Yeniden merhaba,
Picantoyu elden çıkardıktan sonra yeniden araç arayışına girmiş bulunduk. 2022 yaz aylarında İstanbul piyasasında ortalama 200-210k bandında araç aradım. Ne yazık ki gittiğim her araçtan hüsranla döndüm. Ardından biraz daha bütçeyi arttırarak Karaman'da birazdan bahsi geçecek arkadaşı bulduk. Çok da uzun sürmeyen kafa patlatmanın ardından ruhsata ismimi yazdırdım çok şükür
Adettendir giden arkadaşı son fotoğrafıyla analım.
Gelelim yeni araca. Kendisi başlıktaki gibi bomboş paket Corsa D.
-2013 model
-Essentia paket
-97.xxx km
-1.2 litre 85hp motora sahip
Sağı solu pek kurcalanmamış. Birçok orijinal parçası hala yerli yerinde olan bir araç. Picanto ile düşük hacim atmosferik motorlu araçlara karşı sempatim var. Bu sebeple LPG tercih etmiyorum. Ayrıyeten gerek malzeme kalitesi gerek sınıf farkı ile bir önceki araçlarım arasında en iyisi diyebilirim. Yakıt konusunda da üzmüyor. Şehirler arası 4.5 - 5 lt lere kadar düşebiliyorum. Şehir içinde de max 7 lt bandında geziyoruz. Bunun haricinde yılbaşında MTV ile de yüzümü güldürdü. Bunların hepsini bir araya getirip km düşüklüğünü de göz önüne alınca uzun soluklu bir beraberliğimiz olacağını düşünüyorum.
Ekspertizden bu güne fotoğrafları sizlerle paylaşıyorum.
Ekspertiz sonrası noter ve ardından ilk yıkama.
Memleketten meşhur poz![]()
Ardından Urfa'ya döndük. Bakım vakti gelen aracımızın sıvı ve filtre bakımlarını yaptırdım. Yağ için Liqui Moly, filtreler için Filtron markasını tercih ediyorum. Antifriz ekspertiz sırasında -30 bandında çıkınca bir sonraki bakıma erteledim.
Ardından ufaktan sökmeye başladım. Tamponda ufak bir ayarsızlık vardı bunu düzeltmek için söktüğümde stopların ardına kadar temizledim. Sonrasında motor ve iç temizlik ile günü kapattım.
Bu arada APP plakalar ve ilk arabamdan beri sakladığım plakalıklarım yerini aldı. Sonrasında T20 turuncu gündüz farları ile amerikan park havası verdik.
Çok geçmeden 100k olduk![]()
Son güncellememiz, arkadaşımın Astra J'sinde gördüğüm bagaj rafı meğerse Corsa D üst paketlerde de mevcutmuş. Çok ihtiyacım olan bu ürünü ikinci el olarak edinip detaylıca temizledikten sonra sıfır kondüsyonuna kavuşturdum. Bagajdaki dağınıklığı kaybettik oem görüntüsüyle de gözümüzü doyurdu.
Birkaç serbest fotoğraf ile konuyu burada noktalıyorum.
Konu şimdilik bu kadar, yavaş yavaş orijinal parçalar ile aracımı doldurmayı planlıyorum. Herkese keyifli forumlar![]()