User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
38 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Hikayeli bir Renault Sport Clio172 RS

MertSerhanÖ. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation Hikayeli bir Renault Sport Clio172 RS

Öncelikle herkese selamlar.Normalde araç için konu açma fikri aklımda yoktu,son yıllarda "hevessizlik"sendromuna bende katıldım bir çoğumuz gibi Ancak sevgili dostlarım Fatih ve Anıl'ın konu açmasından sonra anca beraber kanca beraber diyerek bende konuyu açmaya karar verdim.
    Yazılar uzun olabilir,şimdiden sölemiş olayım

Kendisini forumdan zaten bir çoğunuz hatırlar,hatırlamayanlar için komple restorasyon konusunu buraya bırakıyorum - http://www.techturkey.com/forum/otom...tml?highlight=

2007 yılında başlayan clio rs macerama tekrardan voz rs ile 5.clio rs macerama resmen başlamış oldum.
    2019'da AU plakalı,gözümün bebeği canım 172'mi kaybettikten sonra aslında bir daha asla clio rs almıcam demiştim.Çünkü benim için binebileceğim en güzel 172 oydu ve diğerlerinden keyif almam diyordum.Ta ki dizel c2 'mi satıp ne alsam ne alsam diye her türlü araç kategorisine bakana kadar.
    İlanlarda bir tane 5.25 e34 bulmuştum,zaten daha önce de bindiğim bir araçtı e34.Yasin brocuma sordum,alınır güzel araba dedi.Ama arkadaş adama hiç bi şekilde ulaşamıyorum.Mesaj atıyorum ertesi gün cevap veriyor,arıyorum açmıyor.Arıcam açın diyorum tamam arayın diyor ve yine açmıyor En nihayetinde vazgeçtim. O ara dedim bi clio rs bakayım.Girdim,baktım ilanlarda öncesinde tanıdığım bildiğim bu mavi arkadaş var.Eşime aracı gösterip ikna ettikten sonra aracı restore eden Serkan abiyi arayıp son durumu hakkında bilgi aldım.Araç Marmaris'teydi.Ben 2 gün sonra Trabzona eğitime gidecektim,hanım hamileydi nasıl yaparız ederiz derken çok sevdiğim bir kardeşime dedim Musti al gel arabayı.E abi baktırmıcaz mı arabaya? Yav yok neyine baktırcaksın expere girse her yeri değişenli çıkar zaten.Araba komple iskelet kalmış boyanmış Motor'da da bişey varsa gelince düşünürüz dedim ve biletlerini aldım.12 saatlik yolculuğun ardından vardılar ve ilk fotolar geldi;

Ufak bir görüntülü konuşma sonrasında dedim hadi çabuk alın gelin.Sonrasında noter yapıp o kadar yolun mükafatı olarak bi beach keyfi yapıp yola çıktılar

Gece saatlerinde sağ salim geldiler.Gelir gelmez hemen hanımla tura çıktık,yıllar sonra tekrardan clio rs e binmenin hazzı cidden çok başkaydı benim için.Baktım baya güzel araba.Sağından solundan ses gelmiyor,oldukça hoşuma gitmişti.Tamam dedim eksiklerinide zamanla yaparız.
    İlk olarak egzoz sistemini değiştirmek istedim.Zaten son susturucu olarak Supersprint'in clio rs için üretmiş olduğu son susturucu mevcuttu.Fakat borular hem dar hemde berbat haldeydi.Engin ustamızın yolunu tutup 63mm krom boru ve ufak bir orta susturucuyla hem performanslı hemde kaliteli ve az sesli bir egzoza sahip olduk.

Dükkanda boş olduğum saatlerdi,ses yalıtımı için biraz malzeme almıştım.en azından bagaj ve arka bölümü biraz daha toklaştıralım istedim ve bagajdan başlayarak amatör bi şekilde ses yalıtımımızı yaptık

Dedik müziğimiz eksik mi kalsın? hemen 2009'dan beri sahip olduğum,yıllardır kullandığım emektar Hertz HSK 165 lerimi montajladık.Bass olarak yine yıllardır kullandıgım Powerbass slim bassımızı taktık.minimum bass olacak şekilde,temiz güzel bir ses ayarı yapıp ses sistemi işinide halletmiş olduk.

