Öncelikle herkese merhabaEn son 2014 Leon'um vardı hakkını veren olunca sattım ve kendimce bir ekonomi yaptım.Ev-iş yakınlığı ve diğer durumları ele alınca bir kadett gsi olmasada kurcalayabileceğim yine kendince hothatch olan bir araç almayı düşündüm.106 gti,306 gti,vti derken hepsi uçuk rakam olunca bildiğim becerebileceğim markaya yöneleyim dedim.kadettden sonra astra gsi ayıp olurdu ama sunroofsuz gsilara bile istenen paraları görünce çıtayı bi tık daha düşürdüm.İlk arabam civic zamanı alamadığım milletin temizi yok alma sürünürsün dediği Corsa gsi aklıma geldi birden.E tabi kadett harici çok yakın bir abim olan alper abinin opelim zamanı mavi corsasıda çok anı bırakmıştı bende.O zaman alıyoruz bir corsa gsi ve bir güzel kendimizce yapıyoruz
Bir gün ilanlarada bakarken kırmızı 98 ama 94 görünümlü bir araç düştü ilana.acaba mı derken 2.gün ya nasip dedim aradım.Sahibiyle eski opel ortamında da tanışık çıkınca içim iyice rahatladı.piyasaya oranla fiyatı fazla idi ama biliyorum ki temiz gsi için + 5 lira her zaman verilir.Yoksa o 5 lira sizden çıkar zaten
Aracı ilk gördüğümde tamam doğru araba dedikten sonra expertiz ve noter işlemlerini hallettik
Araç : 98 Model , şu an 295binde.265 bin civarı komple motor yapılmış ***** lpg ve subaplardan dolayı.Motor kompresyon değerleri olsun,gidişi olsun kesinlikle kafada soru işareti bırakmamıştı.Komple boya mevcut ve değişen yoktu.98 model bir araçta 500tl lik tramer olmasıda ayrı mutlu etmişti tabi.
ilk resimleri ;
tabi kendimce kötünün iyisini alma hedefi koymuştum.Eksikler vardı ama bu beni daha da hevesli yaptı.Yeni arabanın daha pahalı malzemesi olması ve usta harici kendinizin sökebileceği limitin düşük olması hiç ama hiç zevk vermiyordu.Lakin corsa yapboz gibi ve resmen stres atmak için birebirdiHemen bir liste yaptım kendimce.1-2 hafta aracın keyfini alalım hem eksikleri tam çıkarayım derken ansızın kendimi Çınar kardeşimin yanında buldum.Kendisi Cnr detailing altında işler yapıyor ve eş dost aracını restore bazlı işini görüyordu.ilk pasta cila ayağına gitsemde daha sonra beklemenin manası yok yapalım bunu dedim.Zaten sol arka çıtanın kendini bırakması ile süreç başladı
Benden daha kıl olması ve istediğim tabloyu gerçekten bilmesi benim içimi rahat etti.Ve sağolsun her işi layıkıyla yaptırdı koştu ve bol bol fotoğrafladı
Tekrardan kendisine burdan teşekkürlerimi iletiyorum
O zaman başlayalım ;
teşhislerimiz ;
Aracın sol arkadan ufak bir çarpması olmuş ve sol arka stop arka panelin düzgün çekilmediği için 1.5 cm içeride. Sağ stop 0.5 cm içeride.
Arka çamurluk dodikleri akıllı vida ve japonla tutturulmuş tam Türk işi
Sağ arka Çamurluk göçükler , derin çizikler mevcuttu. Kelebeklerin direğe bağlantı yerleri kronik çatlak.
Sağ kapıda ton farkının olması ve Sağ ön çamurlukta ki macun çatlakları..Experde karar vermiştim ki sağ tarafta macun çok çıkıyordu..Mucit ustalarımız basmışlar macunu..
Çamurluk sinyalleri kırık, Sağ arka çamurluk bantları eksik, Logolar eksik, Ayna kapaklarında boya atmaları ve sürtmeler var.
Arka tamponun onarılmaya ihtiyacı olmakla birlikte ufacık araca park sensörü takmışlar iptal edilecek.
"Bu arada aracı kasım ayı sonunda aldım ve 3-4 gün bindikten sonra direk bu işe giriştimKonusu açmak bugune nasipmiş"
İyi ki çınara teslim etmişim dedirten işlemlere geçelim![]()
gsi logoları yıpranmıştı.Oem görüntüsü bu değildi.Ben yenisini alalım demeden ben hallederim kanka dedi ve ruh hastası oemden benzersiz yaptı
tabi çınardan bu fotolar geldikçe heyecan tavan yapıyor bi yandan parça tedarik etmeye çalışıyordum.ön panjurum oem 94tü ve maalesef logosu yoktu.Gerçekten çirkin duruyordu.Hemen hurdacılara.. tecrübelerden kaynaklı olarak opelci abimden çok çok komik paraya bu logoyu aldım.aldımda logo eh işte kıvamdaydı.ama sorun yoktu hemen bir bildirim "Kanka logoyu al getir ben onu yaparım" ile bi malzemeyi daha imalata verdik
ufak tefeklerin çoğunu halletmiştik.Geldik kaportaya..
;
direkteki kronik çatlak kaynak oldu.
arka taraf ise serviste bir güzel çekildi ve tabiri caizse "ip" gibi oldu.
arka tampon çok kötü durumda idi.Zamanında eksozdan dolayı eriyen kısımlar ve kapak kırıklığı tamir oldu.
bu arada aracın dodiklerini yeniledim,marşpiyer ve oem 94 lipi de aldım.oluyordu az kalmıştı![]()