Öncelikle herkese iyi forumlar![]()
Hemen hemen 10 yaşımdan beri motorun üstündeyim yani yaklaşık 7 yıldır. Yaklaşık 1 aydır 125cc vitesli motorlara bakıyordum. Ktm RC125 , Yamaha R125 , Aprillia RS125 2t , Yamaha MT125 , Honda CB125R gibi motorlara bakıyordum. Hatta bi ara neredeyse bir R125 alıyordum. Ama sonra gerçekten çok saçma geldi 125cc sırf şekilden ibaret bir motora en az 17 bin lira gibi paralar vermek. Zaten seneye ehliyetimi büyüttüğüm an satıp cc büyütecektim. Her türlü bana gidiyo gibi de gelmeyecekti zaten hiç biri (aprillia rs125 2t hariç tabi o makina 14bin devir çevirip 30hp veriyor çılgın ama masraflı). Çünkü zaten üst cc motorlar kullanıyorum ve kullandımda. Bana şehir içinde ehliyetimden sorun yaşatmayacak Yamaha Nmax'ten sonra vitesli bişeyler şarttı. Şekilde bi yere kadar , hiç biri istediğim gibi tekere gelmeyecek ve gitmeyecekti yani yapabileceklerim arasında şekli var diye gezip durmaktan başka hiç bir şey yoktu. Aklımda Yamaha WR125X hep vardı. Yakın ve cidden motor tecrübesi olarak çok üst düzeyde olan abim WR alsana dedi. Benimde zaten arada ilanlarına baktığım bir motosikletti. Bi kaç cümle kurdu şöyle ; ''Zaten seneye satacaksın. Alacağın 125cc racing veya naked seni şekil için bir süre tatmin eder sonra sıkılırsın Nmax'i bıraktığına üzülürsün. En azından WR125X al da tekerinide yaparsın , canın sıkılınca merdivendende inersin , atlarsında , sıçrarsında ki ayrıca şeklide 125cc motor gibi durmuyor çok iyi.''
dedi ve kendimi sabah akşam WR ilanlarına bakarken buldum. Kriterlerim km'sinin 10k altı olması , motorun kesinlikle kazasız olması , olabildiğince modelli , kesinlikle ve kesinlikle garantili servis bakımlı ve siyah mavi renge sahip olmasıydı. Evet böyle söyleyince biraz imkansızı arıyorum gibi oluyordu çünkü zaten 16-17 tane ilanı vardı bu meretin![]()
Umudumu kesmiştim , ta ki Eskişehir'den 9500km'de , kazasız , garantili , siyah mavi renkte , 2016 model (zaten ülkeye son girişi 2016) ve 2017 Mart çıkışlı bir motor ilana girene kadar. Modelli motor ararken neredeyse Türkiye'de ki son satılan motoru yakalıyomuşum (sonuncusu nisanda satılmış). İlan fiyatı 12.500 idi. Pazarlık falan derken 10.900'e anlaştık. İnşallah bu haftasonu Eskişehire gidip alacağız motorubiraz uzun oldu kusura bakmayın
![]()
Motorun kendi fotoğraflarını ben çekip koyarım. Sizi WR125X'in fotoğrafları ile başbaşa bırakıyorum..
![]()