yanın kar kalıyor. DS7 lerde bu sistemi inceliyordum bende. Sizin DS yerine Alfa tercih etmenizdeki temel sebep ne oldu? +/- gördüğünüz bir durum var mıydı incelemenizde?

Hayırlı olsun, kazasız belasız keyifli sürüşler
    Ben biraz daha sportif araçları beğeniyorum, ayrıca aynı fiyattaki DS modellerinin km durumu çok daha fazlaydı. Boyutları da biraz daha iri geldi. Tercih meselesi.. DS de eminim iyi ve keyifli bir araçtır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İyi dilekler için hepinize çok teşekkürler, daha güzelleri sizlerin olsun. Tüketim ve diğer konuları tecrübe edindikçe paylaşırım. Piyasada çok bilinmeyen bir motor seçeneği, bilinirliği artar umarım.

CüneytIşıkkent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın. Elektriktense hibrit hala çok mantıklı bir seçenek aracın tasarımına diyecek bir şey zaten yok.
    Umbrella Corporation

SkY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırlı olsun kazasız belasız kullanın

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    italyan aygırı biraz ehlilleşmiş mi ne
    valla ben cok begendim kazsız belasız günlerde agız tadıyla bınersınız inşallah
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 16EC813 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    italyan aygırı biraz ehlilleşmiş mi ne
    valla ben cok begendim kazsız belasız günlerde agız tadıyla bınersınız inşallah
    Teşekkürler, yaşayıp göreceğiz bakalım. Fazlaca Modernize olmuş ama D modunda pek ehli olduğu söylenemez. Sakin kalıp ekonomi yaptırmak zor uzun yolda.

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    OPC Sinan, aracın "sportifliğini" çok başarılı bulmasa da, kesinlikle sahip olmak istediğim bir araç. Performansı, görüntüsü vesaire anlamında tipik bir Alfa. Sınıfında hiç bir araca benzemeyen güzel estetik tasarım, farklılık şu bu, tam aradığım şey.

Geçenlerde Sinan Volvo XC60 T8 Recharge kullandı, tam benlik plug-in hybrid güzel diyordu. Bence de, elektrikli için biraz erken olabilir kendim için ancak PHEV kesinlikle olur.

Bu anlamda zaten istediğim araçlar XC60 T8 Recharge, X1 xdrive 30e, Tonale 1.3 Hybrid, Compass 1.3 Hybrid (bu 240hp, 280 olsa dadından yenmezdi).
    Daha "ulaşılabilir" olanlar Tonale ile Compass zaten kendimize göre...
    Elimde maddi imkan olur olmaz bu araçlardan birine sahip olmayı çok istiyorum.

Güle güle kullanın, mis gibi araç.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    OPC Sinan, aracın "sportifliğini" çok başarılı bulmasa da, kesinlikle sahip olmak istediğim bir araç. Performansı, görüntüsü vesaire anlamında tipik bir Alfa. Sınıfında hiç bir araca benzemeyen güzel estetik tasarım, farklılık şu bu, tam aradığım şey.

Geçenlerde Sinan Volvo XC60 T8 Recharge kullandı, tam benlik plug-in hybrid güzel diyordu. Bence de, elektrikli için biraz erken olabilir kendim için ancak PHEV kesinlikle olur.

Bu anlamda zaten istediğim araçlar XC60 T8 Recharge, X1 xdrive 30e, Tonale 1.3 Hybrid, Compass 1.3 Hybrid (bu 240hp, 280 olsa dadından yenmezdi).

tamolarak bunumu demek istemiştiniz ilanlara baktırdı konu sahibi hepimizi ama tabii ki hayaller paris

Galeriden Alfa Romeo Tonale 1.5 VGT Veloce 2023 Model İstanbul 9.510 km Gri - 26399400 | arabam.com

konu sahibinin affına sıgınarak bunları yazdım umarım sıkıntı olmaz
    PROSTOCK GARAGE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Sinan’ı sever takdir ederim de testleri gerçekçilikten uzak bence. Aracın sarjını bitirip orman yolunda viraj kastırarak test yapmış. Şehiriçi tasarrufu ve otoyol performansı yok testte. Yumuşak dediği direksiyon dynamic modda ve hızlandıkça ağırlaşıyor. Gördüğüm en kötü testlerinden biriydi. Nerde And Mehmet ile yaptıkları testler nerde bunlar…
    Çok sağolasın, daha güzelleri sizin olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tamolarak bunumu demek istemiştiniz ilanlara baktırdı konu sahibi hepimizi ama tabii ki hayaller paris

Galeriden Alfa Romeo Tonale 1.5 VGT Veloce 2023 Model İstanbul 9.510 km Gri - 26399400 | arabam.com

konu sahibinin affına sıgınarak bunları yazdım umarım sıkıntı olmaz
    İlan başlığında 1.5 hybrid yazıyor içinde farklı… malesef millet tam çözemedi hangisi plug in hangisi mild hybrid.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı IbizaFR150 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlan başlığında 1.5 hybrid yazıyor içinde farklı… malesef millet tam çözemedi hangisi plug in hangisi mild hybrid.
    alcapone kadar vahşi ve asi ama enaz sophia loren kadar çekici
    senin makinenin yeni sloganı olsun
    Konu 16EC813 tarafından (19-09-2024 Saat 10:52 ) değiştirilmiştir.
    PROSTOCK GARAGE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alcapone kadar vahşi ve asi ama enaz sophia loren kadar çekici
    senin makinenin yeni sloganı olsun
    Gördüm o ilanı milletin yaratıcılığı eşsiz.Ama tanım doğru.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler