7 ay önce aldığım aracımın ne zamandan beridir konusunu açsam diye bekliyorum.
Maddi imkanların verdiği dalgalardan dolayı, son aldığım Megane 3 Coupe mi de düğün yapıp ev aldığım için satmış bulunmaktayım.
2017 Şubat ayından bu yana
- 2001 Megane 1 Coupe Dynamique 1.6
- 2009 Megane 3 Coupe Dynamique 1.6
- 2001 Megane 1 Coupe RXI 1.6
- 2009 Megane 3 Coupe Dynamique 1.6
... Şeklinde bir kısır döngü ile Megane Coupe kullanmaya devam ediyorum. 1.6 16V K4M kodlu Renault motorundan memnun kaldığım için tercihim mecburi bu yönde oldu. Megane 1 Coupe pek çok kişi ve kişiler tarafından sevilmediği için 2. elde ucuz satılan bir otomobil. Haliyle zaten ucuz aldım vur/kır/parçala modunda binildi.
Aslında ucuz ama diğer yandan da neredeyse her yönüyle kullanışlı, dayanıklı diyebileceğimiz az yakan, donanım özellikleri bakımından üretildiği tarih düşünüldüğünde 15 yıl pek geride kalmayan bir araç. Tabi günümüzde ki otomobiller donanım açısından bu araçları hızlı hızlı unutturuyorlar.
Düğün akabinde ev satın almak gereği hasıl olunca, beni A noktasından B noktasına keyifli bir şekilde götürecek en uygun aracın Megane 1 Coupe olacağını düşündüm. 7 ay önce eskiden sahip olduğum araçların 2 katı parasına satın aldım. 35.000TL'ye emde eskiden sahip olduğum araçların çeyreği bile etmeyecek bir arabayı. Piyasa o derece şişmiş.
Aracın sol arka çamurluğu işlemli/macunlu boyalıydı. Sol ön kapı renk tutsun diye yarısı vernikli ve gerisi boyasızdı. Mersin'in Mut ilçesinde bir amca zeytin tarlasına gitmek için almış dağa bayıra vurulan bir araçmış. İçi de kümesten hallice idi.Benzinli (LPG'siz) , bahsettiğim kaporta hasarından başka bir kazası belası olmayınca alayım kapıda dursun oyalanırım dedim. Fotoğraflarda ne görüyorsanız parçalar eksik ben sökmedim
![]()
Buyrun fotoğrafları![]()
En azından içi temiz olsun istedimSonuçta içinde nefes alıyoruz. Herkesin başlangıçta genelde yaptığı ve yapmaktan keyif aldığı detaylı iç temizlik. Daha detaylı tekrar yapacağım. O zaman bol fotoğraflar gelecek.
![]()