Sonrasında geldik en önemli yerlerden birine.Aracımızın triger seti değişim zamanı gelmişti,trigeri değişirken bi'de devir daimimizi sıfırlayalım dedik.İki parçayıda orjinal bir şekilde temin ettikten sonra montajını yaptık.Triger setinin fotoğrafını çekmeyi unutmuşuz

Ağır bakımını yaptıktan sonra mekanik daha uzun süre bir işlemi olmaz diyip haydi terzi kendi söküğünü diksin diyerek aracıma uygulama yapmaya karar verdim.Boya yüzeyini düzelttikten sonra boya korumasını yaptık.

Sizin Maymun Olmanıza Darwin de Şaşkın.

Belly Detail

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Üzerinde kangoo vites topuzu vardı,onun yerine diğer clio rs'imde de kullanmış olduğum carbon vites topuzunu taktık.Tutuş hissiyatı gerçekten çok güzel.

Muayene zamanı geldi çattı.Fakat orjinal egzoz bulamıyorum.Yine Mustafa kardeşim ben bakıcam abi diyerek aramaya koyuldu.Çorum'da sıfır hiç kullanılmamış ve tüm etiketleri üzerinde orjinal bir son susturucu buldu.Fotoğrafları geldi,dedim hemen alıyoruz.Gerçekten çok zor bu şekilde bir parça bulmak.

Muayenemizi çok şükür problemsiz bir şekilde atlattık.Orjinal son susturucuyu da yine supersprint gibi flanşlı yaptırdım yarın öbür gün ses istersem hemen iki vida sökerek basitçe değiştirebileceğim.

Bu işlemlerden sonra uzun bir süre aracı kullanmadım.Eve gündelik bir aile arabası da alınca rs i baya bir unuttum açıkcası.Bu süreçte maalesef devir daim ve antifriz değişiminden sonra radyatörüm cortladı ve birleşim yerinden su kaçırmaya başladı Dedim şimdi böyle kalsın ben yaza girişte yine güzel bir bakım yaparım.
    Geçtiğimiz hafta kolları sıvadık.Orjinal Valeo radyatör buldum.Antifriz olarak yine orjinal Renault Glaceol antifrizi seçtik.O2 sensörümüzde arızalanmış onu da aldık.
    Bunları aldıktan sonra dedik ki şanzumanımızı da bi elden geçirelim.Aracın üzerinde ki şanzumanı yaptırmak yerine Selçuk Abi'ye ulaşarak direkt yeni bir şanzuman takalım kararına vardık.Bu süreçte Ali Doğukan kankamında desteği büyük teşekkür ederim kendisine
    Şanzumanımız geldi,yine valeo orjinal baskı balatamızı aldık.Motul şanzuman yağımız da tamam.
    Aracı söktükçe çok fazla eksik çıktı ve hepsini her gördüğümüzü düzelttik.

Selçuk abiye ve Hakan'a teşekkür ediyorum,ellerine sağlık.

Ardından sevdiğim arkadaşım Performance Garage Emrah'ın yanına gittim ve muhabbetle karışık yağ bakımını,buji bakımını,laçkalaşan km okuma sensörünü değiştirdik.Yine tüm filtrelerim'de ve bujimde orjinal parçaları kullandım.Yağ olarakta Liqui Moly 10-60 kullanıyorum.

Son olarak yazılım konusu aklımdaydı,amaç biraz devir açmak ve ufak bir harita düzenlemesi.Öyle uçayım kaçayım,roll'den role koşalım derdimiz yoktu.Bayiisi olduğum Neptune Chip Tuning'e giderek soft bir yazılım yapıp akşamında vuruntu kontrolü yaptık ve herşey yolundaydı.
    Şimdilik bir süre ara vereceğiz işlemlere.Sonrasında tampon boyanması,jant boyanması gibi daha kozmetiksel işleri var aklımda.Zamanla umarım hepsiniz hallederiz.Yeni eklemeler yaptıkça konuyu güncelleyeceğim.

