Cümleten merhaba kardeşlerim, abilerimKendimden kısaca bahsedeyim. İzmir'de hukuk okuyorum, Fethiye'liyim, 19 yaşındayım. Konu açmak yeni nasip oluyor. Mart 2015'te yaklaşık 8 ay önce 2010 üstü Fiesta Titanium bakınırken A3'lere yeltenmek aklıma geldi. Tabi peder beye ilk söylediğimde '9 yaşında araba alınır mı? Benzinli o çok yakar' gibi ifadelerle karşı karşıya kaldım lakin A3'ün duruşundan ağırlığından sonra Fiesta sanki kağıt gibi gelmişti. Zar zor da olsa ikna ettik peder beyi.
Trabzon'da 2.sahibinden tramersiz denilebilecek tam istediğim kombinasyonda (3 kollu direksiyon-Manuel-Sunroof) bu aracı buldum. Öyle böyle derken baba dedim ben alıyorum uçak biletini yarın sabah gidecem. Çıktım izmir'den Trabzon'a uçtum. Tabi gitmeden önce tanıdık vasıtasıyla baktırmıştım arabaya Trabzon'da. Temizdir gel al gönül rahatlığıyla denilince içimiz rahat gittik. Bende baktırdıktan sonra tam emin oldum. Test sürüşüne çıktım aman Allahım. Annemin Corsa C'sinden sonra nasıl konforlu geldi anlatamam. Direksiyonun hissi, frenleri, donanımı, bagajda subwooferlı Audi Concert ses sistemi, içinin temizliği vs.. Özellikle devir saatine hayran oldum; o kadar anlık gösteriyor ki aracın devrini mest etti resmen beni.
Neyse satışı yaptık ama nasıl heyecanlıyım anlatamam ellerim titriyor resmenTabii bu heyecanda Trabzon'un kafasına göre olan trafiğinin etkisi de büyük. Böyle bir trafik akışı(!) daha önce hiç görmedim sürücü yaya herkes kafasına göre
Lisede teknede çalışıp aldığım CBR 125 motorum, evde hep bi araba olmuştu ama bu başka bir şeydi. Trabzon'da bir gece arkadaşımda misafir olduktan sonra çıktık yola kuzenimle beraber İstanbul'a
Bikaç gün durduktan sonra İzmir, ordan da Fethiye. Türkiye'yi az buçuk tavaf ettim sayılır bu süreçte. Uzun yolda 110-120 yer yer 150-160 bantlarında gitmeme rağmen 6,2 l/100km görünce doğru seçim yaptığımı anladım zira FSI motor Türkiye'de çok yanlış tanınıyor.
Bu ilk aldığım gün Bordo&Mavi'de hayırlı olsun mahiyetinde meşhur hamsi tava yemeye gittiğimizde
Fethiye'ye gidince tabi olmazsa olmaz cam filmi
Lastik değişimi vize vs sonrasında ufak tefek görsellik yapalım. Arabayı sitede aldım havaya jantları söküp başladım boyamayaDIY ne kadar yorucu da olsa çok zevkli bir iş.
Sonrasında ön lip, app plaka, difüzör, far ampulleri ve alçalmak niyetiyle eibach 5cm yaylarımızı taktık. Açıkçası daha fazla basar diye bekliyordum fakat tam istediğim kıvam oldu çünkü dip basık sevmiyorum pek. Bu arada eibach gerçekten çok iyi bir yay millet 5cm takma araba katır kutur olur demişti ama orjinalle çok az konfor kaybı varBaşka yapacağım bir şey yok araca abartı görsel modifiye sevmiyorum. Alsancak Katlı Otoparkta çekilen bu fotoğraflarda araç yaklaşık 10 gündür yıkanmıyordu ve yağmur yemişti affınıza sığınarak atıyorum
Varsa bir maaşallahınız alırım. İlk aracımız bu şekilde oldu bakalım ileride kendi kazandığım parayla daha güzelleri nasip olur inşallah, Allah herkesin gönlüne göre versin.![]()