Herkese merhaba.
Ben Alperen.
Antalya'da öğrenciyim.
Dün almış olduğumuz Audi A5 ile aranıza katılıyorum.
Kendi aracım Citroen C5 2.0 HDi , yanına bir abim vasıtasıyla A5 eklemiş olduk, dün ilk yolculuğumuzu gerçekleştirdik ve ciddi keyifli bir araç. İnşallah mevcut kondisyonunu hep beraber daha iyilere taşıyacağız.
Keratanın pek resmi yok, bir tane şöyle ekleyeyim:
Araç 3.0 TDi motora sahip. Quattro çekiş sistemi var. 6 ileri manuel şanzımana sahip.
0-100 gibi hızlanmaları yaklaşık 6sn, en tatmin eden yanı da motor performansı oldu tabiiki.
Dün İstanbul dönüşü, insanlık dışı bir sürüşle 7.5lt/100km tüketim sergiledi ki, ekonomik olduğunu kanıtladı. Pürüzsüz , ekonomik sürüşlerle 5.5-6 lt bantlarında uzunyollar yapılabilir.
Şimdi bu keratada ilk yapmamız gereken şey, jantlarından kurtulmak.
Tintin binen birisi olmadığımız için, biz bu jantları kırar, lastikleri yararız sürekli.
Üstünde 20 inch jant var, yanlıs hatırlamıyorsam 255/30 gibi de bir ebat var. Tek şikayetçi olduğum husus çabuk yarılacak olması, orjinal dışı bir ebat olmasına rağmen balansı vs çok düzgün, 260'lara kadar titreme yok
Bu jantı 18 inch'e küçültüp 245/40/R18 takmak istiyorum. Jant seçimi konusunda yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden konunun devamı için iyi seyirler, katkıda bulunacak herkese teşekkürler![]()