Son olarak sevdiğim bir kaç fotoğrafı olsun

Bu süreçte destek olan arkadaşlarım;
    Forum ahalisinden kardolarım Anıl Eren,Fatih Duran,Alper Ergüden,Aşkın Saraçlıoğlu'na
    Selçuk Ayık,Ali Doğukan Çınkır ve Serkan Özkurt'a
    Maslak Sanayi'nin çiçekleri canım ciğerlerim Ferhat Kuru,Emrah Işık'a
    Eski bir rs gediklisi olan Yunus Emre Yılmaz'a
    Neptune ekibi Gökhan Karadeniz ve Ferhat Kara, Çağatay Coşkun,Doğukan Cihansevdi'ye
    Aracımı gidip alan,ve tüm parçalarda desteğini esirgemeyen kardeşim Mustafa Sevinç'e teşekkürlerimi sunuyorum.

Belly Detail

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah kankacım, güle güle kullan. Voz sevdiğimiz bi kardeşimiz, elinin değdiği güzelleşiyor be adam.

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    233 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeşim maşallah aracına.
    Bu zamana kadar gördüğüm en sağlıklı en düzgün clio RS.

Bende 1-2 kare bırakayım konunun başına evlatlara maşallah.

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çorlu'nun ve İstanbul'un nadide iki güzel insanı dün bir araya geldi ve uzaktan da olsa güzel dakikalar yaşadık, emeğinize sağlık dostlar.

Batak oynama benimle alamazsın KOZ
    Çorlunun tek sefiri var o da Clio VOZ..
    imzasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kazasız belasız inşallah. Ama ilk resimden son resime kadar ön tamponun ayarsızlığı, tam oturmayışı göz tırmalıyor .
    10-60 yağ bu motor için fazla kalın değil mi?
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AşkınS. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah kankacım, güle güle kullan. Voz sevdiğimiz bi kardeşimiz, elinin değdiği güzelleşiyor be adam.
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeşim maşallah aracına.
    Bu zamana kadar gördüğüm en sağlıklı en düzgün clio RS.

Bende 1-2 kare bırakayım konunun başına evlatlara maşallah.

Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çorlu'nun ve İstanbul'un nadide iki güzel insanı dün bir araya geldi ve uzaktan da olsa güzel dakikalar yaşadık, emeğinize sağlık dostlar.

Batak oynama benimle alamazsın KOZ
    Çorlunun tek sefiri var o da Clio VOZ..
    Teşekkür ediyorum beyler,BİZDEN İYİSİ MEZARDA

Belly Detail

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kazasız belasız inşallah. Ama ilk resimden son resime kadar ön tamponun ayarsızlığı, tam oturmayışı göz tırmalıyor .
    10-60 yağ bu motor için fazla kalın değil mi?
    Teşekkür ederim 172 rs lerin ön tamponları 2 parçadan oluşuyor.En oturmuş hali bile hep boşlukludur mesela.En büyük problemimiz tamponun dünya genelinde bulunmayışı.
    Sekmanları kötü olunca bi daha yapıştırmak gerekiyor.Konu içerisinde de yazdım,sırada kozmetik işleri var.Şuanlık yapıştırıp tamponu hiç etmek yerine yaptırağım zamanı bekleyip iyi bir tamiratla beraber tekte çözmek.
    10-60'da lm'nin spor araçlar için üretmiş olduğu,devir dönen araçlara önerdiği yağı.Uzun zamandır kullanıyoruz farklı araçlarda da gayet memnunuz.

Belly Detail

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Boşluk derken en azından çamurluk ile birleşim yerini kastetmiştim.

