Kapak açmadan önce altyapı çalışmaları devam etmekte. Benzin otomatiği iptal edip harici pompa ile içiyor artık benzini.
Bu da bonus olsun. Körle yatıp şaşı kalksın da hızlanzın biraz
![]()
Kaan abi kolay gelsin ailenin eski üyesini toplamanın zevkli olduğuna eminim![]()
Karbüratör çok güzel olmuş bir faydası dokundu mu ?
Teşekkür ederim kardeşim oldukça zahmetli ama bir o kadar da keyifli bir iş...![]()
Bir süre karbüratörü kepsiz kullanıyordum ses ve performans olarak bir tık iyi gibiydi sanki ama bu sistemle orjinal filtreli haline göre oldukça güzel gaz yiyor ve sesi de çok keyifli. Enjeksiyonlu bir araba kadar olmasa da gayet güzel bir sesi oldu.Otomatiği iptal edip harici pompadan sonra ise üst vites ve yüksek devirleri rahatladı arabanın daha istekli gidiyor bazı sıkıntılarımız olmasına rağmen. Şu muayenesini bir atlatsak herşey çok güzel olacak ta
![]()
Harici pompa hakkında biraz detay verebilir misiniz ? Karbüratörlü arac var genelde lpg de kullandığından orjinal benzin otomatiği kısa sürede diyaframı kuruyup bozuluyo hem bu sıkıntıdan kurtulmak hemde fazdasını görceğimizden bi sonrakine harici pompa düşünüyorum.
Biraz araştırdım reno formunda torosa 1 barlık takılmış siz kaç bar kullandınız hangi marka ve fiyatı vs bilgi verirseniz sevinirim
Konuyu daha önce baştan sona okumuştum yorum yazam fırsatım olmamıştı, kazasız belasız kullanın güzel bi aracınız var
Teşekkür ederim kardeşim güzel yorumların için.
Aracımda lpg kullanmıyor olmama rağmen egzantrik mili üzerindeki kam zamanla aşınmış olduğu için otomatike tam hareket veremiyor bu sebeple yüksek devirlerde araba benzin yetiştiremiyor olabilir diye düşündük ustamla.Ayrıca karbüratörlü araçlardaki bazen gerçekleşen boğulma durumunda da karbüratör haznesi boş kalırsa boşa marşa yük binmesini engelleriz diye düşündük. Mitsubishi nin pompasını kullandık. Satıcı ortalama 1 barlık bir pompa olduğunu söyledi ki araç karbüratörlü olduğu için yüksek basınca ihtiyacımız olmadığından bahsetti. 2 tip vardı bir çin malı bir de mitsubishi nin orjinal ürünü 80 tl ve 130 tl idi rakamlar. japon üretimi olanı aldık. karbüratör haznesini doldurana kadar benzin basıyor doldurunca devreden çıkıyor. Araba muayenesiz olduğu için çok gezme şansım olmadı ama buna rağmen sıkıştırdığımda benzin yetişmeme gibi bir durumla karşılaşmadım şimdiye kadar. Süboplarımda sorun var buna rağmen sadece bu pompayı koyup ayar yaptırdıktan sonra 2 3 boya yakın bir fark var arabada hızlanma olarak. özellikle yüksek devirlerde ve viteslerde daha keyifli geldi bize.
Çok teşekkür ederim bilgi için internette fazla detay bulamamıştım , yürürünü iyileştirmek ayrıca beni memnun edecek diğer yanı şuan için hemen alabilceğimi sanmıyorum ama çok sürmez üstündekinin diyaframının kuruması ***** benzini içen bi araç Şahinler öğrenci olunca lpg zor yetiştiriyoruz oğlana![]()
Muayene bitti. 2017 7. aya kadar muayenemiz hazır. Araç artık ruhsatta benzinli olarak işli. Zor oldu işlemler ama hallettik sonunda. Genel bakımlarımız tam olduğuna göre artık sadece kaporta eksikleri ve yılların yorgunluğunu taşıyan motora geldi..![]()
Güzel bi cila gününden kareler. Artık kaporta istiyoruz çürükler baş göstermeye başladı bir süre daha idare edicez böyle görüntüyü ne kadar bozsa da...
![]()
R9 UN ÇANmurluk ayzı muhtemelen aynıdır . boyalı almaya bak . piyada sac olarak byasızlarlar daha takmadan çürüyor .
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek...93620945/detay
Komple kaportaya sokmak istiyorum da buraz zamanı var idareten birşeyler yapıcaz geçici olarak. Yakın zamanda da denemeye çıkartıcam bakalım ne vaziyetteyiz. En son egr kat iptali soft yazılımlı corsa ile denedim 2 40 denediğimizde çıkıyorum 4 te bir boy arkaya düşüp 1,5 boy arkadan takip ediyordum. Sübop ayarı yapıldı avans ayarı yapıldı karbüratör bakım ve ayarlarıyla oynandı. Bakalım sonuç ne olacak...
https://vid.me/ZNUE
Hızlanma çabaları. Kadranda 8 9 km lik bir sapma payı var. Vites kasmıyorum gelişine çektim. Araçta soğutma problemi var hafta sonu o da düzelince bir tık daha iyi olacaktır. 255.xxx km de, yağ yakmıyoruz ama kompresyonlar 11 üzerinde 9 başlarında çıktı. Conta problemi var ayrıca şu anda.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)