Herkese merhabalar,
Uzun süredir bu forumda bu ailenin içindeyim. Artık yaş geldi, mesleği elimize aldık, çok da ters bir zamana denk geldim ama en büyük hayallerimden biriydi benim için, kendi param ile kimseden destek almadan bir araç almak. Bütçem de az bir miktar olunca araba bulmakta epeyce zorlandım. Birçok arabaya gittim baktım, önü farklı arkası farklı araba mı dersiniz, motoru bitik yokuşta 1. viteste kalkamayan boğulan araba mı dersiniz hepsinden sırayla geçtim bir bir. Önce tek kapı istiyorum dedim öyle çıktım yola, baktım temiz bir araç yok, 4 kapıya döneyim dedim onda da bulamadım temiz araç.![]()
Ekspertizlere para yedirmekten para eridi, bu arada piyasada araç kalmadı, fiyatlar artmaya doğru eğilimli vs. derken bir arkadaşım sahibindenden bir ilan gösterdi şuna baksana diye. Araç gebzedeydi, ben de işte olduğum için rica ettim getirir misin Sakarya'ya masrafını karşılarım diye, sağolsun getirdi. Aracı yine ekspertize soktuk, kaput ve çamurluk değişen, kalanı yanıklardan komple boya, motoru da bakım isteyen ama sağlıklı bir motor çıktı. İnci bir araç değil tabiki bu da, ama artık anladım benim parama öyle inci gibi tertemiz bir araç falan yok.![]()
Ekspertizden sanayiye götürdüm ustama, o da onaylayınca içime sindi artık eğrisine doğrusuna bakmadım aldım. Çünkü ihtiyacım da var arabaya şuan, keyif için de değil tam anlamıyla yani. Yasaklar falan derken muhtemelen piyasa daha da artacak, kimse de elindekini satmıyor, daha da bulamam diye aldım gitti işte.. Hikayesi ufaktan böyle aracın.
Şimdi gelelim bizim kırmızı şeytana...
Kendisi 236.000'de, 1.4 dizel motorlu, 2005 model bir C2. Aldığım haliyle ufak modifikasyonlar yapılmıştı araca. Gerçekten tatmin eden double teyp+1000W JBL Bass ve amfili bir ses sistemi, VTR tampon, VTR jant, pressli yaylar, warex egzoz ucu, komple film, amerikan park gibi birkaç şey vardı üzerinde.
Şimdilik bu halinden memnunum ama bir proje aracı yapmayı düşünmüyor da değilim. Hibrit turbo+yazılım+komple düz boru+kat ve egr iptaliyle 50HP alınabilinir diye de dediler...
Tabi bunlar zaman ve para isteyen de şeyler.
Ama bunlardan önce daha acil ihtiyacı olan şeyler vardı aracın onları düzeltmeye koyuldum ben.
Öncelikle sağ far ayağı kırık değil, ayaksızdı.sadece kaput tutuyordu farı yani.. O yüzden hemen sanayide ona bir ayak tamiri yaptırdım üstüne de pasta cila attırttım biraz düzgünleşti. Şimdilik geçici olarak bir led far taktırdım. Tampondaki sisler aktif değil, onlara da yakın zamanda tesisat çektireceğim.
Aslında eğer bütçem el verirse bixenon düşünüyorum, ama bir yerden fiyat aldım 1600TL dediler.. Var mı şu işi bilen yaptırabileceğim biri, bana yardımcı olursanız bu konuda sevinirim.
Far işini çözdükten sonra da aracın eksik listesini çıkaracağım, özellikle içinde kozmetik problemi olan çok şey var, hepsini zaman ve para buldukça bir bir yaptıracağım. Elimden geldiğince de sizi güncelleyeceğim.
İlk iş detaylı bir temizlik tabi de, dıştan su tutulmuş haliyle fotoğraflarını paylaşayım.
Maşallahlarımızı eksik etmeyelim..
Yine ekspertizdeyiz...
Şöförler odası önünde plaka bekliyoruz..
Direkt oda çıkışlı APP plakayı takar takmaz sanayi...
Hiç profesyonel olmayan birkaç fotoğraf, daha düzgünleri en kısa zamanda gelecek inşallah..
![]()