Land Rover Defender 90 güncellemesi
15 Ocak 2023’te işlerin uzun süredir yoğun olmadığı bir boşlukta, Ankara’dan Bolu’ya kafa dağıtmaya çıkayım dedim. Kar olmadığını bile bile bir şans diyip bu geziyi Defender’la yapmak istedim. Mudurnu’ya giderken otobanı, dönerken eski Nallıhan yolunu tercih ettim. Otobanda 140-150 gittiğim için 12 litre yakan araba, dönüşte hız kurallarına uymamla yakmadan döndü. Otobanda hız konusunda iyi ama hızlı virajlarda adamı geriyor. Dağ yollarında bir spor araba gibi olmasa da Suv’e göre keyif veriyor. Zaten işin hafif arazi kısmını söylemiyorum. Arazi lastiği bile olmadan keyifle tırmanıyor. Genel konforu güzel ama hızlıyken rüzgar sesi çok. Aydınlatması güzel, uzunlar çok başarılı. Demek istediklerim şimdilik bu kadar. Zaman geçtikçe başka gezilerde yeni deneyimlerimi aktarırım.
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG][IMG]
[IMG][/IMG]
[/IMG]
arka kısımda koltuk yok sanırım?
bunun koltuk koyma resmi / gayri resmi durumu nasıl oluyor ?
new project GTR 280SX
https://www.instagram.com/gtr_280sx/?hl=tr
Ankara’da dün biraz kar yağınca, eğlenelim diye çıktım ama beyefendi’nin tüm olayı traction olduğu için buz üzerinde bile dümdüz gitmeye çalışıyordu.
Muhtemelen “ben off-road’cuyum” diyen birçok pick-up’ı kar kış şartlarında bozar.
Esp’yi kapatıp biraz belini kırmaya çalışssam da “abi dur, önce düz gidelim” der gibi davranıyordu
İmzamdaki instagram linkinden birkaç drift denemesini izleyebilirsiniz.
Şimdi sanatsal fotoğraflara geçelim:
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Cam koltuk muhabbeti Corsa Van'lardan bu yana gelen bir mevzu zaten, hadi onlarda çok sıkıntı olmuyordu diyelim, ki o bile oldu, araçların vergi sistemi şusu busu değişiyordu, normal Corsa almaktan ucuza geliyordu galiba bunu alıp hususi araca çevirmek falan. Sonra baktılar peynir ekmek gibi bu şekilde satılıyor, o "çevirme" işini yasakladılar.
Bunun muhabbeti de oradan geliyor.
Niye avdalar?
Cevabı kendiniz vermişsiniz zatenBiri ticari van bilmemne diye geçiyor, normal versiyonu bambaşka. Mevzuata göre tabi oldukları sistem farklı tamamen. Devlet amca ÖTV-MTV geliri kaybı ve üçkağıt görüyor mevzuyu.
Yine iyi bunlara yok şirket, yok SRC falan demiyorlar![]()
koltuklu olunca yolcu sayısı artınca ek ötv çıkıyor aracın fiyatı uçuyor o zaman bunuda ruhsata ekstra ötv ödeyerek işleyebiliyorsun. idare ederim derseniz 5 yıl sonunda ötv muafiyatinden ötvsiz ruhsata işleniyor diye biliyorum.
Bu araçları hakkında merak ettiğim motor hacmine göre hp gücü niye bu kadar az ?
Daha önce de yorum yapmıştım ama yorumlarda denk gelmemiştim, dün akşam youtubeda d90 aşkı depreşip arama yapınca videoları karşıma çıktı.
Kar ve gezi videoları kanalda da güzel olur,özellikle ihtiyarla olursa tadından yenmez![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)