Kendisi ile yaklaşık 3.5 ay önce tanıştık, tam 2 ay peşinde koştum ve imkanlar el verince almak nasip oldu. 6 Silindirli bir W124 her zaman hayalimdi, imkanlar dahilinde şimdilik bunu alabildik, nasip olursa ilerde M104 motorlu E280 veya E320 düşünüyorum.![]()
Aracımın durumuna ve özelliklerine gelirsek, 1990 Model otomarsan çıkışlı, 3000 cc M103 motorlu bir canavar, şuan orjinal 257.000 kmde, ben aldığımda 253 bindeydi.
Donanım olarak, sunroof, klima, 4 cam elektrikli, teleskopik airbaglı ve hafızalı direksiyon, ASD (Kilitli difransiyel), deri koltuk, ısıtmalı ön koltuklar, sürücü tarafı hafızalı elektrikli ve şişirmeli koltuk, orijinal buzdolabı, gizli arka cam rezistansı (500e lerdeki gibi), orijinal fabrikasyon karartılmış camlar, arka elektrikli perde, kapı altı aydınlatma ışıkları, ışıklı makyaj aynaları, far yıkama, 16 inç 34 ET 500E jantları, çeki demiri (muayene için söktüm), kendi yüksekliğini ayarlayabilen arka hidrolik amortisörler, gibi özellikleri mevcut. Diğer standart Mercedes özelliklerini biliyorsunuz zaten.Lastik ölçülerim 215/55/16. Aracımın faturasına kadar duruyor.
Buda bir kaç fotoğrafı, şimdilik facebooktan alıp koyuyorum, kalite biraz düşük olabilir.
Buda içimiz.
Yapılan bir kaç yenilik, Canada'dan gelen, amerikan versiyon stoplarımız takıldı, aracı komple amerikan versiyona çevirme düşüncem var bakalım, parça kovalıyorum.![]()
Katardan gelen, Nasser Bin Khaled Mercedes servisi plakamız takıldı, far içleri 500E'ler'de olduğu gibi krom kaplandı.![]()
Animasyonlu pioneer istiyordum, 6050UB bulup montajını gerçekleştirdik..
Nokian 195/65/15 WRD3 lastikler ve jant kapak takımı alıp kışlıklara geçildi.
Buda bonus:
Lütfen maşallahı eksik etmeyelim...
![]()