Merhabalar,
Bugunlerdeki araba konularına ben de katılıyorum 😊 Gecmisten baslayarak gunumuze kadar gelecegim.
Opel Vectra B 2.0:
İlk arabam. İstekli olarak almamıstım. Aldıgım dönem Avrupa turu yapacagımdan boyutları nedeniyle tercih ettim. Yaklasık 1 yıl bende durdu, satmadan önceki fotosunu bulabildim
![]()
Renault Clio 3 RS:
İstegim hep hot-hatch sahibi olmaktı. Has hot-hatch ile bu zevkli tatmaya basladım 😊
İlk sahibinden almıstım, 1.5 yıl bende durdu. Uzerinde ekstradan spacer vardı ve ayrıca direksiyon-vites-vites körugunu alkantara kaplatmıstım. Cok memnundum ama daha zevklisini almak icin Hollanda’ya sattım.
Renault Megane 3 RS:
Aslında “0” B sınıfı hot-hatch almak istiyordum. Abarth 500, Opel Corsa OPC, Ford Fiesta Mark IV St arasında karar verecekken, bayide karsıma Megane cıktı. İyi ki cıkmıs, cok zevkli bir aractı.
Turkiye’ye dönmem gerektiginden, fazla kullanamadım. 4 ay kullandıktan sonra sattım.
Peugeot 208 FL GTi:
Turkiye’ye dönmeden önce ne alsam diye cok kafa yordum. Forumda da konu acmıstım.
Yas almıs arac istemiyordum, hot-hatch sevdam da hala devam ediyordu. Ulkemizin arac ikliminde bu tarz araba secenegi cok olmadıgından, 208 GTi’de karar kıldım. “by Peugeot Sport” beklemek istemedim. O dönem gelen araclar arasından icime sinen Mars Turuncu-Cam Tavan-Fume jantlı bu ufaklık oldu.
Kendisiyle Nisan 2016’dan beri beraberiz ve yerine koyacak arac bulamadıgımdan uzun sure satmayı dusunmuyorum.
Ek olarak spacer ve 17” Oz Ultraleggera var.
Jantlar ilk takıldıgında:
Spacerdan sonra:
Audi A3 FL Sportback TDi:
208’le zaman gecirdikce 2. bir arac ihtiyacı da ortaya cıkmaya baslamıstı. Hatchback ve dizel-otomatik istegim nedeniyle rakiplerinden öne cıktı. Ekstrem zamları yemeden, Bursa Dogus’ta bir arac buldum. Her ne kadar siyah-beyaz harici bir arac istesemde, fiyat ve ellerindeki hazır araclar nedeniyle Kasım 2016’da beyaz renk aldım 😊
Ekstradan ufak tefek ic kozmetik degisikliklerim oldu. Cok memnun kaldıgım bir aractı. Nisan 2019’da SUV istedigimden sattım kendisini.
Volvo XC40 T3:
Yeni yuze gecisi sonrası Volvo’lara olan begenim artmıstı. Almadan önce rakiplerini incelemedim degil. X1-X2-Q3-3008 vs. cok arastırdım ama en mantıklı araç Xc40'tı.
Dıs renkte siyah-beyaz olmasını istemiyordum. Volvo Turkiye uzerinden istedigim ic dösemede (amber-koyu kahve) thunder gri bir arac buldum.
T3 - otomatik vites kombinasyonunda ilk gelen araclardan biri oldu. Standarttan farklı olması adına dıs tasarım kiti (ön tampon - kapı kaplamaları – arka tampon difuzor) ve 21” jant ekleterek aracı standart versiyonlarından ayırmak istedim.
Temmuz 2019’dan bu yana kendisiyle mutlu-mesut geciniyoruz 😊
Su an 208 gti ve XC40 ile yola devam ediyorum, uzun zaman da degisecek gibi degilAllah herkese daha iyilerini nasip etsin.