Zamanında GC8'im de 10-60 yağ kullanıyordum.
    GC8'den önce F7R'm vardı (sizin motorun benzeri yani), daha ince yağ kullanıyordum ama şimdi hatırlayamadım viskozitesini.
    Umarım yağ ısınıca problem yaşamazsınız........
    Okumadan imzalamam.....

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah kanka çok güzel görünüyor gerçekten yolum düşerse 1 tur atarım He bide lastikler ne durumda

morgan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah
    Egzosunu bile bilirim bu arabanın ��
    Bilirsin eski araba fobim var ama bu başka cidden sesi yeter.oturur tüm gün dinlerim öyle bir ses
    Maşallah konusu da çok güzel olmuş

Renaultolog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah çok güzel muhafaza ediyorsun, severiz, takipteyiz
    Renault Sport III
    Clio 197 Swap 265

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zımba gibi duruyor, maşallah.

OnurG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanmayı nasip etsin, aracın rengi gerçekten çok iyi uygulamadan sonra ortaya çıkan simler müthiş Gerçekten bakılmış emek verilmiş araçlar güzel kondisyona geliyor.

En keyiflisi de bu işlemleri yaptıktan sonra karşısına geçip izlemek sandalye atıp kahve içmek oluyor

KoramiraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah kaza bela vermesin halen içimde uhdesi kalan bir araç, hem size hemde ailenizle beraber uzun yıllar ağız tadı ile binersiniz.

BarışSever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    keşke çorlu da denk gelsem maşallah

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oznsrl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah kanka çok güzel görünüyor gerçekten yolum düşerse 1 tur atarım He bide lastikler ne durumda
    Kanka çok teşekkürler,tabii her zaman gel beklerim Bu seneyi de götürür ama önümüzde ki yaz bi takım lastik ister
    Alıntı morgan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah
    Egzosunu bile bilirim bu arabanın ��
    Bilirsin eski araba fobim var ama bu başka cidden sesi yeter.oturur tüm gün dinlerim öyle bir ses
    Maşallah konusu da çok güzel olmuş
    Brocum teşekkür ederim.Sanada bi 39 yada 46 alalım da açalım şöyle bir konu
    Alıntı Renaultolog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah çok güzel muhafaza ediyorsun, severiz, takipteyiz
    Valla elimden geldikçe,imkanlar el verdikçe iyi bakmaya çalışıyorum.Çok teşekkür ederim
    Alıntı 207_TR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zımba gibi duruyor, maşallah.
    Çok teşekkürler
    Alıntı OnurG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanmayı nasip etsin, aracın rengi gerçekten çok iyi uygulamadan sonra ortaya çıkan simler müthiş Gerçekten bakılmış emek verilmiş araçlar güzel kondisyona geliyor.

En keyiflisi de bu işlemleri yaptıktan sonra karşısına geçip izlemek sandalye atıp kahve içmek oluyor
    Çok teşekkürler Metalik araçların en can alıcı noktası gerçekten o görüntü,bende büyük keyif alıyorum yaparken

Alıntı KoramiraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Allah kaza bela vermesin halen içimde uhdesi kalan bir araç, hem size hemde ailenizle beraber uzun yıllar ağız tadı ile binersiniz.
    Çok teşekkür ediyorum,daha iyileri sizlerin olsun inşallah

Alıntı BarışSever Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    keşke çorlu da denk gelsem maşallah
    Çok teşekkürler hocam,2 haftada bir çıkartıyorum denk geliriz inşallah bir gün

Belly Detail

Erukay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah. konuyu okudukça 172 yi özlediğimi farkettim, bir AU mağduru olarak

Restore edenlerin emeğine sağlık, kasa çok güzel duruyor.
    Astra G Coupe Z20LET

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Önce konuyu okuyup geldim, yapılan işin verilen emeğin haddi hesabı yok. Son hali de harika olmuş.

Egz. sistemi nasıl o hale gelmiş enteresan gerçekten. Kocaman maşallah.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler