Herkese selamlar,
Bir suredir is ve evimin oldukca yakin mesafe olmasindan dolayi ihtiyacimin olmayisi sebebi ve gerektigi zaman evdeki bir baska araci kullanabildigim icin arac satin almadan gezdikten sonra nihayet bir arac almaya karar verdim. MiTo, Fiesta, Alfa 156-159 vb. bircok arac baktim; kimisini kacirdim, kimisi de bekledigim gibi cikmadi derken hemen evimin yakininda bir Golf'e denk geldim. 2008 model Comfortline, 1.4 TSi 140 HP, manuel.
Belki yanlis bir algi ama ayni muhitte oldugunuzu gordugunuz vakit ister istemez bir guven olusuyor.
Bir Pazar sabahi gittik gorduk. Sahibi de sag olsun muntazam bir arkadas, bizi guzelce agirlayip, aracini eksiksiz bir sekilde anlatip gosterdi.
Bu ekspere girmeden once cektigim bir fotograf.
Ilk is direkt bir ekspertize gidip A'dan Z'ye baktirdik. Birkac sey disinda 11 yasinda bir arac icin oldukca muntazam cikti diyebilirim. Yalnizca sag on lastikte bir yarik oldugu icin dynoya sokamadik. Netice itibariyle her sey yeterince tatmin edici ciktigi icin, Pazartesi ilk is gidip satin alma islemlerini bitirdik.
Arac ile ilgili ilk intiba; oldukça keyifli. Golf zaten ozellikleriyle her zaman tatmin eden bir model olmustur benim icin ve bu twincharge motor oldukca keyifli gibi gozukuyor. Her ne kadar tum forumlarda sorunlu olarak adlandirilsa da.
Araci direkt genel bir bakima soktum. Bu bakimda yag, filtreler, on arka fren diskleri, balatalari, arka fren kaliperi, V kayisi, gergi rulmani ve bujiler degisti. Ayrica Michelin Crossclimate lastikler takildi. Lastik hakkinda olumsuz yorumlar yapanlar olsa da, bir arkadasimin uzun zamandir kullanip cok memnun oldugu bir lastik oldugu icin tereddutsuz taktim.
Ne hikmetse, servisten aldiktan bir gun sonra ufak bir gazlama sonrasi motor ariza isigi yakti. Henuz bilgisayara baglayamadik, bu aksam baglayacagim fakat umuyorum ki ciddi bir sey degildir. 2500-3000 devir bandında bir duraksama, 3000 sonrasında da uçak misali bir gidisi var. (Bu konu ve motorun genel hatlari hakkinda herkesten bilgi almaya acigim..)
Oncelikle yuruyen ile ilgili sorunlari (motor ariza isigi) cozdukten sonra kozmetik olarak birtakim islemler ile ilgilenecegim. On arka GTI gorunum ve BBS CK/CH jant ve bi-xenon ile hos bir goruntu yakalayacagimi dusunuyorum. Sizlerin de fikirlerini beklerim.
Amator birkac fotografi da asagida paylasiyorum. Herkese iyi forumlar.
Araci eve getirdigim gun cektigim ilk fotograf;
Bu da ufak bir temizlik sonrasi bir kare;
![]()