Arkadaşlar herkese merhabalar. Burayı aslında uzun zamandır takip ediyorum uzaktan da olsa. İstedim ki aracımın konusu burada da olsun. Bilgi bilgidir, tecrübe yine keza öyle yorum almaktan-geliştirmekten keyif alan birisi olarak ben de aracımın konusunu açmak istedim.
Aracım 2009 model Alfa romeo 147 1.9 jtd q2. 2014 aralık sonunda aldım. Yaklaşık 1 seneden biraz fazla bir zamandır beraberiz ve aldığımızdan beri totalde 23k km'ye yakın yaptık. Yolumuz genelde uzun yol klasmanında olduğu için nasıl yaptığımı anlamadım bile. Aslında aldığımda stok ve ufak tefek ihtiyaçlarının olduğunu biliyordum ve başlarda dokunmak istemesem de hem mekaniğine hem de performansına ufak tefek müdahalelerim oldu.
İlk aldığımda aracın tüm mekaniğine ve ömrü bitmeye yakın olan parçalarına el attık 100 bin bakımı adı altında (üst-alt salıncaklar, amortisörler, viraj demir çubukları, arka denge kolları, debriyaj seti ve volant, turbo hortumu değişti ve km bakımları falan fistan)
Her ne kadar tr'de bulunmasa da 170 hp'lik ducati corse versiyonu görsel olarak daha çok ilgimi çektiği için sticker'ını temin ettik, ardından kule gergisi ve HR 3.5 cm'likler ile görselliği bir basamak daha tamamladık.
Ufak tefek değişimlerimiz de yine görsel anlamda oldu. Cam filmi, egzoz kazanı, jant kaliper boyamaları çift egzoz görünümü gibi.
Performans anlamında racechip box'ı kullanıyorum 2-3 aydır ufak bir ayarda ancak muayene sonra düz boru, egr iptali, downpipe ve stage 1 baskı balata (400+ nm dayanıklı) uygulayarak altyapıyı güçlendirip turbo ile biraz oynayarak 200-210 hp civarını amaçlayıp gezeceğiz. Ayrıyeten brembo fren kitimiz de mevcut.
Neyse çok da uzatmayalım. Güncel resimlerimiz yerini alsın.
![]()