Merhaba Herkese,
Elimdeki aracımı satmam ile tekrar bir arayışa girmem bir oldu bu sefer düzgün ve gündelik olarak ta kullanabileceğim araç almak istiyordum. 3 adet corsa gsi sahibi olduktan sonra tekrar gsi almak istemedim farklı bir macera olsun diye düşünürken face'teki forumlarda araştırmam ve aranıyor ilanlarından sonra elimdeki bütçe ile gene corsa almanın daha iyi olacağına karar verdim ve araç aramaya başladım. Bir akşam face'ten gelen bir mesaj üzerine bu araca denk gelmiş oldum iyi ki de olmuşumtekrardan mesajı atan kişiye buradan teşekkürlerimi borç bilirim, araç sahibi ile yapmış olduğum görüşme ve araca gidip bakmam ile aracın beklentimin üstünde düzgün bir kaportaya sahip olması(özellikle rengi) ve c20 swap lı olması beni cezbeden tarafları oldu. Araç sahibi ile anlaştıktan sonra ertesi gün notere gitmek üzere eve döndüm. İnsan rahat duramıyor tabi x16xe ile haşir neşir olmuş olsam da c20 ilk defa sahip olacaktım ve bildiğim kadar ile üst kapakları pahalı ve nazlı bir motordu, akşam yurt dışı forumlarda geçirdiğim saatler sonucunda çokta korkmam gerekmediğini anlamış oldum. Ertesi gün oldu aracı teslim almadan önce kompresyon testi ni yaptık değerler güzel çıktı ve notere geçtik satışı aldım ve eve gelmeden önce bütün araçlarıma kendi aracıymış gibi emek döken arkadaşımın yanına gittim oda aracı inceledi onunda güzel araç demesi ve beğenmesinin gazı ile evin yolunu tuttum
![]()
Sonrasında gıda sektöründe çalışan biri olarak bende ücretsiz izine ayrılmış olmam ile beraber başladım araç ile uğraşmaya. arkadan öne doğru sökülecek değişecek veya takılacak ne var ise not çıkartıp başladım sökmeye arka koltuklar söküldü komple bagajdaki eşyalar boşaltıldı ve başladım fabrikasyon yalıtımı sökmeye yılların sıcağını yemiş olması ile macun kıvamına gelmişti.(maalesef fotoğraf çekmeyi unuttum) ama bir sonraki uğraş gününde bol bol fotoğraf çekeceğim. Onu sökerken sol tarafta çamurluk içinde araca bakmaya gittiğimde de fark etmiş olduğum çürüğümüz belirginleşmiş oldu. onun dışında kasa olarak baya düzgün bir araç alt tarafta ki düzgünlünü şöyle ifade edebilirim genelde marşpiyel in al tarafındaki kriko yerleri eğri büyrü düzgün durmaz bu araçta ip gibiydi oralar, ve sökerken gördüğüm üzere çoğu parça orjinaldi. Ön tarafa doğru gelmeye başladık tabi böylece ön koltukları sökecek iken bir adet somunun kaynamış olmasından dolayı koltukları sökemedim ama gögüslük altındaki gereksiz kablo veya düzelmesi gereken tesisata biraz el atmış oldum. Motor kısmında da ön tampon ve farları söküp ön hattın ne durumda olduğuna da baktım sağ önden bir kazamız var onun biraz daha toparlanması gerektiği kanaatindeyim gene de araç kafadan da gayet düzgün durmakta. korna ve radyatör tesisatında düzelmesi gereken yerler vardı onları tekrardan derledim sonrasında elimde bulunan farların nasıl duracağına ve hangisini takacağıma karar vermek üzere denemeler yaptım üzerinde şeffaf vardı, benim elimde 1 takım şeffaf mercek uygulamalı far ve içi karartılmış ve mercek uygulanmış far bulunmakta, siyah mercekli olanda karar kıldım şuan için üzerinde olanı bıraktım çünkü far tesisatı normalde h4 corsalarda, mercek uygulandığı için h1 konmuş onun tesisatını düzeltip, çalışabilir hale getirmem gerekmekte ilk gün için bu kadar uğraşabildim araç ile, şuan için fazla resim yok elimde bunlarla idare edeceğiz
motor konusuna ayrı bir yazı ayıracağım merak etmeyin
yapılacaklar listesi şuan için baya uzun önümüzdeki yazılarda bunları paylaşacağım şuan için öncelik oem yada hafif 15 jant bulmaya çalışıyorum önerisi veya tenekeler ile takas edecek olan var ise yazabilir...
![]()