Herkese selamlar,
Yeni bir işe atılmam sebebiyle, hem nakit gereği hem günlük yapacağım KM' den dolayı ekonomik ucuz yollu bir şey arıyordum. Egea falan derken, daha önce sport modeline bindiğim Corsa D almakta karar kıldım.
Araç 2014 model 1.3 CDTI 75HP Active paket. 95 bin KM de Mart ayında aldım, güncel 106.500 KM
Bakım harici hiç bir şey yapmayacağım diyerek başladığım bu yolda yaptığım ekstralar;
-Orijinal body kit (sıfır olarak yurt dışından getirildi, artık servislerde getirmiyor)
-OPC Line jantlar ve vauxhall göbekler
-OPC Line Füme stoplar
-OPC Line füme çamurluk sinyali ve çerçevesi
-215/45/17 orijinal ebat lastik
-GID ekran
-LLumar Air80 Ön Cam Filmi
-Ayna kapakları CarbonDizayn Sinan abide piano black kaplandı.
Kırklareli / Lüleburgaz' dan arabayı almak için ekspere girdik. Tabii burada satıcıyla bir problem yaşadım çünkü bana kaputta ki X olarak çizilmiş ve üstüne rötuş yapılmış olayı söylememişti. Ne var bunda boya değil bir şey değil diyor bir de. Arkadaşımla gitmemiş olsam belki de geri dönerdim, hiç indirim de yapmadı.
neyse dedik, aldık ve döndük İstanbul' a.
aradan bir ay geçtikten sonra, dediğim gibi dayanamadım ve tuningçiler satılan body kitler hiç hoş olmadığı için orijinal olarak araştırmaya başladım ve parçalar gelmeye başladı.
burada arka siyah boyalı ama sıfırdı (bantlardan anlayabilirsiniz) sanırım yurt dışında biri sipariş verdi, vazgeçti gibi bişi olmuş.
arka tamponunda boyaya ihtiyacı vardı; arka ek, spoiler ve arka tamponu boyaya bıraktım;
bir kaç gün böyle gezmiştim çok garip geldi
neyse ki 2 gün sürmüştü;
marşpiyel de ardından geldi boyandı vs. derken takması gerçekten çok zor.. Corsa D orijinal marşpiyeli çok yuvarlak içeri doğru olduğu için çok fazla uğraştırdı beni. alttan kıskaçları takıyorsun vs. mecburen biraz kaportaya denk gelen kısma silikon sıkıyorsun ve çok ince yerden tutuyor, biraz fazla kaçırmışım silikonları montajdan sonra bantları söktüğümde sinirden arabayı satacaktımo silikonları nasıl temizlediğimi inanın hatırlamıyorum bile desem yeridir.
neyse bir türlü hallettikten sonra, Gid ekran (makyajlı kep ile birlikte) denk gelince aldım.
@Mutu ile @c.sar beylerin Silivri' deki malikanesine giderken @SinanAdalı kadrajından bir foto oldu
Daha sonra, OPC Line füme stop ve OPC line jantlar
Lastikleri orijinal 215/45/17 ebatlara çevirdim;
Jant rengi güzel duruyordu aslında ama siyah jant çok seviyorum her ne kadar fotoğrafta kendini belli etmese de
Dayanamayıp, ESR jant ta piano black olarak boyattım;
Havalar iyice ısınınca ve bu araçların klimaları yeni arabalar kadar da soğutmayınca kendimi Tanzer Cam filmine attım ve ön cama air80 yaptırdım;
Jantlar siyah oldu, ayna kapaklarına da el atmam lazımdıCarbondizayn maslak Sinan abi de hallettik.
Bu da bayram tatilinde köyden akşam üzeri bir fotoğraf olsun; (air80 bu görünüşünü çok seviyorum)
Zaman ayırdığınız için teşekkürler![]()