Ufak bir iki dokunuş ile güncel çekelim.
2010 yılına kadar üretilen C5'ler motor kaputu altında plastik kapak yerleşimi olarak (akü kapağı ve far üstü kaplama kapakları) daha donanımlı idiler. Hemen her markada strateji olarak uygulanan model yenilendikçe atılan fazlalıklar furyasından o dönem C5'ler de nasibini almış ve bu kapaklar donanımdan kaldırılmıştı. Paket/motor farketmeksizin 2010 sonrası C5'lerin hiçbirisinde bu kapaklar yok diye biliyorum. 2008-2010 arası 1.6 HDi'lerde dahi bunlar set halinde mevcut idi.
Velhasıl kaput altı görüntüyü daha derli toplu hale getirmek için bu kapakların siparişini verdim. Akü kapağını stoktan bulmak kolay ama far üstü kapakları Fransa'dan bekledim, yaklaşık 3 ay sürdü gelmeleri.
İlk fırsatta montajlarını gerçekleştirdim, hepsinin yerleri hazır ve uyumlu olarak geliyor. Sadece far kapaklarında bu güncel versiyonda ortada bulunan radyatör üstüne denk gelen büyük plastik kaplamanın alt kısmında klips karşılığı yok. Oraya da bir müdehalede bulunacağım artık.
Bu arada hemen bir iki yukarıdaki postta akslara bir şey olmaz v.s. diye üfürdük, ama dayanamayıp onunla bununla gazlayınca bir miktar elimize aldık. Sürekli yollardayım, bir de artık sıkılıyorum, 4 yıldır aynı yolu gidip gelmekten, ister istemez başka araçlar ile eğleniyorum.Velhasıl ön iki aksta da iç kafalarda artık boşluk mevcut ve direksiyonda da titreme yapar vaziyete geldiler. 180.000 km'yi yeni devirdik. Ben de takım halinde komple sağ/sol ön aks siparişi verdim orijinal olarak. Rakam olarak orijinal ürün biraz yorucu olsa da aks gibi parçalarda yan sanayi kullanma taraftarı değilim. Olmuşken tam olsun, değiştirelim önümüze bakalım.